BeoPlay H8 – Design og styrke med svagheder [TEST]
Bang & Olufsen har en lang hæderkronet historie med kompakt vellyd og design. Datterselskabet BeoPlay fører arven videre med sit kompakte trådløse headset, BeoPlay H8.
Med BeoPlay forenes flot design, lækre materialer med tidssvarende elektronik med funktioner som trådløs aptX-lyd og aktiv støjreduktion (ANC).
Prisen er derefter, med et prisskilt der flirter med de tre tusinde kroner – er BeoPlay H8 så de mange penge værd?
Se også: Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her
BeoPlay H8 specifikationer
Type: Lukket, on-ear med aktiv støjreduktion
Materialer: Læder, aluminium, tekstil, plast
Mål: 180 x 190 x 40mm, 255 gram
Ydelse: 40mm driver, 20 – 22.000 Hz respons
Batteri: 770 mAh, 35 timers ANC, 16 timer trådløst, 3 timers micro-USB opladning
Kabellængde: 120cm
Tilslutning: Bluetooth 4.2 aptX
Farver: beige/guld, brun/sort eller sort
Øvrigt: Aktiv støjreduktion i både høretelefoner og mikrofon
Pris: Fra omkring 2.900 kroner
Stærkt design
Dansk design er et ikke blevet verdensberømt uden grund. Og det er BeoPlay H8 et levende bevis på. Hvor det kniber for andre producenter at få deres produkter til at skille sig ud, forstår BeoPlay at give sin H-serie sig eget unikke look.
Her forenes metal, tekstil og læder i en skøn minimalistisk cocktail der vil klæde de fleste uanset om du vælger den lyse beige/guld variant eller de mere nedtonede sort eller brunsorte varianter.
Resultater virker yderst stærkt, men også noget tungt for et on-ear headset der skal hvile på ørerne i stedet for omkring dem.
Bløde læderpuder hjælper her, men vi er fortsat langt fra samme opulente komfort som BeoPlay H7 leverer. Efter omkring en time skal du regne med at skulle give ørerne et hvil. Skal du bruge et headset til de lange flyture bør du se nærmere på Boses og Sennheisers rivaler her.
BeoPlay H8 synes generelt ikke at være tænkt til det rejsende folk, for headsettet kan ikke foldes og den leveres uden rejseetui. Kontoret eller stuen synes at være dens foretrukne arbejdsplads.
Læs også: Bose QuietComfort 35 – Hold omverdenen udenfor [TEST]
Flot, men dum betjening
Det flotte design er dog ikke uden nogen uheldige konsekvenser. Særligt betjeningen lider, for fysiske knapper er nu vraget til fordel for touch-følsomme flader på højre enhed.
Idéen er så, at du ved at tegne cirkler langs kanten kan skrue op eller ned, mens et enkelt prik starter eller stopper musikken. Trækker du en lige streg frem og tilbage spoles der tilsvarende frem og tilbage, mens en streg op eller ned slår den aktive støjreduktion fra og til.
Det fungerer bare ikke ordentligt: headsettet misforstår rutinemæssigt mine hensigter og vil ofte slet ikke reagere – frustrationen bliver til sidst så stor, at jeg foretrækker at tage mobilen frem og styre headsettet derfra. Så ryger det smarte altså lidt.
Fuld tilslutning
Inden lyden kan slippes trådløst ud af mobilen skal den parres via Bluetooth. Her ingen NFC-chip til at lette parringen med Android-telefoner, men opsætningen er nu stadig rimelig ligetil igennem indstillingerne.
BeoPlay tilbyder samtidig en dedikeret app kaldet ’BeoPlay’ som giver adgang til de væsentligste funktioner til kontrol af musik, ANC og volumen. Her kan du, i modsætning til BeoPlays A-serie, ikke indstille lydbilledet mod det mere varme eller neutrale.
Er du til mere old-school, men altid pålidelige metoder, kan du i stedet slutte det medfølgende 3,5mm jack-stik. Det virker hver gang og fordobler driftstiden med ANC slået til.
Som trådløs headset kan batteriet leve op til 14 timer – en driftstid som i praksis er et par timer kortere, altså nok til de fleste i en hel dag – men betragteligt efter Boses og Sennheisers bedste.
Batteriet kan samtidig udskiftes, hvilket gør, at headsettet stadigt vil være fuldt ud brugbart om mange år efter at konkurrenternes indbyggede batterier har givet op. En fin detalje.
Se også: Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]
Komplet lyd
Når musikken til gengæld spiller, er der ikke meget at udsætte på lyden. De to 40mm drivere pumper lystigt over hele spektret af musikgenrer.
H8 lyder derfor klar og neutral – med undtagelse af bassen som til tider kan blive en anelse boomy. Det vil givetvis ikke genere de fleste, men når nu der skal afleveres tre tusindkroners lapper for fornøjelsen ønsker jeg mig et mere afbalanceret lydbillede.
BeoPlay H8 må derfor se sig overhalet af konkurrenterne på lydkvaliteten.
For at forbedre lyden kan H8, i sammenspil med et sæt af mikrofoner omkring headsettet, fjerne det meste af den omkringværende støj.
Det fungerer – uden dog helt at udelukke omverdenen som i Boses nyligt lancerede QC35-headset. Hvad være er, er at den aktive støjreduktion selv bidrager med en let, højfrekvent summen – hvilket irriterer, hvis du befinder dig i et kontor eller soveværelse – her foretrak jeg faktisk helt at slå funktionen fra.
Slutter du kablet til, ændres lyden ikke mærkbart – H8 spiller ligeså godt som før. Headsetfunktionerne fungerer også efter hensigten og tale går klart igennem.
Læs også: Parrot Zik 2.0 – God lyd og exceptionel støjreduktion [TEST]
Plads til forbedring
BeoPlays første færd indenfor trådløs ANC-lyd er godt, men er ingen ubetinget succes.
Designmæssigt rammer det danske selskab plet, men det kommer desværre på bekostning af anvendeligheden i hverdagen. On-ear designet gør samtidig, at den ikke er så behagelig i brug som BeoPlays egen H7.
Lyden er generelt glimrende, men en lidt ukontrolleret bas og en aktive støjreduktion der driller gør at H8 ikke kan måle sig med markedets bedste.
Med den høje pris i mente slutter vi derfor på 4 ud af 6 stjerner.
Se også: BeoPlay H7 – komfortabel læderstue [TEST]
Fordele:
- Lækkert dansk design
- Bundsolid konstruktion
- Langtidsholdbar
- God lyd
Ulemper:
- Besværlig touch-betjening
- Bas og ANC driller af og til
- Høj pris