Renault viser første billeder af Renault 4

Renault varmer op til afsløringen af den kompakte SUV, Renault 4, med offentliggørelsen af de første officielle billeder af elbilen, der er fyldt med referencer til den oprindelige Renault 4.

Renault viser første billeder af Renault 4

Renault har afsløret de første officielle udvendige billeder af Renault 4. Den er en kommende kompakt elektrisk SUV, der trods navnet bliver større end bybilen Renault 5.

Se også: Se Renaults udvalg af elbiler i Danmark

Første officielle billeder af Renault 4

Renault 4 er en gammel, fransk minibil fra 1961, og som først udgik i 1992. Ligesom det er tilfældet med Renault 5, vil den kommende Renault også have tydelige referencer til sin forgænger.

De nye billeder fra Renault viser et optrækkeligt stoftag og en lysende kølergrill. Bagenden byder på adskilte pilleformede lygter med skarpe, lige linjer over tag- og bagklappen, der brydes af en lille hækvinge.

Bilens bagerste bagrude over den kantede hjulkasse er trapezformet er direkte referencer til den oprindelige Renault 5.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Der ses også flere sorte detaljer over hele karrosseriet og iøjnefaldende sorte Y-formede alufælge.

Se også: Sammenlign priser og specifikationer på elektriske bybiler

En retro-bybil som kompakt SUV

Størrelsesmæssigt bliver Renault 4 omkring 4,14 meter lang og dermed omkring 23 centimeter længere end Renault 5. Den bliver altså samme størrelse som en Opel Mokka Electric og lidt en anelse mindre end Renault Megane E-Tech Electric.

Renault 4 vil dog sandsynligvis være rettet mod et mere nytteorienteret publikum for at adskille sig lidt fra Renault 5 og Megane E-Tech Electric.

Renault vil løfte hele sløret for Renault 4 ved Paris Motor Show om mindre end to uger. Derefter vises den frem hos bilforhandlere i løbet af næste år, og salget ventes at gå i gang i midten af 2025.

Alternativer til Renault 4

Renault 4 bliver størrelsesmæssigt en direkte konkurrent til Skodas kommende bybil Epiq, som også måler 4,1 meter i længden.

Den kommer også til at konkurrere med nuværende bybiler som Kia EV3, Volvo EX30, BYD Dolphin, Mini Cooper Volkswagen ID.3.

Prisen bliver i den sammenhæng afgørende. Renault har ikke selv meldt en pris ud, men vi forventer, at den bliver en anelse dyrere end Renault Megane E-Tech Electric og derfor vil koste omkring 260.000 kroner.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elektriske bybiler
Her er de billigste elbiler i Danmark