De bedste trådløse sikkerhedskameraer til hjemmet (2020)
Trådløse sikkerhedskameraer er rykket opad på listen over smarte enheder i hjemmet. Vi er vilde med dem, især fordi de bidrager med så meget. De er ikke blot lettere at installere og mere tilgængelige end deres kabelforbundne kusiner, der er for det meste også billigere.
Inden vi giver os i kast med selve listen, er der et par ting, der er gode at vide. Betegnelsen ”trådløs” henviser til den måde, kameraet sender sit materiale. De sender optagelserne – video og lyd uden kabel. De kan dog få sin strøm via kabel eller via batteri.
Listen herunder er de bedste trådløse sikkerhedskameraer på markedet lige nu, og der er både den slags, der får strøm via kabel og dem, der er helt uden nogen form for kabler.
Se også: Produkter til det smarte hjem
Bedste sikkerhedskameraer til hjemmet
1. Wyze Cam V2 – Bedste trådløse sikkerhedskamera
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: 110-240V strømkabel
- Lagring: Cloud lagring og MicroSD kort
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa, Google Assistant
- Pris: Fra cirka 200 kroner
Blandt favoritfunktionerne er de 8x zoom til live streaming, CO2- og røgalarm og advarsel, magnetisk basestation og let montering, tovejs-audio, timelapse-optagelse og det tre-aksede design, så man kan justere kameraet i hvilken som helst retning uden at rode med monteringen.
Derudover har kameraet selvfølgelig også det basale som bevægelsessensor, notifikationer og alarm, samt night vision op til 9 meter.
Kameraet er kompatibelt med Alexa og Google Assistant og kommer med gratis cloud lagring, der gemmer 12 sekunder videoklip i op til 14 dage. Der gemmes videoklip af 12 sekunder, når kameraet registrerer bevægelse eller lyde. Prisen er under 200 kroner, så man får meget for pengene.
Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem
2. Wyze Cam Pan – Bedste billige trådløse sikkerhedskamera
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: 110-240V strømkabel
- Lagring: Cloud lagring og MicroSD kort
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa, Google Assistant
- Pris: Fra cirka 250 kroner
Det bedste ved kameraet er panoreringsmuligheden. Wyze Cam pan kan dreje 360 grader rundt, tilte 93 grader, samt panorere 110 i sekundet.
Det har desuden ikke blot bevægelsessensor, men kan også tracke bevægelser inden for det område, det dækker. Så hvis man vil se, hvad ens hund eller kat laver, når man ikke er hjemme, kan man også det med dette kamera.
Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Samsung SmartThings
3. Ring Spotlight Cam – Bedste til alarm
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: Genopladeligt batteri eller strømkabel
- Lagring: Cloud lagring (3 dollars/måned Ring Protect Plan)
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa
- Pris: Fra cirka 1.400 kroner
Ring Spotlight Cam er den bedste beskyttelse mod ubudne gæster, hvis man ikke ligefrem vil hyre professionel hjælp. Det takket være bevægelsesaktiverede LED-spotlights og en sirenealarm på 110 decibel. Sikkerhedskameraet kan sende notifikationer hver gang, det opdager bevægelse, og samtidig tændes spotlightsene.
Oveni det kan man vælge også at bruge alarmen på de 110 decibel. Lys, alarm og det hele burde skræmme de fleste ubudne gæster langt væk, og det inden de når at foretage sig noget ulovligt.
Desværre er funktionerne ikke billige, og derudover skal man betale cirka 25 kroner ekstra om måneden for at kunne gemme videofilerne i skyen.
Det er dog stadig billigere end professionelle sikkerhedsfolk.
Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Apple HomeKit og appen Hjem
4. Ring Stick Up Cam Solar – Bedst til udendørs sikkerhed uden batterispild
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: Genopladeligt batteri, strømkabel eller solenenergi.
- Lagring: Cloud lagring– Ring Protect Plan for ned til 25 kroner / måned
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa og Ring smart hjem powerbank så det kan holde sig opladet uanset vejr og vind.
