5 gode robotplæneklippere til havesæsonen

Vi nærmer os sommeren med hastige skridt, og når vi nu ikke kan samles udenfor hjemmet, bliver der masser af tid til at få ordet alle hængepartierne i haven.

5 gode robotplæneklippere til havesæsonen

Varmen er så småt begyndt at strømme ind over Danmark. Hos mange danskere betyder det, at grillen findes frem, billen får en ordentlig vask og ikke mindst, at plæneklipperen findes frem. Netop det med at slå græsset, er ofte en hyggelig søndagsaktivitet hos havefolket, men det kan også være en sur pligt, der koster tid, som kunne bruges andre steder. Derfor har vi kigget på 5 gode robotplæneklippere, der kan klare opgaven for dig.

Læs også: Tjek UV-indeks på mobiltelefonen

Men hvad skal du egentlig kigge efter, hvis du skal uddelegere plæneklipningen til den lille, intelligente maskine? Først og fremmest er der jo størrelsen på dit græsareal. Det nytter ikke noget at investere i en plæneklipper, som kun kan dække halvdelen af græsplænen, for derefter at skulle flyttes til den anden halvdel. Det er også penge ud ad vinduet at købe en dyr maskine, der kan håndtere det dobbelte areal, da det oftest reflekteres i prisen.

En anden faktor, der er værd at have in mente, når du leder efter en ny robotplæneklipper, er hældningen på din grund og kuperet terræn. Nogle modeller har svært ved at komme op ad små bakker, hvis stigningen er for stor, mens andre modeller ikke kan slå græsset, hvis plænen er for ujævn. Heldigvis findes der modeller, som kan klare begge opgaver.

Den sidste ting vi kigger efter, er ekstrafunktioner. Som med alt andet elektronik, bliver robotplæneklippere mere og mere intelligente. Det betyder flere funktioner, der både hører sig til, hvis du skal have den perfekte græsplæne eller bare vil have arbejdet gjort så let som muligt.

Plæneklipperen og smartphonen

En robotplæneklipper er samtidig forbundet til vores smartphones. Med de tilhørende app kan man indstille dens aktive tid, indstille klippehøjde, styre den manuelt og meget mere. Går der noget galt under klipningen, så kan mange modeller sende en notifikation til din mobil, så man kan tjekke op på det.

Læs også: Ecovacs Deebot Ozmo 930

ROBOMOW RX 50u Connect – Til den lille have

ROBOMOW RX 50u Connect er beregnet til den lille byhave, og tilbyder alt det, du har brug for i parcelhuskvarteret. Den har et anbefalet arbejdsareal på 400 kvadratmeter, men kan også bruges op til 500 kvadratmeter. Robotten kan køre i op til 210 minutter, og kører selv tilbage til ladestationen, når den er ved at løbe tør for strøm – her tager det 16 til 18 timer at lade op. Som sikkerhed stopper bladene, hvis robotten løftes fra jorden og skifter automatisk retning, hvis den møder hårde genstande. Den er børnesikret med PIN-kode, så den kun kan bruges af voksne – eller personer, der kender koden. Klippehøjden kan justeres fra 15 til 45 millimeter, og den kan klare en maksimal hældning på 15%, hvilket svarer til 8,5 grader.

ROBOMOW RX 50u Connect

  • Klippehøjde: 15-45 mm
  • Maksimal hældning: 15% / 8,5 grader
  • Arbejdsareal: Op til 500 m2
  • Lydniveau: 64 dB i ECO-mode & 67,9 dB normalt
  • Andet: Smartphone-app, Alexa, GSM, GPS, bioklip, regnsensor

Pris: Set til 5.499,-

Læs også: Philips Hue Outdoor – smartlys til haven

Grouw L1200 – Til den store plæne og det lille budget

Grouw L1200 er lidt af et fund til prisen, i hvert fald hvis du har en lidt større have. Her får du en ganske alsidig robotplæneklipper, der kan dække et stort areal på 1200 kvadratmeter og samtidig klare en hældning på op til 35 procent, hvilket svarer til 20 grader. Robotten kan køre i op til 60 minutter, og vender selv tilbage til ladestationen, når det er nødvendigt. En opladning tager ikke mere end 120 minutter, før plæneklipperen igen er klar til kamp. Maskinen er udstyret med en løftesensor, som sikrer, at bladene stopper, hvis den løftes. Den er ydermere sikret med PIN-kode, så børn og andre uvedkommende ikke kommer til at aktivere den. Grouw L1200 kommer uden GPS og andre fornemme funktioner, der skal afgrænse plæneklipperens arbejdsareal – her skal du lægge et afgrænsningskabel rundt om din plæne, som sikrer, at robotten bliver, hvor den skal.

