Test: Samsung Galaxy Watch – Tiden er kommet

Anmeldelse: Samsung Galaxy Watch er et af de bedste smarture du kan købe, men endnu ikke perfekt.

Test: Samsung Galaxy Watch – Tiden er kommet

Smartwatches er aldrig helt blevet, hvad man havde forventet de skulle være. Da de først blev lanceret for 4-5 år siden, havde vi alle troet at det var noget alle i 2018 gik rundt med. Men sådan er det ikke helt blevet. Det er stadig et nicheprodukt, som dog stille og roligt vinder frem, specielt pga. Apples Watch og Samsung GearS3.

Samsung er nu ude med en efterfølger til Gear S3, som denne gang har fået simplificeret modelnavnet til Galaxy Watch. Vi har haft uret til test i noget tid, en tid som du faktisk kan følge lige her, og vi er nu klar med vores anmeldelse af det.

Test: Ticwatch Pro – En skuffende oplevelse

Der findes to størrelser af Samsung Galaxy Watch: et 46mm og et 42mm, begge med indbygget eSIM. Jeg har testet 46mm udgaven. Der har i testperioden ikke været mulighed for, at jeg kunne teste med mobildata aktiveret, desværre. Så jeg har testet udelukkende med Bluetooth/WiFi.

Fordele:

  • Lang batteritid
  • Nydeligt design
  • Behageligt at have på
  • Softwaren er fin og meget brugervenlig
  • GPS og puls måling er præcist
  • Rimelig prissætning
  • Standard beslag til urremme
  • Kan virke med både iPhone og Android

Ulemper:

  • Indbygget højttaler kunne være bedre
  • Ikke til elite/professionel træning
  • App udvalget er begrænset og dem der er er sjældent gode
  • Ingen navigation indbygget
  • Ingen dansktalende assistent
  • MicroUSB i opladedock
 
samsung galaxy watch test
Samsung Galaxy Watch er lavet i holdbare materialer. Foto: Mobilsiden.dk

Det er rundt og pænt

Apples Watch får masser af kommentarer for ikke at være rundt, som de fleste normale ure jo er. Men her er, endnu, et rundt smartwatch fra Samsung, som også dur til iPhone. 

I salgsæsken finder man selve uret, trådløs dock til opladning inkl. adapter, ekstra urrem samt en manual. Adapteren er desværre med MicroUSB, så skal man få ferie, skal man altså have både dock og adapter med sig. Den ekstra urrem er et fint touch, men endnu bedre havde det været med en rem til pænt brug.

Selve uret minder designmæssigt om Gear S3 Frontier, men der er små nogle ændringer. Selve urkassen er nu i blankt stål og drejeskiven har fået nyt design. Drejeskiven, som man styrer uret med, føles også anderledes og virker generelt mere præcis. Displayet er på 1,3 tommer, med en opløsning på 360×360 pixel, og er beskyttet med Gorilla Glass DX+.

Gummiurremmen er måske ikke den pæneste, men den gør uret utroligt behageligt at have på. Skal du have det på til jakkesættet, så sidder der standardbeslag på, så du kan sætte enhver normal 22mm urrem på. En fin detalje.

På undersiden af uret finder man pulsmåleren, men mere om den senere.

samsung galaxy watch test
Docken til opladning fungerer fint til Galaxy Watch. Den er desværre med MicroUSB og en opladning tager 2,5 time. Foto: Mobilsiden.dk

Smertefri opsætning

I min testperiode har jeg brugt uret sammen med en Sony Xperia XZ3, som kører Android 9, og en Samsung Galaxy Note9, med Android version 8.1. Opsætning har i begge tilfælde været meget simpel. På Xperia XZ3 skulle jeg installere et par ekstra apps, som Galaxy Wearable automatisk gjorde mig opmærksom på og hjalp med at få installeret. På Galaxy Note9 skulle der ikke installeres noget ekstra. Desværre ikke haft mulighed at teste dette på en iPhone.

Efter ur og mobiltelefon er parret, bliver man med en kort guide, præsenteret for urets funktioner og navigationen af det.