- Pris: Fra cirka 1.500 kroner
Når det kommer til sikkerhedsfunktioner, har det night vision, to-vejs radio, real-time notifikationer, live-view og enkel installation. Det er sikret mod alskens vejr, da det kan bruges udendørs, og det kan klare ekstreme temperaturer.
Derudover er det kompatibelt med Alexa-enheder, Ring-enheder og tilmed visse smarte låse.
Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent
5. Blink XT2 Outdoor/Indoor Smart Security Camera – Bedste indendørs/udendørs sikkerhedskamera
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: 2 AA litium batterier
- Lagring: Cloud lagring
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa
- Pris: Fra cirka 1.300 kroner
Kameraet er selvfølgelig sikret mod vejr og vind, i og med at det kan bruges udendørs. Det har IP65-klassificering. Det kan tilmed vise temperaturen. Andre gode funktioner er bevægelsesaktiveret instant-on overvågning, live-streaing, alarm og notifikationer, to-vejs audio og kompatibilitet med Alexa.
Det bedste med det her kamera er dog nok at man får alt dette og cloud lagring for en fornuftig pris. Køber man flere på én gang, får man dem desuden endnu billigere.
6. Arlo Pro 3 – Bedste 2K-sikkerhedskamera
- Opløsning: 1440p
- Strømkilde: Genopladelige batterier
- Lagring: Cloud lagring – Månedsabonnement
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit
- Pris: Fra 4.600 kroner
Her har vi fat i et premiumkamera, der har en visningsvinkel på 160 grader, 2K-opløsning med HDR, så billederne bliver skarpe, night vision i farve, 12x digital zoom og indbygget sirenealarm. Den har magnetisk holder og opladningskabel. Derudover er der to-vejs audio, bevægelsessensor, auto-zooming og tracking samt live streaming.
Desværre må man betale for et månedsabonnement for cloud lagring og intelligente alarmer, der er utroligt livagtige. Er man villig til at betale over 4.000 kroner for et trådløst sikkerhedssystem, kan man nok også betale for et månedsabonnement.
Læs også: ARLO PRO 2 – trådløs videoovervågning af hjemmet [TEST]
7. TP-Link Kasa Spot Indoor Camera – Bedste underdog
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: Strømkabel
- Lagring: Cloud lagring – Kasa care abonnement
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa, Google Assistant
- Pris: Fra cirka 500 kroner
Det vigtigste her er, at systemet er helt pålideligt. Det er TP-Link, der står bag, og de er et kendt navn inden for routere og computernetværk.
For at beskytte brugerens privatliv, blive ens videostreamingen beskyttet af 128-bit AES kryptering direkte fra kameraet. Det betyder, at alle optagelser bliver overført lige så sikkert, som hvis det var via en VPN. Det eneste, man skal betale for, er cloud-abonnementet for at kunne gemme optagelserne i op til 30 dage.
8. eufyCam 2C – Bedst til HomeKit økosystemer
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: Genopladelige batterier
- Lagring: 16GB EMMC lokal lagring
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Alexa, HomeKit
- Pris: Fra 2.800 kroner
eufyCam2C har en diagonal field of view på 135 grader, batteritid på seks måneder per opladning, IP67-klassificering, så det kan klare alle vejrformer, indbygget spotlight og AES-128 datakryptering, så optagelserne er beskyttet mod uvedkommende.
Det er en noget dyrere løsning end de fleste andre overvågningskameraer i guiden. Man får til gengæld rigtigt meget for pengene.
9. Nest Cam IQ Outdoor
- Opløsning: 1080p
- Strømkilde: Strømkabel
- Lagring: Cloud lagring. Se priser på Nest Aware
- Night Vision: Ja
- Smart Hjem Integrering: Google Home, Apple HomeKit
- Pris: Fra 3.099 kroner
Nest Cam IQ Outdoor er et intelligent sikkerhedskamera med utroligt skarpt billede. Her er en 4K sensor kombineret med HDR og intelligent visualisering, hvilket giver et virkelig skarpt billede med op til 12x zoom. Video gemmes i skyen med Google Nest Aware-abonnementer, som er sikret med AES 128-bit-kryptering og totrinsbekræftelse. Det er vejrbestandigt, manipulationssikret og kan kende ansigter.
