Microsoft Ocean Plastic Mouse – lavet af plastaffald

Microsofts nye mus Ocean Plastic er lavet af plastaffald fra havene - og så har de PC-hjælpemidler klar til handikappede.

Microsoft Ocean Plastic Mouse – lavet af plastaffald

Forleden lancerede Microsoft nogle nye Surface-produkter, men de kom også med en ny mus, nemlig Ocean Plasic Mouse.

Ocean Plastic Mouse – mus af plastik fra havet

Med Ocean Plastic Mouse ønsker Microsoft at understrege sin forpligtelse til at beskytte miljøet. Ifølge det amerikanske firma består musen af 20 procent plastaffald, der er fisket op fra verdenshavene. Ellers er det en normal trådløs mus med Bluetooth 5.0 og to AA-batterier til strømforsyning.

Egentligt er det underligt, at Microsoft ikke kan bruge 100 procent plastaffald til musen eller i i hvert fald mere end blot 20 procent.

Den trods alt lettere miljøvenlige mus vil være tilgængelig fra den 5. oktober 2021 for 27,99 euro.

Se også: Priser på laptops

Surface Adaptive Kit – hjælpemidler til handikappede

Microsoft kom i øvrigt også med Surface Adaptive Kit. Det består af er en række klistermærker og hjælpemidler, der skal gøre det lettere for personer med fysiske handicap at betjene en computer.

Forskellige klistermærker med taktile mønstre skal gøre det lettere for personer med nedsat syn at finde rundt på tastaturet eller tilslutte kabler. En “åbningshjælp” er også beregnet til at gøre det lettere at åbne den bærbare computer eller kickstativet. Microsoft har endnu ikke annonceret en pris for sættet.

Se også: Nyheder om tech-produkter