Hugo Troll Race – skærmtrolden på nye oplevelser (spiltest)
For mindre end et år siden kom spillet Hugo Retro Mania, hvilket endte med at blive en stor succes, specielt på iOS-platformen. Android-brugerne hoppede ikke helt med på Hugo-bølgen.
– Derfor kommer der ingen Hugo Troll Race til Android
Siden da er den nyeste version af Hugo-spillet kommet. Navnet er Hugo Troll Race. Spillet er en kombination af det, du kender fra Hugo Retro Mania, og den populære autorun-genre, hvor man tilter skærmen alt efter om Hugo skal samle lidt mønter op til højre eller venstre, samt man swiper, når Hugo skal skifte side, hoppe osv.
Hugo Troll Race er designet specielt til iOS-platformen med en helt ny 3D-grafik.
Forgængeren Hugo Retro Mania blev en kæmpe stor succes, hvor man fik det nostalgiske gensyn med skærmtrolden. Men hvordan klarer han sig på nye eventyr, Mobilsiden.dk har testet Hugo Troll Race.
Hugo Troll Race
Alt det nostalgiske der var på Hugo Retro Mania får man ikke med det nyeste skud på stammen af Hugo-spillet. Med Hugo Troll Race kunne hovedpersonen have været hvem som helst, så det gør ikke nogen forskel, at det er ”skærmtrolden”.
Men selve spil-genren er succesfuld lige nu, hvor man har set samme autorun-genre på blandt andet Temple Run og Subway Surfers.
Når du starter spillet op får du hver gang en ny bane. Dette er et godt træk, da man så ikke kører træt i at skulle gennem samme bane igen og igen og igen. Ligesom det også sværhedsgradsmæssigt gør, at banen ikke kommer til at føles alt for let, og at man derved mister interessen.
Jo længere man kommer i den pågældende bane, jo flere forhindringer og nye ting møder man også – så det er ikke bare togskinner vejen med samme baggrund. Spilleren kommer gennem forskellige miljøer og skal også slå fjender ned, som er i vejen for en.
Udfordringerne og lydeffekterne
Spiller man Hugo Troll Race er der en række udfordringer spillet igennem, og for hvert nyt “miljø” man kommer ind i skifter baggrundsmusikken, hvilket betyder, at det ikke er de samme fire akkorder, der spilles hele spillet igennem.
Hugo kommer også med små sjove og kække bemærkninger, som han også blev kendt for i 90’erne. Dette er også med til, at gøre spillet sjovere at spille.
Under Hugos færden på togskinnerne kommer der også advarsler i form af blandt andet togene “dytter”, dermed kommer det ikke som et chok, når der kommer tog, hvis ikke man har set det forude.
Ellers er det bare at få samlet alle de gode ting man kan undervejs, blandt andet Hugo mærker, raketter (der giver en fart på) og andre godter. Disse ting kan man også købe sig til for de mønter man samler op undervejs.
Konklusion: Hugo holder…
Der er ingen tvivl om, at man hurtigt kan blive afhængig af Hugo Troll Race og elsker man Subway Surfers og Temple Run er man bestemt i farezonen for, at blive ramt af afhængighed.
Et af de eneste minusser jeg synes spillet har er, at telefonen skal holdes vandret for man kan spille det. Men dette vænner man sig til lynhurtigt.
Hugo holder også i 2012, men personligt tror jeg dog, at det havde været lige meget hvem hovedpersonen i spillet var. De som ikke har et nostalgisk forhold til Skærmtrolden Hugo er bestemt også i målgruppen, så det er ingen tvang, at man kender Hugo fra enten Eleva2eren eller Go’ Morgen Danmark.
Hugo Troll Race er endnu et eksempel på, hvor gode danske spiludviklere er blevet. Og spillet har efter min mening også en reel mulighed for at blive ligeså stor en succes i Apples App Store, som tilfældet var med Hugo Retro Mania.
Hugo Retro Mania blev downloadet mere end fire millioner gange på otte måneder, om det også kan lade sig gøre for Hugo Troll Race må tiden vise.