Sonos udvikler højtaler, der sender lyd ud i alle retninger

Sonos er godt i gang med udviklingen af en ny flagskibs-højtaler, der skal kunne sende lyd og i alle retninger - inklusiv opad. Det giver den nogle unikke brugsmuligheder.

Sonos udvikler højtaler, der sender lyd ud i alle retninger

Sonos arbejder på et nyt flagskib, der skal skille sig noget ud fra deres nuværende sortiment af højtalere. The Verge skriver, at de har set tidlige billeder af den nye high-end højtaler, der går under kodenavnet Optimo 2.

Hvis Sonos beholder det nuværende design på højtaleren, bliver der tale om et dualvinklet cover, der skal kunne sende lyden af sted i stort set alle retninger, også opad.

På disse tidlige billeder ser størrelsen efter sigende ud til at svare til Sonos Five, en flagskibshøjtaler, som Sonos sendte på markedet i 2015, og som fik en opgradering sidste år. Den skal kunne fås i sort eller hvid.

Se også: Abonnementer med Spotify

Ny Sonos-højtaler kan få opdateringer i mange år

The Verges kilder har fortalt, at Optimo 2 får dobbelt så mange RAM og otte gange mere flash memory end selskabets tidligere højtalere. Det indikerer, at Sonos har planer om at komme med opdateringer til højtaleren i en længere periode. Den kan kobles op via både Wi-Fi og Bluetooth, hvor Bluetooth på nuværende tidspunkt kun er med i Sonos’ bærbare højtalere.

Sonos overvejer efter sigende også at give højtaleren USB-C line-in. Five-modellen har har også line-in, men det via et 3,5 mm stik.

Se også: Guides til de bedste højtalere

Flere nye højtalere på vej

Baseret på højtalerens funktioner, kan Optimo 2 være en arvtager til Five. Der skulle være tale om en trio af nye højtalere, som Sonos har på tegnebrættet, hvor de andre har kodenavnene Optimo 1 og Optimo 1SL.

De to andre modeller bliver formentlig mindre i størrelsen, og det spekuleres i, at SL i kodenavnet kan stå for ”speechless”, hvilket betyder, at den formentlig ikke har en mikrofon og ikke kan styres via talte kommandoer.

Sonos har endnu ikke bekræftet, at de er ved at udvikle nogen af disse modeller, så vi må vente på en mere officiel udmelding for at kunne sige noget med sikkerhed.

Find priser på Sonos højtalere her.