Segways Navimow-robot slår græsplænen ved hjælp af GPS

Navimow-robotten fra Segway bruger GPS til at navigere rundt på græsplænen, når den slår græsset. Se pris og tilgængelighed.

Segways Navimow-robot slår græsplænen ved hjælp af GPS

Segway er kommet med sin første robotgræsklipper, Navimow, der bruger GPS til at blive på din græsplæne og holde den fint trimmet. I modsætning til andre robotgræsklippere behøver man ikke installere en kantledning for at holde græsklippere på rette spor.

Segway Navimow – robotplæneklipper med GPS

Segway siger, at deres Exact Fusion Locating System holder Navimow på “præcise positioner og systematiske klipningsmønstre” og holder positionen så præcist som ned til to centimeter. Hvis GPS-signalet bliver midlertidigt svagt, har Navimow sensorer, så den fortsætter med at køre.

Man bruger en smartphone-app til at markere grænserne for det område, man vil have Navimow til at klippe. Der giver man også instruktioner om, hvilke områder man vil have den til at undgå.

Segway forklarer, at Navimows algoritmer “bestemmer en systematisk klippesti,” og ikke er nødt til at krydse over steder, hvor den allerede har klippet.

segway navimov 2

Se også: Priser på gadgets til smart home

Knive stopper med at rotere når sensorer opdager dyr og børn

Navimow har knive, der gør det muligt at komme helt ud til plænens kanter. Dens Blade Halt-teknologi kan mærke ting i græsset som dyr, legetøj eller børn og så stopper knivene med at rotere.

Segway siger, at de nye robotplæneklipper “tåler regn, kraftige stænk og højtryksvandstråler” og dens regnsensor guider robotplæneklipperen tilbage til opladningsdocken, hvis den mærker et regnvejr.

Navimow kan klare stigninger på græsplænen på op til 45 grader og støjer ikke nævneværdigt, blot 54 dB.

Se også: De bedste robotplæneklippere

Pris og tilgængelighed

Segway har endnu ikke meddelt, hvornår Navimow kommer ud på markedet, men den skulle komme i fire forskellige varianter.

Den mindste model er H500E, så den kan bruges til at slå op til 500 kvadratmeter og den koster 1200 euro. Navimow H800 koster 1.500 euro og er designet til plæner op til 800 kvadratmeter, mens N1500E kan klare plæner op til 1500 kvadratmeter og koster 2.000 euro.

Endelig er der H3000E, der kan slå plæner om til 3.000 kvadratmeter og koster 2.500 euro.

Se også: Nyheder om robotplæneklippere