Plantronics Voyager 8200UC – Et godt alternativ [TEST]

Professionel kvalitet møder afslappende design i Plantronics Voyager 8200UC. Resultatet er vellykket.

Plantronics Voyager 8200UC – Et godt alternativ [TEST]

Et full-size headset med aktiv støjreduktion er noget af en investering – man slipper let omkring de tre tusinde kroner for musikalsk støjfrihed på farten. Det kan sjældent svare sig at spare her.

Plantronics Voyager 8200UC er også i den dyre ende blandt headsets, men her forenes to typer produkter: det professionelle headset og det musikalske headset til hjemmet. Det giver fordele, dem ser vi nærmere på herunder.

Læs også:  JBL Everest Elite 750NC – langt fra eliten [TEST]

Plantronics Voyager 8200UC
Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer Plantronics Voyager 8200UC

Type: foldbart, lukket, over-ear, aktiv støjreduktion
Mål: 17 x 7 x 16 cm
Vægt: 289 gram
Batteri: 3.4 Wh, 20 timer (24 timer u/ANC), 3 timers micro-USB opladning
Kabellængde: 140cm, 2,5mm og 3,5mm jack.
Netværk: bluetooth 4.1, AptX, 30m rækkevidde, 4
Farver: sort eller hvid
Pris: fra omkring 2.400 kroner
Øvrigt: Voyager 8200 er certificeret til brug sammen Skype for business, Microsoft Lync, men er også kompatibel med UC-software fra blandt andre Cisco, Avaya, Jabber, Nuance, Broadsoft, Unify og RingCentral.

Plantronics Voyager 8200UC
Foto: Mobilsiden.dk

Plantronics udfordrer nogle stærke headsets fra etablerede navne som Sennheiser, Bose eller Sony med sit Voyager 8200. Nu er den ikke bare en kontormaskine, den skal også kunne begå sig under flyturen, i stuen eller hotelværelset.

Mest i øjenfaldende bevis på Plantronics mere forbrugerorienterede approach ses i den hvide model, som med sin vekslen mellem hvidt plast og beigefarvet læder signalerer, at den går efter mere end kontoræstetik. Det ser faktisk pænt ud.

Små designdetaljer styrker yderligere det gode indtryk, med en livligt postkasserødt for i ørekopperne og små striber med forkromet plast hist og her.

Voyager 8200 er tydeligvis også tænkt med de lange dage på kontoret i baghovedet. Her er behageligt læder over ørerne med den helt rette fjedring og effektiv ventilation, så ørerne ikke koger over. Selve bøjlen er også uhyre godt polstret.

Eneste savn her er, at bøjlen ikke kan foldes, så headsettet kan fylde minimalt i den medfølgende bærepose. Kablet er på 140 cm- længere end hos de fleste, men det er en praktisk detalje, hvs headsettet skal sluttes til en desktop-PC på gulvet.

Se også:  Sony MDR-1000X – Stillekupé til audiofile [TEST]

Plantronics Voyager 8200UC
Foto: Mobilsiden.dk

Skabt til effektivitet

Betjeningen er, ligesom pasformen, indstuderet til effektivt kontorbrug. Her er ingen fancy touch- eller stemmebetjening – kun effektive knapper der passer deres arbejde med at skrue op/ned, tænde/slukke/spol eller aktivere forskellige grader af støjreduktion.

Produktiviteten er også styrket af en dedikeret mute-knap samt en proximitetssensor der automatisk slår headsettet til eller fra når det tages af og på.

Parring med mobilen kan foregå på forskellig vis: enten via NFC, en USB-dongle (UC-modellen) eller din enheders Bluetooth-indstillinger.

Produktiviteten øges samtidig af den dedikerede app som byder på rige indstillingsmuligheder til arbejdsdagen. Funktioner som automatisk viderestilling fra enhed til enhed, finjustering af ens egen stemmes feedback for mere naturlig stemmeleje er uhyre smarte funktioner når telefoni indgår i ens kontorliv.

Voyager 8200UC virker særlig effektiv med sit velykkede arsenal af frontvendte mikrofoner der tilsammen fungerer som en virtuel mikrofon-bom – men altså uden at din stemme lyder forringet af den grund. Det fungerer bare – både i stille og larmende omgivelser.

Den trådløse rækkevidde på op til 30 meter er også kærkommen, om end jeg oftest havde svært ved at fjerne mig mere en 10-20 meter fra mobilen før der kom knas i forbindelsen.

Headsettets rødder i kontorverdenen betyder også, at den understøtter samtlige af de relevante standarder indenfor IP-telefoni.

Læs også:  Bose QuietComfort 35 – Hold omverdenen udenfor [TEST]

Plantronics Voyager 8200UC
Foto: Mobilsiden.dk

Bedst til stemmer og musik

Når dagen på kontoret er overstået er det oplagt at sætte Plantronics 8200 til afspille ens yndlingstrack eller det sidste podcast der tikkede ind på to-hear listen.

Til begge formål fungerer Plantronics glimrende – og selvom mærket ikke har nogen nævneværdigt historie indenfor Hi-Fi, er det tydeligvis det, der sigtes efter her.

Plantronics lyder overraskende åben for et lukket headset at være, hvilket giver højt til loftet for mellemtonerne og diskanterne. Bassen er samtidig varm og veldoseret, så nærmest al form for musik synes oplagt med dette headset.

Samme gode takter gør sig gældende til samtaler, lydbøger eller podcasts, hvor bemærker, at Plantronics har en god portion know-how indenfor naturlig gengivelse af stemmer,

Læs også:  Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]

Plantronics Voyager 8200UC
Foto: Mobilsiden.dk

Aktiv støjreduktion skuffer

Indtil videre har Plantronics ikke gjort andet end at imponere – men det sidste stik, den aktive støjreduktion, hiver selskabet ikke hjem.

Bevares, det fungerer da, men kun i begrænset omfang – larmen omkring end skrues kun et nøk ned, mens konkurrenter fra Bose og Sony formår at holde larmen ude. At Plantronics så giver brugeren mulighed for at vælge mellem to niveauer af støjreduktion virker næsten lidt komisk.

Den aktiv støjreduktion tærer til gengæld ikke synderligt på batteriet. De lovede 20 timer kan næsten opnås og det vil snildt række til selv den længste dag på kontoret.

Se også: JBL E45BT – lidt for skrabet [TEST]

Et godt alternativ

Plantronics har med Voyager 8200UC bevist, at de er førende på headset-teknologi, når det handler om tale og professionelle løsninger – men de beviser samtidigt, at de er lidt på hælende på et af de springende punkter: den aktive støjreduktion.

Det er derfor svært at give en helhjertet anbefaling af Voyager 8200UC til trods for glimrende komfort, dejlig lyd og gedigen kvalitet. Det bliver derfor til 4½ ud af 6 mulige stjerner – ikke helt nogen topkarakter, men den er et godt alternativ til business-brugerne.

Fordele:

  • Yderst komfortabelt
  • Godt batteri
  • Prof. Features
  • Stærk, praktisk konstruktion

Ulemper:

  • Aktiv støjreduktion for svag
  • Bøjle kan ikke bøjes.

Historien efterfølgende

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 11/7/2017 fik historien nyt liv med en ny vinkling på emnet AKG Y50BT – trådløs vellyd til skarp pris [TEST]Klik her for at gå til artiklen.. Seneste nyheder om Musik findes her..