Nokia skal gøre EU-førende inden for 6G – anden fase i gang
EU-kommission har valgt Nokia som ansvarlig for den anden fase af EU’s 6G-projekt. Nokia skal kreere en standardiseret platform og det overordnede billede af implementeringen af 6G.
Nokia starter Hexa-X-II i januar 2023 og projektet forventes at vare 2,5 år.
Anden fase af det EU-finansierede projekt repræsenterer ”den fulde værdikæde for fremtidens tilslutningsløsninger”, som det lyder i præsentationen af projektet.
Se også: LG tester 6G og bil til metaverset
Skal gøre EU førende inden for 6G
Nokia vil lede et konsortium bestående af 44 firmaer og organisationer, inklusive leverandører af netværksudstyr, operatører, vertikale og teknologiske udbydere, som alle vil arbejde sammen med fremtrædende europæiske kommunikationsforskningsinstitutter.
Nokia fortæller, at målet med Hexa-forskningen er at gøre Europa til førende region inden for 6G.
Det var også Nokia, der var ansvarlig for den første fase af Hexa, som startede i 2020. Her var målet og fokusset at udvikle den bagvedlæggende teknologi og definere den potentielle arkitektur for 6G-teknologien.
Se også: Hvor langt er 5G i dag?
Ericsson bliver teknisk leder af Hexa-X-II
Firmaerne Orange, Telecom Italia, Technische Universitat Dresden i Tyskland, University of Oulu i Finland og IT-virksomhederne Interuniversity Microelectronics Centre i Belgien og franske Atos skal kordinere flere forskellige områder i forbindelse med 6G-projektet.
Det gælder blandt andet radioudvikling og innovation, fremtidige enheder og fleksibel infrastruktur, smart netværksstyring og værdier samt specifikationer og økosystem.
Se også: Mobilabonnement med 5G
Miljø, integration og datatillid
I takt med at 6G-platformen bliver udviklet, er der tre vigtige parametre, der skal adresseres: Miljø, integration og tillid.
Med hensyn til miljø vil Hexa-X-II forske i teknologier, der bidrager til et nul-CO2-fodaftryk og begrænsning af energi- og materialeforbruget.
Integration handler om at forbinde mennesker i udviklingslande og fattige mennesker i rige lande.
Endelig skal tilliden mellem samfundet og teknologileverandørerne genetableres ved at håndhæve datatransparens, privatlivets fred og sikkerhed.
Det ventes at de første kommercielle 6G-netværk aktiveres i 2030.