Garmin Vivoactive 3 – Skuffer i praksis [TEST]

Garmin Vivoactive 3 er en avanceret aktivitetstracker med indbygget GPS og smartwatch funktioner med et ganske nydeligt ydre.

Garmin Vivoactive 3 – Skuffer i praksis [TEST]

Aktivitetstrackere er populære og desuden en oplagt gavemulighed her op til jul. Der findes et stort udvalg af dem, lige fra de mest simple til de mere avancerede med ur funktion, notifikationer fra telefonen, pulsmåler, VO2 måler osv.

Denne gang har vi testet en af de lidt dyrere variationer med en bred palet af funktioner. Garmin Vivoactive kan prale med pulsmåler, indbygget GPS, smartwatch funktioner, samt et bredt udvalg af aktivitetsmålinger, så som etage-tæller, skridttæller, stress niveau osv. Alt dette har Garmin samlet i et ydre, som jeg personligt synes er ganske nydeligt for et sporty smartwatch. Måske er det blevet tid til at droppe det gammeldags ur?

Vivoactive 3
Garmin Vivoactive serien er kommet langt. Hvem kan ikke huske første version, som havde form som stenen på billedet?. Foto: Mobilsiden.dk

De Første Indtryk

Vivowatch 3 er ganske nydeligt pakket ind, og det giver klart et indtryk at kvalitet. Selve uret er let (43gram), men føles stadig som et kvalitets produkt. Dog lige bortset fra den lidt for bløde fysiske knap på uret, der føles lidt for svampet og ikke giver en ordenlig klik-fornemmelse. Uret er super rart at have på og man mærker det meget sjældent.

Samtidig synes jeg det rammer en fin linje i mellem at være sporty, men samtidig være rimeligt elegant at se på. Der er klart sket noget siden det første Vivoactive, som var en firkantet klods, man helst bare ville skjule i ærmet.

Læs også: De bedste træningsapps til iOS og Android

Der medfølger et opladekabel, som der skal bruges en smule finesse til at få sat rigtig i uret. Det havde været meget lettere med en magnet dock, og det bliver desværre hurtigt irriterende at oplade uret. Heldigvis skal det ikke oplades alt for ofte.

Når man først tænder uret bliver man modtaget af en skærm, som beder en hente Garmin Connect app’en, som er den letteste måde at sætte uret op på. I teorien i hvert fald. Jeg fik dog problemer med at uret viste de forkerte enheder, fahrenheit i stedet for celcius, miles i stedet for kilometer osv. Også selvom alt var synkroniseret rigtigt med app’en og indstillingerne var dobbelttjekket. Jeg valgte at nulstille uret og gå igennem opsætningen direkte på uret først, for derefter at synkronisere med app’en bagefter og så virkede det. Dog lidt besværligt.

Specifikationer og sensorer

Listen af specifikationer på uret er lang, men her får du de vigtigste:

  • GPS med Glonass
  • Garmin Elevate™ håndledsbaseret pulsmåler
  • Trykhøjdemåler
  • Elektronisk kompas
  • Accelerometer
  • Termometer
  • Smart-notifikationer
  • Garmin Pay™
  • Skridttæller
  • Aktivitetsindikator
  • Søvnovervågning
  • Etager op
  • Distance
  • Intensitetsminutter
  • LiveTrack
  • Hastigheds- og kadencesensor-kompatibel
  • Vandtæt (5ATM. Kan bruges til svømning)

Resten af specifikationerne kan du se her.

Softwaren på Vivoactive 3 er enkelt opbygget, men kan være langsommelig at navigere rundt i.

Smartwatch med plads til forbedring

Efter endt opsætning af uret ender man på en skærm, hvor man kan se klokken, skridttæller og etagetæller. Ganske nydeligt og enkelt. Selve skærmen er dog ikke så højtopløst og farvestrålende, som man ser det på Apples eller Googles smartwatches. Til gengæld opnår man på denne måde en meget længere batteritid.

Selve navigationen på uret er simpel, men dog ikke særligt intuitiv. Man swiper op eller ned for at få et overblik over diverse ting i uret, som fx. din puls eller dine notifikationer. Ulempen er dog at man skal swipe 6 gange ned, for bare at komme til notifikationer, hvilket hurtigt bliver trivielt og det føles ikke særligt intuitivt.

Holder man inde på den fysiske knap kommer man til en menu med ting som “find min telefon”, “lås skærmen” og man kan også slukke uret der. Med et enkelt tryk på den fysiske knap kommer man til hvor skal kan starte en workout, som jo nok er det man mest kommer til at bruge på uret.

Når du modtager en notifikation på uret, fx i form af en SMS, så får man to valgmuligheder; afslut eller besvar. Man skal dog være opmærksom på at “afslut” betyder, at uret fjerner selve notifikationen på uret. Så pludselig står man og har fjernet en masse notifikationer og ikke aner hvad de var og hvor de kom fra. Efter noget tid fandt jeg ud af, at man kan swipe notifikationen væk, så den ikke forsvinder på telefonen.

