LG Optimus F5 – flot design og lynhurtigt internet (mobiltest)

TEST: LG Optimus F5 giver dig 4G til rimelig pris. Den lægger sig tæt op af topmodellerne på markedet.

LG Optimus F5 – flot design og lynhurtigt internet (mobiltest)

LG Optimus F5 er en mellemklasse-telefon med Android 4.1.2, 1,2 GHz dual-core processor, 4,3 tommer skærm, 5 megapixels kamera og ikke mindst 4G/LTE.

Selvom Optimus F5 på papiret ikke helt ligner en topmodel, så skulle det senere vise sig, at enheden alligevel gav fornemmelsen af en topmodel.

Vores testeksemplar er hvidt med en bagside der ligner perlemor, med et mønster der giver en dybdefornemmelse og et eksklusivt udseende.

På fronten findes tre touchknnapper: Home, Tilbage og Indstillinger. På den ene side en volumenknap og på modsatte side en knap til standby/on-off.

Når enheden holdes i hånden, føles den absolut ikke så plasticagtig som mange andre modeller i samme klasse – tværtimod, fornemmelsen er høj kvalitet, og jeg ved at jeg lægger mig ud med rigtig mange, når jeg siger, at fornemmelsen er lidt á la en iPhone.

Det største kompliment telefonen fik i testperioden var da min kone opdagede den på køkkenbordet og udbrød: ”Årrrh den er fin, sådan en vil jeg gerne have”.

Skærm – rigtig flot og god skarphed

Skærmen på LG Optimus F5 er på 4,3 tommer (IPS 960×540 pixes), der præsterer rigtigt flot med naturlige farvegengivelser, skarpe billeder og en god kontrast.

På salgsmaterialet er der ikke brugt fine forkortelser som HD, men alligevel vises et flot og knivskarpt billede uden lag, hak og pixelering.

Det er muligt at betragte skærmen fra flere vinkler, hvilket for mig er en fordel, da telefonen dermed kan ligge ved siden af computeren, og jeg blot behøver at skæve over på den, hvis der kommer en besked, mail eller opkald.

Skærmen har dog ikke kun været rene plusser. Et lille minus er bredden, der for mig er lidt i underkanten, da tastaturet dermed bliver lille og risikoen for fejlindtastninger større.

Desuden bemærkede jeg, at enheden blev ”lidt” varmere end hvad jeg har oplevet ved andre smartphones, når skærmen har været tændt i omkring 5-10 minutter ad gangen. Ikke noget der udgør et problem, men blot en iagttagelse.

Kameraet kunne være bedre

Nu kommer vi til et af de steder, hvor man kan se at LG Optimus F5 er en mellemklasse telefon og ikke en topmodel.

Det primære kamera på bagsiden er på 5 megapixel, hvilket i min optik, er det absolut mindste der kan være i en smartphone, for at få bare nogenlunde pæne og brugbare billeder.

Jeg er klar over, at der skal være noget der separerer denne enhed fra topmodellerne, men jeg synes det er synd, at en så flot og veldesignet telefon med 4G og andre gode specifikationer, bliver spist af med 5 megapixels – også selvom prisen er lidt under 2.500 kroner.

Der er som sådan ikke noget i vejen med kameraet på 5 megapixels, men enheden ville have fået det sidste løft, hvis kameraet var blevet opgraderet en smule.

Kameraet har alle de mest nødvendige funktioner og producerer rimelige billeder med en skarphed der er o.k. og naturtro farver. Altså ingen ekstra knald på farverne, som flere og flere producenter ellers benytter sig af.

dette link kan du se billeder taget med LG Optimus F5.

Internet – super hastighed

Et af de helt store argumenter for at købe LG Optimus F5 er 4G, eller sagt på en anden måde: ”lyn hurtigt internet”

Det er en fornøjelse af benytte Optimus F5 på internettet, hvor selv store grafiktunge hjemmesider indlæses på et øjeblik og hurtigt gjorde mig forvent med høj hastighed og hurtig indlæsning.

Også når det gælder download af større apps og streaming af film, kommer den hurtige forbindelse helt til sin ret.

Med SpeedTest var typiske værdier omkring 38.000 kbps download og ca. 16.500 upload.

Internetoplevelsen må i høj grad siges at være langt mere end tilfredsstillende, og LG formår at gøre lyn hurtigt internet tilgængeligt for en fornuftig pris.

Beskeder – med tilvænning så går det

En af det vigtigste ting for mig er, at tastaturet på en smartphone er veldesignet, har den rette størrelse og ikke giver anledning til for mange fejlindtastninger.

