Mobilsiden kårer: Årets feature
Der har ikke været sparet på nyskabelserne og kreativiteten i løbet af året, når de mange forskellige producenter har skulle fange din, forbrugerens, opmærksomhed.
2016 blev året, hvor der for alvor kom fokus på trådløs lyd med fuldstændigt kabelfrie in ear-headsets, lige som modulopbyggede telefoner også har været et varmt emne. Udviklingen af smartphonekameraer har heller ikke været til at komme udenom, hvor der både er kommet features såsom optisk zoom og dobbelt kamera, som muliggør den såkaldte ’bokeh’-effekt.
Men hvilken feature har været den smarteste og mest brugbare? Giv endelig din mening til kende i afstemningen nederst på siden.
Rigtig trådløs lyd
Kantløse telefoner
En af årets helt store features kom fra Xiaomi, der præsenterede Mi Mix – en smartphone med en helt kantløs og kurvet front. Samsung har længe været førende på denne front, men Xiaomis bud skiller sig markant ud fra konkurrenternes.
Modulopbyggede smartphones
Både LG og Motorola har satset på modulopbyggede smartphones med G5 og Moto Z – dog med hver sin tilgang til det. På LG G5 kan bunden skubbes ud og erstattes med andre moduler, mens modulerne klikkes let og elegant fast på bagsiden af Moto Z med magneter.
Optisk zoom
En anden feature, der har vundet indpas i 2016, er optisk zoom. Apple valgte at udstyre iPhone 7 Plus med en ekstra sensor, der har 2x optisk zoom, mens andre smartphones såsom ASUS ZenFone Zoom har en langt større sensor med 3x optisk zoom.
Dobbelt kamera
En feature, der heller ikke har været til at komme udenom i 2016, er dual-kamera – altså to kameraer bagpå. To kamerasensorer på bagsiden er at finde på smartphones som iPhone 7 Plus, LG V20 og G5 og Huawei P9 samt Mate 9 Pro.
24-bit lyd i høj kvalitet
Det er ikke nyt, at producenter har fokus på lyd i høj kvalitet, men i år så den første smartphone med 32-bit højkvalitetslyd dagens lyd. Det var LG V20, der kom med en såkaldt Quad DAC, så dem, der vægter god lyd højt, kan få det behov dækket på farten. Andre smartphones som HTC 10 og LG G5 har også fokus på høj lyd med understøttelse for 24-bit-lyd.
Virtual reality
Virtual reality er bestemt heller ikke til at komme uden om. Ud over de dyrere løsninger såsom HTC Vive og PlayStation VR er virtual reality også kommet til Android-smartphones med den såkaldte Daydream-standard, som apps kan vælge at understøtte.
Iris-scanner
Brugen af iris-scannere i smartphones er ikke en helt ny skabelse i 2016, men den infrarøde sensor på fronten til at verificere, hvem der forsøger at låse en smartphone op, fik comeback i 2016 i Samsung Galaxy Note 7, som dog sidenhen blev tilbagekaldt og lagt på hylden.
Touch Bar
Teknologi fra smartphones og smartwatches sås også blive brugt i computerverdenen i år. Apple valgte nemlig at udstyre den nyeste MacBook Pro med et berøringsfølsomt panel mellem skærm og tastatur kaldet Touch Bar. Panelet er udstyret med sin egen T1-processor og en specialtilpasset udgave af watchOS – styresystemet til Apple Watch.
Historien følges op
Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på artiklen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 19/12/2016 gik redaktionen videre med et indlæg om Mobilsiden kårer – Årets bedste design – Det videre forløb i sagen finder du her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..