Grouw L1200

  • Klippehøjde: 20-60 mm
  • Maksimal hældning: 36% / 20 grader
  • Arbejdsareal: Op til 1200 m2
  • Lydniveau: 66 dB
  • Andet: Smartphone-app, LCD-display med menu, regnsensor

Pris: Set til 4.298,-

LandXcape LX790 – Den simple løsning til sommerhuset

LandXcape LX790 er nok ikke det, man vil kalde en udstyrsmodel indenfor robotplæneklippere. Her får du en maskine, der kan det den skal, og ikke så meget mere. Robotten kan dække op til 600 kvadratmeter med en maksimal hældning på 35 procent – altså 20 grader. Producenten er ikke sød til at fortælle os, hvor lang tid robotten kan køre på en opladning, ej heller, hvor lang tid en opladning tager. Den vender dog selv tilbage til ladestationen, når den er ved at løbe tør for strøm. Robotten er sikret med pinkode og udstyret med sikkerhedssensor, som stopper bladende når den løftes eller vælter. Der er ikke smarte funktioner som app, GPS eller lignende. Din plæne skal blot afgrænses med et kabel, hvorefter du kan starte robotten uden yderligere programmering.

LandXcape LX790

  • Klippehøjde: 30-60 mm
  • Maksimal hældning: 35 % / 20 grader
  • Arbejdsareal: Op til 600 m2
  • Lydniveau: Ukendt
  • Andet: Regnsensor, bioklip

Pris: Set til 2.995,-

Læs også: tado° lancerer HomeKit-kompatibel Smart AC Control

Husqvarna Automower 450X – Robotplæneklipperen der kan det hele

Automower 450X fra Husqvarna er noget nær robotplæneklippernes Rolls Royce. Robotten har det hele og egner sig til den helt store plæne, med alle de forhindringer, den måtte byde på. Plæneklipperen kan dække hele 5000 kvadratmeter og klare en maksimal hældning på 45 procent, hvilket svarer til 24 grader. En opladning tager mellem 60 og 75 minutter, og den vender selvfølgelig selv tilbage til ladestationen efter behov. Robotten er sikret med både PIN-kode og tyverisikring, som kan spore din robotplæneklipper via GPS. GPS-signalet kan desuden bruges til at huske et kort over din plæne, så du let kan programmere zoner og arbejdsområde. Automower 450X har selvfølgelig også løft-, vippe- og stødsensorer, der sikrer, at bladene stoppes, hvis der er behov for det. Ydermere understøtter robotten app-styring via Automower Connect, samt stemmestyring med Amazon Alexa eller Google Assistent.

Husqvarna Automower 450X

  • Klippehøjde: 20-60 mm
  • Maksimal hældning: 45% / 24 grader
  • Arbejdsareal: Op til 5000 m2
  • Lydniveau: 58 dB
  • Andet: Smartphone-app, GPS, SMS-modul, alarm, ultrasonisk sensor, stemmeassistent

Pris: Set til 25.899,-

Læs også: Produkter og tips til det smarte hjem

Gardena SILENO+ 2000 Smart – Smart robotplæneklipper med 5 års garanti

Gardena SILENO+-serien fås i modeller, der kan klare op til 1600 kvadratmeter eller 2000 kvadratmeter. Serien fås også med eller uden app-styring. Vi har valgt at se på den model, der tilbyder app-styring. Robotten har som nævnt et arbejdsareal på op til 2000 kvadratmeter, og kan klare en maksimal hældning på 35 procent, hvilket svarer til 20 grader. Den har en klippetid på 65 minutter per opladning, og en opladning tager typisk 60 minutter. Ligesom alle andre robotter på vores liste, er Gardena også sikret med PIN-kode, og har indbyggede sensorer, som sikrer, at bladene stoppes ved løft. SILENO+ Smart kommer med app-styring, som en del af Gardenas Smart-serie, der eksempelvis inkluderer et intelligent vandingssystem – som dog købes separat. Det er ikke den billigste robotplæneklipper på vores liste, til gengæld får du hele 5 års garanti.

Gardena SILENO+ 2000 Smart

  • Klippehøjde: 20-60 mm
  • Maksimal hældning: 35% / 20 grader
  • Arbejdsareal: Op til 2000 m2
  • Lydniveau: 60 dB
  • Andet: Smartphone-app, tastatur, LED-display, 5 års garanti

Pris: Set til 13.995,-

Robotplæneklippere til et hvert behov – hvad er dit?

Der findes et utal af robotplæneklippere på markedet, og man kan blive fristet af den store model, med GPS, GSM, tyverisikring og et arbejdsareal på størrelse med en fodboldbane. Men det er unødvendige penge at betale, hvis du kun skal have maskinen til at slå græsset på 200-500 kvadratmeter. Det er selvfølgelig også fedt med en robotplæneklipper, der kan genkende arealet ved hjælp af GPS-signal. Der kan bare være en del penge at spare, hvis du er villig til selv at afgrænse din plæne med et kabel.

Mit råd er derfor at kortlægge dine behov og gå efter de bedste funktioner til at opfylde dem. Ligesom med alle andre elektroniske enheder gælder tommelfingerreglen, at flere funktioner koster flere penge.

Læs også: Tips, priser og guides til smarthjemmet

Mere om sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 20/4/2020 gik vi videre med et indlæg om Huawei vinder TIPA World Award Huawei P40-serien – Den kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..