HTC One Dual SIM anmeldelse: Skræddersyet til businessklassen

HTC smelter arbejds- og privat telefonen sammen til en overbevisende enhed.

HTC One Dual SIM anmeldelse: Skræddersyet til businessklassen

Det er en balanceakt at få arbejds- og privatlivet til at forenes – og hidtil har mobilbranchen ikke budt på produkter specielt fokuseret til det behov. Dual SIM telefoner, hvor to SIM-kort, et til privat og et til arbejdsbrug anvendes, synes ellers som en glimrende løsning -man slipper for at skulle jonglere mellem to telefoner der hver skal lades, slæbes, opdateres.

Men, men, hidtil har dual-SIM løsninger mest kredset omkring low-cost løsninger henvendt til forbrugere, som efterlyser det billigste abonnement, til enten lokale eller internationale opkald. Eksempelvis er det populært i vækstøkonomier som Indien og Kina, men i Danmark er den slags løsninger nicheprægede.

Det vil HTC lave om på. Hvor dual SIM-telefoner hidtil har spinket og sparet på brugeroplevelsen, forsøger HTC sig nu med en ny formel: dual SIM med high-end aspirationer.

HTC Platformen er velvalgt – HTC One har været en anmelder-darling, lige siden den blev introduceret i Danmark sidste april, og resultatet hedder, ikke overraskende, HTC One dual SIM.

Læs også: HTC One anmeldelse – den eneste ene

HTC One Dual SIM er stadigt et stykke veldrejet aluminium, mens en plastkant sikrer at den ekstra antenne kan kommunikere.

Stadig en éner.

Allerede ved første greb er man ikke i tvivl – det er heftig og velpoleret mekanik, der hilser håndfladen. HTC One slægtskabet er ikke til at tage fejl af – ja, faktisk vil kun det mest trænede øje ane forskel mellem de to udgaver.

Det er tungt, det er heftigt – den er på nippet til at være for tung, men samtidig er det svært ikke at blive forført af at holde et produkt med vægtfylde som letvægtsmetal, og ægteskabet mellem børstet aluminium og glas varmer stadig det nordiske designhjerte. En enkel designbrøler genfinder man dog i on/off knappen, som med sin placering på toppen kronisk ligger udenfor pegefingerens rækkevidde.

Sammenligner man med forårets designvinder, er der dog små forskelle: Unibody konstruktionen har fået en plastkant for at give ånderum til den ekstra antenne, mens aluminiums fladerne er paneler, der smyger sig omkring kræet. I praksis er forskellen den samme – vrider og flår man i den nye HTC One, nægter den resolut at give sig. Ingen knirken og ingen knagen her.

Fjerner man bagcoveret, er der adgang til alle de udvidelser, man kan ønske sig.

Som skabt til multimedier

Dual SIM kræver dobbeltløbede porte til SIM-kort, og her har HTC udstyret følgesvenden med en lille skydeknap, der løsner bagskærmen. Under bagklappen er man nu mødt af hele tre porte – to til SIM-kort og et til micro-SD udvidelse. Udnytter man de indbyggede 32GB, plus et 64 GB micro-SD kort samt de medfølgende gratis 25GB Dropbox-konto, finder man plads til samtlige ‘The Simpsons’ afsnit og mere til.

Vender vi blikket mod skærmen, mødes man af 4,7 tommer full-HD og perfekt afstemte farver. Skærmen var en udelt fornøjelse på HTC One, og den nye lever op til familienavnet. Med en pixeltæthed på 468 PPI er tekst og billeder knivskarpe, og hulrummet mellem skærm og touch-glas er så tyndt, at det får tekst til nærmest at poppe ud af skærmen.

Afslutningsvis kommer man ikke uden om BoomSound: HTC har afsat en betragtelig del af frontpartiet til at montere et, for mobiltelefoner, overdimensioneret lydanlæg – og det er til dato stadigt den bedste lyd, man kan finde i telefoner, punktum. Holder man det sammen med de indbyggede HDR mikrofoner, Beats Audio og de velspillende høretelefoner, mødes man altså stadig af en multimedie-oplevelse i allerførste klasse.

Ikoner og tekst springer op af den skarpe skærm, mens BoomSound højttalerne sørger for en imponerende lydside.

Kvik, men ikke nogen maratonløber

HTC One dual SIM er ligesom sin slægtning udstyret med Qualcomms fire-kernede Snapdragon 600 tunet til 1,7 gigahertz, Adreno 320 grafik og 2GB RAM. Dermed befinder den sig en klasse under markedets dukse, som er udstyret med Qualcomms Snapdragon 800, som typisk er en tredjedel hurtigere i applikationer og spil.

Det er ærgerligt, at HTC ikke har grebet anledningen til at få bagt den nyeste og hurtigste indmad ind, men i praksis er HTC brugergrænseflade flydende, og man savner sjældent den sidste turboladning.

