Sony Xperia 5 II er en lille telefon med vilde specifikationer

Sony har netop lanceret næste model i serien af kompakte og lidt mere lommevenlige telefoner, som ikke går ned på design, ydelse, kamera og funktioner. Her er Sony Xperia 5 II.

Sony Xperia 5 II er en lille telefon med vilde specifikationer

Sony er nu endelig klar med en ny lille og kompakt topmodel, som bestemt ikke går på kompromis, bare fordi den er mindre. Tværtimod så har den fået forbedringer, som burde gøre dens storebror, Xperia 1 II, ret misundelig. Dette er Sony Xperia 5 II og hvad den byder på af imponerende specifikationer, kameraer og funktioner.

Se også: Sammenlign og find billige priser på mobiltelefoner

Xperia 5 II: lille størrelse, stor ydelse

Til dem der ikke er til store Android-telefoner, men ikke vil gå på kompromis med kamera og ydelse, så er der faktisk ikke ret mange gode bud. Jo, der er en Samsung Galaxy S10e, men den har efterhånden halvandet år på bagen. Sony Xperia 5 II ser dog på papiret ud til at være et oplagt valg, hvis det netop er dette man er ude efter.

Her får man et slankt og lækkert design, i typisk Sony-stil, som passer godt i både hånd og lomme. Med Gorilla Glass 6 er dens glas ydre også godt beskyttet. Dens hestekræfter kommer fra en hurtig Snapdragon 865-processor, 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Her er også plads til MicroSD-hukommelseskort, på bekostning af DualSIM.

Skærmen har fået en fantastisk opgradering til 120 Hz-opdatering, hvilket giver en langt mere flydende og hurtig oplevelse, og dertil 240 Hz Touch-respons, der får den til at virke mere responsiv. Skærmen er på 6,1 tommer, som i Android-verdenen ses som kompakt, i fuld HD og i et aflangt 21:9-format, som vi allerede har gode erfaringer med fra vores test af Sony Xperia 1 II. Til at fuldende gaming og underholdnings-oplevelsen på Sony Xperia 5 II, så har den også lyd i høj kvalitet, 3,5mm audio-jackstik og stereo-fronthøjttalere. Til at holde alle disse herligheder kørende længst muligt, sidder der et 4000 mAh batteri i Xperia 5 II, som også tilbyder hurtigopladning. Der kan oplades op til 50% på kun 30 minutter.

Og den ville selvfølgelig ikke være en rigtig flagskibstelefon i 2020, hvis den ikke var udstyret med 5G. Sony skriver ikke hvilke frekvenser telefonen understøtter, men det finder vi selvfølgelig ud af.

Underligt nok lanceres Sony Xperia 5 II med Android 10, selv om Android 11 forlængst er lanceret. Der er intet fra Sony omkring opdatering til Android 11.

Se også: De allerbedste mobiltelefoner på markedet

Kompakt telefon med godt kamera

Og selvfølgelig har Sony i Xperia 5 II et stort fokus på kameraet, som ser ud til at være uændret fra topmodellen Xperia 1 II. Det betyder, at man får tre 12 megapixel sensorer med et hovedkamera med optisk stabilisering, ultra vidvinkel og et 3 x optisk zoom kamera. I Xperia 5 II har Sony har tilføjet JPG + RAW-optagelse, og 4K / 120 fps slowmotion-videoer i HDR.

Ligesom sin storebror er Xperia 5 II udviklet med teknologi fra Sonys populære Alpha-kameraer. Det perfekte portræt er ikke altid opstillet, og når det rigtige øjeblik melder sig, kommer Eye-AF i realtid til sin ret. Uanset om du fotograferer mennesker eller dyr i hurtig bevægelse, sikrer Eye-AF i realtid, at den vigtigste del af ansigtet, nemlig øjnene, forbliver i fokus. Med kontinuerlige AF, som foretager AF/AE-beregninger 60 gange i sekundet. Det betyder, at du kan tage 20 billeder med serieoptagelse (20 fps) – alle sammen med høj præcision, nøjagtig fokus og optimeret eksponering.

Læs også: Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

Sony Xperia 5 II: Pris og tilgængelighed

Sony Xperia 5 II har en vejledende pris på 6.499 kroner. Sony Xperia 5 II kommer i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober.

Specifikationer på Sony Xperia 5 II

Specifikationer på Sony Xperia 5 II
Skærm 6,1″ OLED, 120 Hz, 21:9-format, HDR10

Fuld HD+

Gorilla Glass 6

Mål og vægt 158 x 68 x 8 mm milli­meter
ukendt gram
Processor Snapdragon 865
Batteri 4000 mAh

21W hur­tig­op­lad­ning (kommer med 18W oplader)

RAM 8 GB
Lagerplads 128 GB

Plads til MicroSD

Kamera 12 MP sensor, f/1,7 blænde, optisk billedstabilisering

12 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde

12 MP sensor med telefoto. f/2,4 blænde, 3x optisk zoom

Software Android 10
Andet Dual SIM

5G-modem

Stereohøjtalere

WiFi 6

Kapacitiv fingeraftrykslæser på siden

Vejledende pris 6.499 kroner