Vivoactive 3
Garmin Vivoactive 3 er en mester i GPS tracking. Foto: Mobilsiden.dk

Batteri, GPS og aktivitetsmåler

GPS’en på Vivoactive 3 er spot on. Første gang jeg brugte GPS’en på uret, tog det et minutstid inden der var GPS signal. Men siden har der været signal på under 10 sekunder – skønt når det er koldt og man bare gerne vil i gang med at bruge kroppen! GPS’en har været konsekvent og præcis. Med apps som Endomondo oplever jeg nogle gang udfald, hvilket på intet tidspunkt er sket med Garmin Vivoactive 3.

Så imens jeg har cyklet, så har skridttælleren talt skridt… genialt.

GPS’en er præcis, desværre kan man ikke sige det samme om skridttælleren. På en normal dag påstår uret, at jeg har gået over 8000 skridt (svarer til ca. 6-7km), hvor jeg sammenlagt har gået maks 2km.

Det sjove er, at uret tracker skridt, samtidig med at man har startet et GPS workout. Så imens jeg har cyklet, så har skridttælleren talt skridt… genialt. Det ville være logisk, at denne del af uret var deaktiveret under et workout. Dog virker både etagetæller og pulsmåler overraskende fint.

Læs også: Fitbit Ionic: Aktivitetstracker og smartwatch på én gang

Batteritiden på uret har været ganske udmærket. Garmin lover 13 timer GPS tracking eller en standbytid på op til 7 dage. Det er dog ikke helt hvad jeg har oplevet. I gennemsnit har jeg kunne trække den til 3 dage med ca. 4 timers GPS tracking, hvilket jeg synes er ganske fint.

Jeg oplevede desværre at uret havde en fejl, så det ikke altid slukkede lyset i skærmen. Dvs. lyset blev ved med at være tændt, indtil jeg trykkede på skærmen eller knappen på siden af uret. Det betyder at uret til tider kunne være nærmest afladt om morgenen, fordi det har ligget og lyst vores køkken op hele natten.

Vivoactive 3
Garmin Connect app’en er ganske nydelig og overskuelig. Foto: Mobilsiden.dk

Garmin Connect app’en, som skaber forbindelse mellem ur og telefonen er en ganske nydelig kreation. Den er simpel og let at navigere rundt i (hvis bare urets software var lige så god?). Desværre har jeg oplevet, at telefonen til tider taber forbindelsen til uret, hvilket betyder, at notifikationer ikke kommer igennem, samt Live Track ikke får delt din lokation.

Lad os lige dække Live Track med det samme. Live Track er en feature, som deler din lokation med andre når du starter et GPS workout. Dvs. de kan følge dig på din tur. Af sikkerhedsmæssige årsager er jeg vild med denne feature. Der er dog plads til forbedring.

Som det er nu kan du dele din tur via Facebook, mail eller Twitter. Hvorfor ikke via SMS, Facebook Messenger eller noget andet, hvor folk rent faktisk får en notifikation og kan se at nu er du taget af sted? Jeg har brugt uret sammen med en Android telefon, Huawei Mate 10 Pro, så ved derfor ikke om forbindelsen er mere stabil på en iPhone.

Konklusion

Nu bliver det rigtig svært. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at teste Vivoactive 3. I kender følelsen når man spændt pakker en kasse op og ser indholdet for første gang? Sådan havde jeg det. Desværre synes jeg at uret skuffede mig. Udseendet og kvaliteten fejlede ikke noget, men der er mange ting der kunne være bedre. Her er listen over plusser og minusser:

Fordele:

  • Let og rart at have på
  • Elegant men stadig sporty
  • Præcis og stabil GPS
  • Live Track. Ideen er god men plads til forbedring.
  • Garmin Connect app’en
  • Pulsmåleren er rimeligt præcis

Ulemper:

  • Softwaren i uret er langsommelig og virker forældet
  • Taber til tider telefonforbindelsen. Dvs. ingen notifikationer og Live Track deler ikke
  • Skridttælleren er meget upræcis
  • Opladning af uret er besværligt
  • Batteritiden er ikke helt som lovet
  • En fejl der gør lyset på uret ikke slukker og dræner batteriet
  • Prisen på 2799,-
Som sagt er der en del minusser, og til en pris 2799kr er det bare ikke godt nok. Uret ender på 3½ stjerner. Jeg er ikke klar til at skifte det gammeldags armbåndsur ud endnu.

Update

Efter længere tids brug af uret fandt jeg frem til, at det hverken er Garmin app’en eller selve uret, der er skyld af tab af forbindelsen imellem dem. Det skyldtes åbenbart at telefonen (Huawei Mate 10 Pro) har en godt skjult funktion, der lukker ned for apps der kører i baggrunden. Jeg har efterfølgende rettet karakteren fra 3 1/2 til 4 stjerner.

Efterfølgende nyt om sagen

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 13/9/2017 fulgte vi artiklen op med et indlæg med tematikken Apple iPhone X – Smartphonen som et statussymbol – Den videre historie kan du læse her. Se også de seneste nyheder om temaet her.