Tastaturet på LG Optimus F5 kører lige på grænsen til at være for lille til mine fingre, som jeg ellers ikke vil betegne som specielt store.

Det har taget noget tid, at vænne sig til tastaturet og minimere antallet af fejlindtastninger, men når den første startfase er overstået, så begynder indtastningen af flyde mere jævnt og tempoet kan sættes i vejret.

Konklusionen må være: ”Øvelse gør mester” – men så virker det også.

Lyden – som den skal være

Lyden ved samtaler i Optimus F5 er af høj kvalitet og helt på linje med mange andre mellemklasse- og topmodeller. Lyden er klar og tydelig, med et minimum af baggrundsstøj.

Jeg må dog igen finde den gamle plade frem, og kritisere højtalerens placering på bagsiden af enheden, da det virker helt hul-i-hovedet, at placere den netop der, når den kunne placeres i bunden eller på fronten.

LG skal dog have ros for at have lavet en lille forhøjning i højtalerens gitter. Denne forhøjning gør at telefonen ikke kan ligge helt fladt på f.eks. et bord, hvorved lyden normalt ville blive kvalt.

Batteri – halvandet døgn med heftigt forbrug

LG Optimus F5 har et batteri på 2.150 mAh, og dermed kan man med rette forvente en holdbarhed, der rækker længere end bare en enkelt dag.

Jeg vil med det samme afsløre, at det lykkedes at få Optimus F5 til at holde mere end en enkelt dag – faktisk holdt den halvandet døgn uden opladning.

Det er selvfølgelig relativt, i forhold til hvor meget man benytter telefonen, og her kan det være meget svært at sammenligne med andre brugere, da alle har forskelligt forbrugsmønster.

Jeg har dog ikke forsøgt at spare på strømmen i testperioden. Jeg har således ikke kørt med batterisparefunktion, men kørt med fuld kul på alt.

Mit forbrug i testperioden kan nok bedst betegnes således: Tre pushmails, streaming af film og musik via on demand, spil, internet, facebook, videooptagelse og meget mere.

Alt det ekstra

LG Optimus F5 har også mange specielle features der er værd at nævne:

Q-slide – giver mulighed for at multitaske på en anderledes måde, end i traditionel forstand. Med Q-slide kan f.eks. videoafspilning lægges som et gennemsigtigt lag, således at man skrive beskeder eller udføre andre opgaver, mens afspilningen udgør en form for baggrund.

Live zooming – gør brugeren i stand til at zoome i film og videoklip, mens de afspilles. En feature, der ellers mest hører stillbilleder til.

QuickMemo – her får man mulighed for at skrive med fingeren direkte på skærmen og efterfølgende gemme skærmbilledet eller dele det med andre.

Safety Care – er som navnet antyder, en app til større sikkerhed for brugeren. Ikke sikkerhed mod hackere, men sikkerhed i den forstand, at hvis der bliver ringet 1-1-2 kan GPS-koordinater automatisk sendes til en forudbestemt bruger i telefonbogen.

Desuden har applikationen funktioner der gør, at der også ved længere tids inaktivitet kan sendes besked med GPS-koordinater til bestemte personer.

Konklusion – tæt på topmodel

LG Optimus F5 er en mellemklasse telefon, der på mange områder nærmer sig en topmodel. Skærmen er i høj kvalitet med flotte skarpe billeder, internettet kører super hurtigt takket være 4G og designet og hele fornemmelsen omkring telefonen er fantastisk.

Det flotte design og den gode fornemmelse overskygger let de ”små” kritikpunkter jeg har ved telefonen, og så er det store spørgsmål jo så: Ville jeg selv købe telefonen?

Både ja og nej – for med et kamera på 5 megapixels ville jeg ikke kunne udnytte telefonen i den udstrækning jeg har behov for, men til min kone vil jeg ikke være i tvivl om, at telefonen vil være spot-on og falde i særdeles god jord.

Hvis LG Optimus F5 havde et lidt bedre kamera ville jeg nok uddele en topkarakter i mellemklassen, og se igennem fingre med lidt småting hist og her.

LG Optimus F5 får 5 ud af 6 stjerner, for en særdeles veldesignet smartphone med topfeatures til en god pris under 2.500 kroner.

PLUS
Kvalitetsfornemelse og flot design
Flot skærm med god skarphed

MINUS
Kamera kun med 5 megapixel
Højtaler på bagsiden

Efterfølgende nyt om temaet

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 12/7/2013 gik vi videre med temaet i nyheden om LG Optimus L7 II – god til prisen (mobiltest) – Historien kan læses her. Seneste nyheder om Højtaler ser du her..