Arbejder du hjemme? Få et godt hjemmekontor
Coronavirus har efterhånden været her længe og det forsvinder ikke forløbigt. Og når vi engang kommer over på den anden side af pandemien, så vil der stadig være flere hjemmekontorer end nogensinde før. Måske arbejder du hjemme en gang i mellem eller måske er din faste arbejdsplads i hjemmet. Lige meget hvad, så er det vigtig at tænke over de forhold, som du arbejder under. Her er vores tips og guide til et godt hjemmekontor.
Læs også: 5G bredbånd vil booste hjemmekontoret
Et godt hjemmekontor?
Men hvad er et godt hjemmekontor egentlig? Først og fremmest så skal du forsøge at finde et fast sted i lejligheden/huset, som kan være din arbejdsplads. Her skal være ordentlig lys, ikke kun for dine øjnes skyld, men også til fx videomøder. Eventuelt en smartpære, hvor du kan skrue op og ned for lysstyrken.
Du skal sidde i en god og behagelig position, hvor du også har mulighed for at justere din sidestilling. Tænk over baggrunden, så er der ser nogenlunde ordentligt ud under videosamtaler.
Computeren har du sikkert allerede. Hertil anbefales en mus, hvilket letter belastningen på håndled og underarm – og samtidig er man mere effektiv med en rigtig mus. Man kan også sagtens overveje en ekstern skærm, hvilket dine øjne vil sætte pris på, og man får samtidig en bedre siddestilling.
Til videosamtaler skal du bruge webcam og et ordentligt headset. Der er sikkert et webcam i din computer, men de er sjældent ret gode. Så overvej et bedre webcam eller brug fx din mobil til dette. Lyden du modtager og afsender er også vigtig. Invester i et ordentligt headset med en god mikrofon.
Til videosamtaler og videomøder kan man benytte en lang række forskellige tjenester – og ofte har virksomheder valgt en. Herunder er nogle af de bedste.
Et godt internet til hjemmekontoret
Skal man arbejde hjemme, er det vigtigt med et hurtigt, stabilt og sikkert internet. Og måske er du ikke klar, eller har tid, til, at få installeret et hurtig bredbånd via kabel, så er 5G mobilt bredbånd et oplagt valg. Yousee har 5G mobilt bredbånd og senere hen kommer flere udbydere til. Du finder vores test af 5G mobilt bredbånd her.
Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd
Apps til videomøder
Zoom
Populær og har fået bedre end to end sikkerhed
Microsoft Teams
Hvis en virksomhed allerede er godt investeret i Microsofts Office 365 pakke, vil Microsoft Teams være den oplagte vej at gå. For betalende kunder er der mulighed for at sende op mod 1 TB filer under samtaler samt god benyttelse af Office pakkens værktøjer i selve Microsoft Teams.
Google Meet
Google Meet er en del af den samlede Workspace pakke. Al data, hvad end den gemmes eller rejser fra den ene ende af et datacenter til det andet, er krypteret. Alle Googles mange redskaber kan naturligvis bruges sammen med Google Meet og det giver en bred vifte af muligheder. Google Meet tilbyder også, at man kan benytte sin arbejdsmail og domæne til registrering.
Facetime
FaceTime er som sådan ikke et dedikeret værktøj til virksomheder. Der er ikke nogle særlige funktioner, så som skærmdeling, og der er et loft på 32 deltagere i en samtale. Ydermere kræver det, at man har en iPhone, iPad eller Mac for at kunne benytte tjenesten. Det samme gør sig gældende for modtageren i den anden ende.
Hvis man kan leve med de kriterier, og man ved, at alle er i besiddelse af en Apple enhed, kan FaceTime muligvis være den rette løsning.
Slack
Tjenester som Microsoft Teams og Google Meet er integreret i Slack, og samtalerne kan altså foregå direkte fra Slack og giver dermed en bredere vifte af mulighed for kommunikation over andre platforme.
Ingen end to end kryptering.
Det er altså ikke Slack, man skal bruge, hvis man ønsker fuld privatliv. Og det frarådes også i det hele taget at dele kodeord eller følsomme oplysninger på Slack.
Fradrag
Som det er lige nu er der ikke de store fradrag at hente. Man skal have et værelse kun til kontor – det må ikke bruges til andet. Man kan ikke bare sidde i stuen og arbejde. Der er ingen fradrag på el, varme og internet. Man kan få op til 6300 kroner årligt i fradrag, hvilket ikke er meget.
Har du andre gode bud og forslag til hjemmekontoret, så skriv gerne en kommentar herunder.
Læs også: 5 gode og gratis apps til videoopkald
Vind en Motorola Edge+ til 7.999 kroner
Vi har en virkelig fed mobiltelefon på højkant, som der bliver trukket lod om fredag den 18. december. Det drejer sig om en Motorola Edge+, som er producentens absolutte topmodel til en vejledende pris på 7.999 kroner. Der er tale om en enhed vi har haft til test. Den er i rigtig god stand, men kommer uden garantibevis.
Det er ganske let at deltage i konkurrencen om Motorola Edge+. Stil os et spørgsmål eller kom med ideer til hvad vi skal lave videoer om, så er du med i konkurrencen. Du kan kommentere herunder eller på Youtube.
Læs også: Test af Motorola Edge+
Tjek Telias abonnementer på mobilt bredbånd
Videre nyt om motorola
Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 27/11/2020 publicerede redaktionen artiklen Julegave-ideer: mobiler, tablets, hovedtelefoner og højtalere – Den videre beretning kan læses her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..