Specifikationer på Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch specifikationer og pris
 Mål og vægt  49 x 46 x 13 mm & 63 gram
 Skærm 1,3 tommer Super AMOLED, 360×360 pixel
 Processor  Exynos 9110
 Batteri  472 mAh i 46mm og 270 mAh i 42mm
 RAM / Internt Lager  1,5GB / 4GB
 Software  Tizen Wearable OS 4.0
 Andet  Vandtæt til 50 meter, bluetooth 4.2, GPS, Always-on display, eSIM, pulsmåler
 Vejledende pris  2.799 kroner for 42mm og 2.999 kroner for 46mm

Simpel og intuitiv brugerflade

Samsung Galaxy Watch er blevet udstyret med en ny processor og mere plads. Uret er hurtigt og der er ingen hakken eller pauser i navigationen. Alt virker flydende og det reagerer hurtigt på input

Derudover er Samsungs Tizen baserede platform til smarture opdateret til version 4.0. Det er en gennemført god oplevelse. Softwaren er flot og simpel. Man navigerer rundt i uret ved hjælp af drejeskiven omkring skærmen. For hvert klik på drejeskiven dukker et nyt menupunkt op på uret. Det er så let at man nærmest kan gøre det i søvne. 

Der er desuden to knapper på uret, hvor den ene er “tilbage” og den anden bringer hovedmenuen frem med alle apps. 75 procent af tiden bruger man dog drejeskiven.

Ved nye notifikationer viser uret først ikonet fra den enkelte app og herefter selve beskeden. Her får man også mulighed for, at svare på beskeden. Alle notifikationer finder man ved at dreje mod venstre på drejeskiven, hvor et hurtigt swipe opad fjerner notifikation fra ur og telefon.

Jeg er vild med softwaren, som har fungeret 100 procent problemfrit. 

Dog er udvalget af apps i Samsungs appbutik begrænset. Man finder heldigvis Spotify imellem dem. De apps, der er, er dog ikke af særlig høj kvalitet. Jeg anbefaler at man bruger uret med Samsungs indbyggede apps. Fx til træning vil jeg klart anbefale, at man bruger Samsung Health, fremfor Endomondo eller lignende.

Inden du køber Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch kan mange ting, uden tvivl. Men der er også ting, som det ikke kan, hvilket man skal gøres opmærksom på inden man køber.

Alle Galaxy Watch modeller i Danmark kommer med indbygget eSIM, hvilket betyder det kan bruges uden en mobiltelefon, og stadig være forbundet til mobilnetværket. Din udbyder skal understøtte dette, samt du skal have et abonnement oveni.

Har man tænkt sig at bruge Galaxy Watch således, så skal man være opmærksom på, at der ikke er navigation indbygget i uret. Der findes tredjeparts apps, men de er ikke gode. 

Som nævnt tidligere, så er højttaleren ikke fantastisk. Er der trafikstøj omkring, så kan man intet høre. Men den kan til nød bruges. Lyden kunne være mere klar og lydstyrken kunne være højere. Jeg har oplevet en enkelt gang, at uret mistede bluetooth forbindelsen, midt i en opkald. Her måtte jeg gribe telefonen og fortsætte samtalen der i stedet. Det er dog kun den ene gang det er sket. Mikrofonen er til gengæld rigtig god. Alle jeg snakket med har været imponeret over lyden i deres ende. 

Samsung sætter med
Galaxy Watch standarden
for batteritid på
smartwatches.

Der er 4GB indbygget lagerplads, hvoraf kun ca. 1,5GB er ledig plads til apps og musik. Jeg har kun hentet Spotify, udover standard applikationer, som er indbygget i uret. Med Spotify offline, vil være omtrent være plads til 4-500 sange.

samsung galaxy watch test
Der er 1,5GB ledig plads ud af det 4GB samlede lager på Galaxy Watch. Foto: Mobilsiden.dk

Man er ikke bange for at forlade opladeren

Et stort problem med smarture er ofte batteritid, hvor man skal være heldig, hvis de holder 2-3 dage. Samsung sætter med Galaxy Watch standarden for batteritiden på smartwatches. Efter første fulde opladning har jeg fået 4 dage, 11 timer og 9 minutter, hvor jeg stadig har 12 procent batteri tilbage. Det er inklusiv 4,5 times GPS og pulsmåling. Det skal lige nævnes, at jeg ikke har skærmen tændt hele tiden, men kun når jeg holder det op og kigger/bruger det, dvs. Always-On er slået fra.

Opladningen sker knap så tjept. Når batteriet er afladt, så skal du forvente en ladetid på ca. 2,5 time. Docken oplader uret trådløst, så det er let at smide uret deri. 

Hertil skal nævnes, at batteriet i 46mm udgaven, som vi har haft til test, er betydeligt større end i 42mm udgaven. Vær opmærksom på, at den lille udgave vil have kortere batteritid.

