Gør mobilen ferieklar: tjekliste til en god mobil sommer [TIP]

Sommerferien nærmer sig. Tager du smartphonen med, kan den blive endnu bedre hvis du følger disse råd.

Gør mobilen ferieklar: tjekliste til en god mobil sommer [TIP]

Nye lande og nye horisonter venter forude, når der om nogle få uger står sommerferie i kalenderen.

Din smartphone kan her vise sig at være til stor nytte samt sikre underholdningen på farten. Men altså kun hvis du gør den ferieklar.

Derfor får du mobilsiden.dks bedste anbefalinger og råd til sikker, praktisk og problemfri ferie med mobilen som assistent når turen går sydpå.

Se også:  På ferie? Send et postkort med mobilen [TIP]

Powerbanks
Powerbanks fås i alle størrelse og til alle budgetter

Gør mobilen pålidelig

Først og fremmest skal du sikre dig at mobilen holder sig i live, for der kan være langt til nærmeste stikkontakt hvis du sidder fastspændt i flyveren eller fast på de sydtyske motorveje.

Står den på bilferie er en USB-adapter til cigaretstikket oplagt. Alternativt kan du investere i en batterioplader. En powerbank på 3.000 mAh leverer strøm nok til en fuld opladning til de fleste smartphones, mens du skal op i 6-8.000 mAh-klassen for at få tabletten ladet helt op.

Læs også:  Gør bilferien lidt sjovere med disse fem apps

Gør smartphonen sikker

Sørg for at indstille en skærmlås på din mobil og at slå ’find din enhed’-funktionen til under indstillingerne – skulle du glemme mobilen i farten, er det nu mere sandsynligt at du genfinder den og sikrer personfølsomme oplysninger.

Skulle en mobiltyv være på færde, kan du spærre telefonen på afstand og han vil derfor ikke få meget ud af din spærrede mobil. Husk dog også at spærre SIM-kortet og IMEI-nummer hos din teleudbyder i tilfælde af tyveri.

Se også: Hver fjerde dansker spærrer ikke deres mistede mobil

En vandtæt drybag kan redde mobilen, og al din øvrige elektronik på rejsen

Gør den vandtæt

Vand og sand er mobilens fjende nummer 1 og 2 – derfor er en vandtæt pose et must, hvis strandtur eller et regnskyl kan true smartphonens eksistens.

Her kan du gå efter et lommevenligt cover som kun beskytter mobilen, eller søge mod en større drybag som også vil have plads til pas, papirer og andet som skal holdes tørt.

Læs også:  iSwimband giver forældre ro på strandferien

Del lyden

Et dobbelt-jackstik er en enkel måde at sikre sig ro på bagsædet eller at hygge sig med vennen eller kæresten under togrejsen.

Den fylder minimalt og kan endda spare på strømmen da man nu kan deles om adspredelsen på en tablet.

Se også:  Brug mobilkameraet som tolk under ferien [TIP]

En mini-jack splitter kan skabe glæde på bagsædet

Pas på data

Tale, SMS og data er væsentligt dyrere så snart du befinder dig udenfor landets grænser. Men det er der råd for.

De fleste større danske operatører tilbyder nu udlandspakker som både giver dig billigere eller gratis tale i flere lande. Rejser du meget, kan det endda være fordelagtigt at skifte abonnement til operatører som 3, Telia og Telenor som tilbyder store datapakker samt fri tale og SMS i dusinvis af lande.

Ønsker du bare at begrænse forbruget, kan du nøjes med at slå datatrafik fra på din smartphone og fortrinvis benytte dig af de lokaler hoteller og caféers Wi-Fi.

Læs også:  Ring gratis lokalt med 3 i 28 lande

Gå offline

Da udlandsdata kan få mobilregningen til at løbe løbsk, kan det betale sig med noget forberedelse.

Husk derfor at hente de spil og apps du skal bruge på forhånd – og få overført de bøger, film og den musik du behøver. En lille oprydning i dine filer og apps kan her være på sin plads. Og så får du også plads til flere feriefotos og videoer.

Visse streaming-apps gør det desuden muligt at gemme offline kartotek. Spotify, Apple Music og ViaPlay lader dig eksempelvis gemme lyd og film til senere brug.

Du kan også med fordel gemme kort over de områder du skal besøge. Både Googles og Apples kort lader gemme på områder, mens du i apps som Here Maps og Krak kan hente kort over hele lande og kontinenter.

Se også:  Brug Google Maps i udlandet uden mobildata [TIP]

Gem data til natten, benyt dine apps offline-funktion

Hav de rigtige apps

Expedia, Kayak, Booking.com og Momondo er alle stærke bud, når den bedste og billigste overnatning, flybillet eller billeje skal findes.

Når du vælger siddeplads i flyveren kan du med fordel have app’en SeatGuru til råds, så du kan afværge de værste flysæder – så slipper du for at tilbringe den lange rejse klods op af toilettet eller med et sæde som ikke kan lænes tilbage.

Alternativt er Airbnb og Uber gode at have med, hvis du vil finde alternative måder at bo på under din ferie, samt slippe for at blive snøret af de lokale taxachauffører.

Inden turen går sydpå kan du også med fordel hente app’en til din nærmeste lufthavn, eksempelvis Københavns og Billunds lufthavns-app, for at holde dig liveopdateret omkring eventuelle forsinkelser.

Når du er fremme til rejsemålet, er Tripadvisor og Yelp behjælpelige, og assisterer dig ved at finde de mest interessante seværdigheder eller de bedste restauranter samt forlystelser omkring dig.

De fleste kan det desuden med at blive forstået med dansk eller skoleengelsk. Her kan en app som Google Translate assistere med både oversættelser samt med den rette udtale.

Seneste nyt i fortællingen

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 20/6/2017 publicerede redaktionen en vinkel på OnePlus 5 – Endnu et sikkert hit [TEST] – Klik her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Smartphone..