Se også: Guide til Internet of Things produkter
Hvad skal man se efter, når man er ude efter et trådløst sikkerhedskamera?
Det er ikke så svært at vælge det rigtige sikkerhedssystem til sit hjem. Alle kameraerne har ting til fælles, hvilket gør det hele noget lettere. De er alle enkle at installere, de har alle en form for smart hjem integrering – Alexa, Google Assistant eller HomeKit – og de har alle livestreaming til mobiltelefoner, alarmer og notifikationer, fjernstyring og night vision.
Hvis man ikke har særlige behov, kan hvilket som helst af disse kameraer klare jobbet. I så fald handler det mest om, hvor meget man vil betale for sit system. Er man ude efter specielle funktioner, kan der dog være lidt mere at tænke over, inden man vælger system.
Opløsning
De fleste trådløse sikkerhedskameraer på markedet i dag har en opløsning på 1080p. Det er standarden, men der er også kameraer, der kun har 720p i opløsning. 1080p burde være skarpt nok for de flestes behov, men hvis man vil have noget endnu skarpere, er der et par systemer med 1440p i opløsning. Men så ligger prisen også noget højere.
Lagring
Mange trådløse sikkerhedskameraer gemmer optagelserne ved hjælp af cloud lagring, så alt bliver overført til en ekstern server et eller andet sted, som man derefter har adgang til via en app. På den måde er optagelserne i sikkerhed og beskyttet mod uvedkommende, der kan have interesse i at slette optagelser med dem selv på.
Desværre er der en del af producenterne bag sikkerhedskameraerne, der kræver, at man betaler for at lagre sine optagelser, hvilket jo gør det hele til en dyrere affære. Betaler man ikke for de abonnementer, har man ikke adgang til ældre optagelser, og mister også ofte vigtige funktioner som real-time alarm. Heldigvis er abonnementerne oftest ret billige og ligger mellem 20-30 kroner per måned.
Strømkilde
Som vi tidligere var inde på, handler det trådløse ved disse systemer mest om overførslen af optagelserne. Ikke så meget om strømmen til selve kameraet. Der er altså trådløse kameraer, der stadig kan have et kabel for at få strøm. Desværre bliver de kameraer påvirket af eventuelle strømudfald eller lignende.
Det er derfor mere sikkert at vælge en variant med strøm fra batteri. Det er genopladelige batterier, der har en batteritid på alt fra tre måneder til to år per opladning.
Endelig er der et par sikkerhedskameraer, der kan køre på solenergi.
Indendørs og udendørs brug
Visse af kameraerne er designet til brug både indendørs og udendørs, mens andre kun er beregnet til brug indenfor. Det er noget, der er værd at dobbelttjekke. Særligt, hvis man bor et sted, hvor vejret kan te sig på alle mulige måder.
Det er ret ærgerligt at betale en masse penge for et indendørskamera, der går i stykker så snart, det ser et snefnug.
Andre sikkerhedsfunktioner
Udover de basale sikkerhedsfunktioner, som alle kameraerne har til fælles – såsom night vision, alarmer og notifikationer, livestreaming og to-vejs audio – er der også specialfunktioner, som bare enkelte af kameraerne har. Det kan være indbyggede spotlights, indbygget sirene, panorering og datakryptering.
Se også: Find billig mobil bredbånd
Guide til bedste sikkerhedskameraer til hjemmet, juni 2020
Guiden til de bedste sikkerhedskameraer er baseret på test fra internationalt anerkendte medier inden for området. Alle sikkerhedskameraer kan købes i Danmark eller udenlandske webshops og bruges i Danmark.