Læs også: Apple Watch med indbygget mobildata – De første indtryk

En præcis træningsmakker

Samsung Galaxy er en fin træningsmakker. Du har mulighed for at lade mobiltelefonen blive hjemme, og samtidig høre musik med bluetooth hovedtelefoner. Samtidig så kan Galaxy Watch måle din puls og tracke dit træningspas via GPS. Du kan selv starte et træningspas eller du kan lade uret selv registrere det. For mig har det fint registreret gåture, løb og cykelture. Jeg har dog valgt at slå denne funktion fra, da jeg selv gerne vil bestemme, hvornår jeg starter et træningspas.

GPS målingen virker meget præcis og samtidig finder uret ekstremt hurtigt GPS signal. 

Pulsmåling virker, ligesom GPS, også meget præcis. Det kræves dog at uret sidder relativt stramt på håndleddet, for at den kan måle pulsen uden udfald. Uret brokker sig hvis det ikke sidder stramt nok. Sammenligner jeg med Garmin Vivoactive, tilsluttet et Garmin pulsbælte, fremviser de meget ens tal. Jeg tør derfor godt stole på de tal Galaxy Watch giver mig.

samsung galaxy watch test
Pulsmåler og GPS måler præcist på Samsung Galaxy Watch. Foto: Mobilsiden.dk

Skridttælleren er også meget præcis, hvilket faktisk overrasker mig meget. Det er noget, der for de fleste aktivitetstrackere, har været virkelig svært at ramme præcist, har vores tidligere tests afsløret. Men denne gang er det lykkes for Samsung.

Galaxy Watch er dog ikke til den ultra-seriøse sportudøver eller professionelle. Her finder du nemlig ikke Vo2 Max eller lignende, og du kan heller ikke forbinde til pulsbælte eller til wattmålere osv. Galaxy Watch er til gengæld godt til den helt normale sportsudøver, som bare gerne vil have målt turen, og som måske også er interesseret i pulsmåling. Der er ikke så mange avancerede funktioner, men dem der er fungerer godt og præcist.

Trænings applikationen fungerer godt sammen med Samsungs flotte Health app, hvor søvn, kalorieindtag, skridt og andre aktiviteter automatisk synkroniseres. Her får man et fint overblik. 

Uret tilbyder desuden stressmåling og kan hjælpe til med vejrtræningsøvelser, skulle man have brug for det. Jeg har i min test ikke rigtig haft noget udbytte af dette. Det kan dog nævnes her at stresstest, som bliver foretaget på Galaxy Watch, ikke synkroniseres med Health app’en.

Artiklen fortsætter under billederne…

samsung galaxy watch test
Her får man et fint overblik over alle træningspas. Foto: Mobilsiden.dk
samsung galaxy watch test
Samsung Health henter problemfrit data fra Galaxy Watch. Foto: Mobilsiden.dk

Samsung Galaxy Watch er et godt smartwatch

Jeg har haft en rigtig god tid med Samsung Galaxy Watch. Det er klart et af de få produkter, som jeg ikke har lyst til at sende retur igen. Når man som anmelder får denne følelse, så ved man produktet er godt.

Galaxy Watch er flot, godt bygget og rart at have på. Det er let at bruge og har i testperioden fungeret nærmest problemfrit, lige bortset fra et par enkelte bluetooth udfald. GPS og pulsmåler er præcise og trænings app’en, kombineret med Samsung Health, giver en gennemført oplevelse. 

Med smartwatches bliver vi ofte bekymrede over batteritiden, men det har ikke været tilfældet med Galaxy Watch. Det holder for mig, med daglig træning, 4-5 dage. Godt gået Samsung. 

Jeg blev lidt skuffet over den manglende navigation i uret, mangel på dansktalende assistent og app udvalget. Jo der er nogle af de kendte apps, men de er altså ikke fantastiske. Brug uret med de indbyggede apps, er klart min anbefaling. Holder du dig til disse, så får du en rigtig god oplevelse. Men inden du køber, så gør op med dig selv, om du vil savne noget af ovenstående. 

Samsung Galaxy Watch er et af de allerbedste smartwatches du kan købe lige nu, og vi har ingen problemer med at anbefale det. Forudbestiller man inden den 28. oktober, så får man desuden Samsung Wireless Charger Duo med, hvilket er en rigtig fin deal.

Samsung Galaxy Watch lander på fine 5 ud af 6 stjerner.

samsung galaxy watch test
Foto: Mobilsiden.dk

Efterfølgende nyt i sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden fulgte op på historien. 17/7/2018 postede redaktionen en ny vinkel med en ny vinkel på temaet Teleselskabet 3 oplever fremgang i andet kvartal – Du kan læse det videre forløb her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..