Værre er det, at HTC ikke har benyttet sig af muligheden for at integrere et lidt større batteri. Hvor det 2300 mAh store batteri gjorde det godt i HTC One, er Dual SIM udfordret af det øgede strømkrav fra nu to indbyggede antenner. I mellemtiden er konkurrenter såsom LG G2 eller Xperia Z1 blevet prydet med væsentligt større batterier på 3000 mAh.

Det betyder dog ikke, at batteriet giver op uden kamp. Man kan forvente en hel dags almindeligt brug, og slår man HTC’s intelligente strømspare-funktion til, strander man sjældent i strømbekneb.

HTC Blinkfeed skiller vandene, men HTC’s brugergrænseflade er ellers vellykket og minimalistisk.

Softwarepakke med flair

HTC anvender Googles Android styresystem i den efterhånden aldrende 4.2.2 udgave – men HTC har gjort Android til deres eget ved hjælp af 3 software features: Sense 5, Blinkfeed og Zoé, som giver HTC ejerne en unik brugeroplevelse.

Sense 5 er HTC’s egentlige brugergrænseflade, som viser en minimalistisk og let overskuelig betjening af telefonen. Alle menuer og widgets er generelt holdt i sort/hvide fladt design, der er som skabt til HTC Ones minimalistiske design.

Blinkfeed er et gensyn værd, det er en applikation som sammenfletter ens favorit nyhedssites, med sociale tjenester som Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram og Flickr. Det fungerer generelt fint, med flotte previews, men personligt foretrækker jeg at holde tjenesterne adskilt – især i en business-mindet telefon som One Dual SIM hvor man i forvejen kan have svært ved at holde privat og arbejdskonti adskilt.

Mere fornøjelse fik jeg ud af Zoé – en applikation som sammenstykker op til 20 billeder til delevenlige videosekvenser med stemningsmusik og kreative filtre. Derefter kræver det kun et klik at dele via Dropbox eller HTC Share.

Specifikt for HTC One Dual SIM er en netværksstyrings applikationen, hvorfra SIM-kortene styres. Antennerne er opdelt således, at man kun kan køre 3G data på det ene SIM-kort, mens det andet SIM-kort kun kører på 2G-netværk. Vil man jonglere mellem to forskellige dataabonnementer, skal man derfor slukke, bytte SIM-kort og tænde igen. I praksis fungerer det dog, da man typisk vil anvende det professionelle abonnement til data.

Gensyn med UltraPixels

Det skabte en del røre, da HTC bragte deres såkaldte UltraPixels-koncept til verden sidste år. Idéen var at gå imod strømmen og levere færre, men bedre pixels til billedchippen. De enkelte pixels på kameraets sensor er altså blevet større og indfanger mere lys – en stor fordel når der er mørkt derude.

Ulempen er så, at man får færre pixels at lege med – kun 4 millioner i modsætning til konkurrenternes otte, tretten eller tyve megapixels.
Det er en smagssag, hvorvidt man kan stilles tilfreds af 4 megapixels – reelt set, betyder den øgede opløsning mest når billeder printes. Til Facebook, Snapchats og Instagram er HTC med i front, så snart lysene slukkes – hjulpet godt på vej af den optiske billedstabilisering.

Selve kamera applikationen er stadig en af de bedste på markedet med mange avancerede indstillinger til den krævende fotograf og intelligente features som HDR, Panorama, sekvensoptagelser og selektiv efterredigering.

Kameraet klarer sig bedst når lysene slukkes – Sony Xperia Z1 Compact med sine 20 megapixels (til højre) kan ikke følge med her.

Videomæssigt er HTC One Dual SIM godt med, her leveres veleksponeret fuld HD ved 30 fps og 21 mbps. Samtidig hjælper den optiske billedestabilisering koffeinrystende hænder med at holde kameraet stille.

Med to antenner, smuk skærm og imponerende lyd, er HTCs nye kreation den første deciderede topmobil i dual SIM klassen.

Stadig en unik mobil

HTC One dual SIM er svaret, på et spørgsmål mange har spurgt – og svaret er overbevisende. Langt hen af vejen byder HTC One på en premium oplevelse til både privat og professionelt brug.

Konkurrence: Vind en HTC One

Prisskiltet lyder på 4100,- kr., hvilket skuffer i forhold HTC One, som er ca. 600 kroner billigere. Men prisen kan også betragtes i et andet lys: det er langt billigere end at købe to særskilte telefoner. Arbejdsgivere kan samtidig glæde sig, over at deres ansatte altid vil være til at træffe, og de glade ejere kan glæde sig, over ikke længere at skulle have to telefoner på slæb.

HTC skal derfor hædres for at tage hensyn til en glemt niche og for at levere et overbevisende produkt i processen. Prisen kunne være lavere – men One Dual SIM er en et’er, og det er værd at betale for.

HTC One Dual SIM lander derfor på 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:
– Dual SIM
– Fantastisk industrielt design
– Lyd og skærm i særklasse
– 32GB lagerplads og microSD udvidelse

Ulemper:
– prisen er en del højere en HTC One
– middelmådig driftstid
– ikke den nyeste software og hardware-platform
– ingen 4G

Find den bedste pris på HTC One dual SIM her.