Derfor skal du vælge en tysk elbil

Der er flere gode grunde til, at købe en elbil fra et tysk bilmærke. Se fordelene ved at købe tysk og de bedste elbiler fra Tyskland.

Derfor skal du vælge en tysk elbil

Hvilke gode grunde er der til, at du skal købe en elbil fra en tysk producent? Og hvilke tyske elbiler er de bedste? Det hele får du svar på nedenfor.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Fordele ved at købe tysk elbil

Det er svært ikke at kigge mod det fjerne østen, når jagten er gået ind på en elbil. Her er det specielt de kinesiske mærker, der kommer til Danmark med flotte elbiler til  lavere priser, som virker yderst attraktive. Men der er flere gode grunde til, at du skal vælge at købe en elbil, der er produceret i Europa – og gerne fra Tyskland.

Historisk set er de tyske bilmærker kendte for deres deres luksus, ydeevne og design. Det gør sig også gældende her i 2024, hvor flere og flere danskere vælger en elbil.

Godt nok har specielt de europæiske bilproducenter været sløve i overgangen til elbiler – nogle mere end andre. Tesla og flere kinesiske mærker er stormet frem, men nu er de i Tyskland kommet godt efter det. Man finder i dag elbiler fra Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen og Porsche, der på de vigtigste parametre for elbiler og teknologisk kan matche de bedste på markedet.

Forskellen er, at disse elbiler er designet og bygget med den årelange erfaring, som de tyske producenter har i at bygge biler. For eksempel har Mercedes lavet biler i 124 år, hvor flere af de mest populære kinesiske mærker ikke har mange år på bagen.

Se også: De bedste elbiler på de danske veje

  • Når man vælger en af de bedste elbiler fra et tysk bilmærke, får man en bil i en meget høj bygge- og materialekvalitet.
  • Tyske producenter har ikke travlt med at genopfinde sig selv. De har en masse faste kunder, som ikke kunne drømme om, at købe et andet mærke. Derfor minder de tyske elbiler typisk mere om traditionelle benzin- og dieselbiler. De vil derfor være lettere at gå til for dem, der køber elbil for første gang.
  • Med deres erfaringerne fra motorsport og fra sportsvogne kan man være sikker på en god køreoplevelse og høj ydeevne, hvis man vælger en af de bedste tyske elbiler.
  • Der er ikke plads til alle på elbilmarkedet, hvor flere bilproducenter med tiden vil bukke under. Køber du elbil fra en veletableret tysk bilproducent handler du sikrest – også i forhold til gensalgsværdi.
  • Til sidst skal det handle om bæredygtighed. En af de store fordele ved elbiler er, at de er grønnere end biler med brændstofmotorer. Elbiler fra Kina skal dog fragtes tusindvis af kilometer, inden de lander her i Europa. De bedste tyske elbiler er produceret i Tyskland, hvilket gør dem til et grønnere valg. Her kan man også være mere sikker på, at bilerne er bygget under ordentlige arbejdsforhold.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

De bedste tyske elbiler

BMW i5

BMW i5

BMW i5 er en sedan i mellemklassen i høj kvalitet med en rækkevidde op til 582 kilometer og 601 hestekræfter. BMW får en samlet bedømmelse på 85 ud af 100. Læs test af BMW i5.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse af BMW i5

BMW i5 koster fra 590.000 kroner og kan leases fra 6.495 kroner per måned.

Mercedes EQE

Mercedes EQE

Mercedes-Benz EQE er en sedan i den store mellemklasse. Den har en rækkevidde op til 665 kilometer og 687 hestekræfter i topmodellen. Mercedes EQE får en samlet bedømmelse på 75 ud af 100.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse af Mercedes EQE

Mercedes EQE koster fra 627.554 kroner og kan leases fra 5.195 kroner per måned.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron 2024

Audi Q4 e-tron er en SUV i mellemklassen, som netop er kommet i en opgraderet model. Audi Q4 e-tron har en rækkevidde på op til 530 kilometer og op til 340 hestekræfter. Audi Q4 e-tron har en samlet bedømmelse på 78 ud af 100. Læs test af Audi Q4 e-tron.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse af Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron koster fra 419.990 kroner og kan leases fra 4.995 kroner per måned.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Porsche Taycan er en sedan i premium-klassen med en rækkevidde op til 680 kilometer og 938 hestekræfter. Den kommer snart i en hel ny model, som ikke er testet endnu. Den nuværende Porsche Taycan får en samlet bedømmelse på 77 ud af 100. Læs test af Porsche Taycan.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse af Porsche Taycan

Porsche Taycan koster fra 929.900 kroner.

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 er en sedan i mellemklasse med en rækkevidde på 618 kilometer og 286 hestekræfter. Volkswagen ID.7 får en samlet bedømmelse på 78 ud af 100. Læs test af Volkswagen ID.7.

Se også: Specifikationer, pris og bedømmelse af Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 koster fra 449.995 kroner og kan leases fra 4.999 kroner per måned.