Volkswagen og Audi: Elbiler er uden tvivl fremtiden

Er elbiler blot en døgnflue eller er de kommet for at blive? Spørger man Volkswagen og Audi er der slet ingen tvivl: Elbiler er fremtiden.

Volkswagen og Audi: Elbiler er uden tvivl fremtiden

Der opleves hos flere bilproducenter en faldende efterspørgsel på deres elbiler. På trods af det skal man dog ikke være i tvivl om fremtidens fokus hos de to tyske bilmærker Volkswagen og Audi. Volkswagen og Audi er nemlig ikke i tvivl om, at elbiler er fremtiden.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Der skal flere elbilmodeller til

Gang på gang bliver der spurgt om elbiler er fremtiden. Spørgsmålet er dukket op på ny, hvor flere bilproducenter melder om faldende efterspørgsel.

Dog bliver der solgt flere og flere elbiler på et globalt plan, fordi flere vælger elbil fremfor benzin- og dieselbiler. I 2023 bliver der solgt 13,8 mio. elbiler og i 2024 forventes et salg på 17,5 mio. elbiler.

En anden tysk bilproducent, Mercedes-Benz, har lagt strategien om, og skruet ned for deres elbil-ambitioner. Men det er ikke planen hos Volkswagen og Audi.

På Audis årlige mediekonference gjorde Gernot Döllner, administrerende direktør, det klart, at elbilerne er fremtiden:

“På trods af den seneste offentlige debat er der ingen tvivl om, at fremtidens biler er elektriske. Hos Audi vil vi elektrificere alle kernesegmenter inden 2027 og har defineret målet for en fuldt elektrisk portefølje, ” sagde Gernot Döllner.

Audi har netop præsenteret den nye Q6 e-tron.

Se også: Bedste elbiler på vejene i Danmark

Et lignende udmelding kommer Volkswagen adsministrerende direktør, Oliver Blume, med i forbindelse med deres resultat for 2023.

“Vi er overbeviste om, at fremtiden vil være elektrisk,” sagde Oliver Blume.

Volkswagen har netop lanceret ID.7 Tourer og ID. Buzz GTX.

Se også: Bedste tyske elbiler

En glidende overgang

Der er flere nye elbilmodeller på vej fra begge bilmærker. På trods af det, vi de i overgangen tilbyde nye modeller med forbrændingsmotorer.

Med et udvalg af forskellige biltyper kan de bedre tilfredsstille de forskellige kundekrav.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Er det sikrere at købe europæisk elbil?

En strøm af kinesiske producenter af elbiler er kommet til Europa de sidste par år – og der er slet ingen tvivl om, at de frister mange bilkøbere. Primært på grund af deres lavere priser og hvor meget elbil man får for pengene.

Men køber man en elbil fra en ny og mindre kendt producent, kan man ende med at stå med håret i postkassen. Vi har allerede set flere eksempler på elbilproducenter, der er i store problemer.

Køber du hos en veletableret europæsisk bilproducent undgår du de ulemper, som ofte følger med ved køb af kinesisk elbil, som for eksempel gensalgsværdi, reservedele, arbejdsforhold, kinesiske producenters renomme i andre brancher og mere.

For de kinesiske producenter kan det også hurtigt ændre sig. EU undersøger nemlig om toldsatsen på kinesisk producerede elbiler skal hæves. Det vil sandsynligvis gøre bilerne dyrere og dermed mindre attraktive.

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
Guide til opladning af elbil med ladeboks i hjemmet
Bedste ladeløsning til parcelhus