Er iPhone 15 og 15 Pro pengene værd?

Skal du opgradere til iPhone 15 eller iPhone 15 Pro eller vælge en ældre og billigere iPhone? Se om de nye iPhones er pengene værd.

Er iPhone 15 og 15 Pro pengene værd?

Apple har netop præsenteret nye iPhones: iPhone 15 og iPhone 15 Pro. Måske kribler det i fingre for at købe en af dem, når der åbnes for forudbestilling på fredag? Spørgsmålet er dog, om iPhone 15 overhovedet er et godt køb? Her tager vi et kig på forbedringerne i iPhone 15 og iPhone 15 Pro og deres priser, og vurderer om er pengene værd.

Se også: Find laveste priser på iPhone 15

Hvilke forbedringer er der i iPhone 15?

iPhone 15 er de to billigste modeller i den nye serie af iPhones. Den består af modellerne iPhone 15 og iPhone 15 Plus. Forskellen på disse modeller er skærmstørrelsen, der er 6,1 tommer 15’eren og 6,7 tommer for 15 Plus.

Priserne på iPhone 15 starter på 7.799 kroner, hvilket er 500 kroner under prisen på sidste års modeller.

Men hvad er der af nyt i iPhone 15? Her får du et kort overblik:

  • Først og fremmest har iPhone 15 er opdateret design og nye farver. De kommer nu i blå, lyserød, gul, grøn og sort.
  • Skærmen er forbedret og er nu meget mere lysstærk. Det er dog stadig en 60 Hz skærm.
  • Også ydeevnen er forbedret. iPhone 15 har Apples A16 Bionic-chipset, der kommer fra sidste års Pro-modeller.
  • Til sidst er der kameraet, der også har fået en ganske stor forbedring. iPhone 15 har nu en ny 48 megapixel kamerasensor mod 12 megapixel i forgængeren. Dette giver skarkere fotos og mulighed for 2x zoom i høj kvalitet.
  • USB-C-stik til opladning og dataoverførsel. Væk er det gamle lightning-stik.

Læs også: Alt det nye i iPhone 15 og 15 Plus

Hvilke forbedringer er der i iPhone 15 Pro?

iPhone 15 Pro er de to topmodeller i den nye serie, hvor vi finder iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Lige som på de to andre, har Pro-modellerne også 6,1 og 6,7 tommer skærm. Men der er dog yderligere forskel på de to.

Priserne på iPhone 15 Pro starter på 9.799 kroner, hvilket er 700 kroner under prisen på sidste års modeller.

Der er også en hel del nye ting at finde i iPhone 15 Pro-modellerne:

  • Nyt design med ramme i titanium. Titanium er stærkere og lettere, og derfor er de cirka 20 gram lettere end sidste års Pro-modeller.
  • iPhone 15 Pro og Pro Max har Apples hurtigste mobile chipset: A17 Pro. Det har 10 procent hurtigere ydeevne, 20 procent hurtigere grafikydeevne og lavere strømforbrug.
  • Kameraet er den største opgradering i iPhone 15 Pro og Pro Max. Det er samme hovedkamera på 48 megapixel, men der er ny ultravidvinkelsensor og helt op til 5x optisk zoom med nyt periskopkamera i Pro Max. iPhone 15 har kun 3x optisk zoom.
  • iPhone 15 Pro har fået en Action-knap på siden, der kan aktivere alle mulige funktioner.
  • USB-C-stik til opladning og dataoverførsel. Væk er det gamle lightning-stik.

Læs også: Alt det nye i iPhone 15 Pro og Pro Max

Skal du opgradere til iPhone 15?

Så er det store spørgsmål om du skal købe en iPhone 15 eller ej. Her er der selvfølgelig mange forskellige scenarier, hvor vi nedenfor har valgt enkelte ud.

Du har en nyere iPhone:

Skal du opgradere en nyere iPhone (iPhone 12, 13 eller 14) til iPhone 15? Svaret til det er ganske kort: Nej. Der er forbedringer i iPhone 15, men de er ikke store nok til, at du skal bruge 8.000 kroner på den.

Du har en ældre iPhone:

Har du en ældre iPhone (iPhone 11 og ældre) ser det anderledes ud. iPhone 11 er en udmærket smartphone til prisen, men langt fra så god som iPhone 15 på de alle områder, der betyder mest i smartphones: Skærm, batteri, kamera og ydeevne. Her vil en opgradering til iPhone 15 være en stor forbedring.

iPhone 15 eller sidste års model: 

Du står og skal have en ny iPhone: Skal du købe den nye iPhone 15 eller vælge sidste års model? Forbedringerne i iPhone 15 er så store, at et køb af den godt kan forsvares. Dertil er iPhone 14 kun 1.299 kroner billigere i skrivende stund.

Skal det økonomisk give mening at vælge en ældre iPhone, skal du gå efter iPhone 13, hvor der er 2.300 kroner at spare.

Betyder de 2.300 kroner meget i dit budget, så gå efter den ældre iPhone. Hvis ikke, så tag du bare en iPhone 15.

Du vil bare have den nyeste og bedste iPhone:

Hvem skal købe iPhone 15 Pro? Det kan være svært at retfærdiggøre opgraderingen til iPhone 15 Pro-serien. Den vigtigste opgradering er dog kameraet, som i Pro-modellen er bedre, har flere funktioner og er mere alsidigt. Det er dog ikke noget, som de fleste vil få stor gavn af.

Derfor mener vi, at du kun skal bruge de mange penge på en iPhone 15 Pro eller Pro Max, hvis du bare skal have det nyeste og bedste fra Apple.

Se også: Prissammenligning iPhone 15 og 14