Test: OnePlus 8 – Topydelse til billigere penge
Med OnePlus 8 Pro trådte den kinesiske producent endelig ind i topmodel-segmentet, men det var ikke alt hvad der blev lanceret for præcis en uge siden. Her blev nemlig også lanceret den OnePlus, som de fleste af os kender. Den med topklasse indmad, få kompromisser og en skarp pris.
Prisen er i år blevet en anelse mindre skarp, men der er også nye funktioner og masser af godt ved OnePlus 8. Lige nu er OnePlus 8 den billigste 5G-mobil i Danmark, inden mellemklasse-mobilerne for alvor kommer senere på året.
OnePlus 8: Fordele og ulemper
Fordele:
- Fremragende lysstærk 90 Hz-skærm
- Lynhurtig ydelse
- OxygenOS brugerfladen er flot, simpel og rummer mange muligheder
- Lang batteritid og hurtig opladning
- Gode stereohøjtalere
- Den billigste 5G-mobil lige nu
- Masser af mobil for pengene
Ulemper:
- Ingen trådløs opladning
- Ingen officiel IP-certificering
- Startprisen højere end forgængeren
- Makro-kameraet er ikke godt
- Lidt for lidt nyt
Læs også: OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er nu i butikkerne
Tilbage til et velkendt design
Hvor OnePlus 7T skilte sig ud fra sine yngre ældre søskende, så skifter OnePlus 8 nu tilbage til en velkendt stil. OnePlus 8 minder mig allermest om en OnePlus 7 Pro, bbare med en buet skærm. Jeg var ikke fan af kameradesignet på OnePlus 7T Pro, så har jeg bestemt ikke noget imod denne designændring.
Den sorte udgave jeg har fået til test er stilet og nydelig at se på, men får dog hurtigt samlet mine fingeraftryk op. Med målene 160,2 x 72,9 x 8 mm og 180 gram er den mærkbart mindre end storebroderen, OnePlus 8 Pro. Den er samtidig også mindre og lettere end OnePlus 7T, som har præcis samme skærmstørrelse og et mindre batteri. En ret imponerende præstation.
Her er stadig stereohøjtalere, fingeraftrykslæser i skærmen, OnePlus’ dejlige Alert Slider, og en ny buet skærm med et såkaldt hole punch-frontkamera. Skærmen kommer vi tilbage til senere i anmeldelsen.
Værd at nævne er også vibrator-motoren, også kaldet Haptic feedback, som virker til at have fået en opgradering i OnePlus 8-serien. Den var allerede god i OnePlus 7T, men jeg føler den er endnu kraftigere, mere præcis og bare endnu mere lækker i den nye serie.
Der er ingen officiel IP68-certificering, dog har den alligevel en slags beskyttelse. I USA, hos teleselskaberne Verizon og T-Mobile, er OnePlus 8 blevet udstyret med en officiel IP68-certificering, og jeg har svært ved at tro på, at der er forskel på udgaverne. Måske er der, måske er der ikke, men i hvert fald skulle OnePlus 8 kunne holde til en regnbyge, men har ingen IP68 som OnePlus 8 Pro har.
OnePlus 8 har en god størrelse, er nydeligt at se på, har ikke et stort kamera som stikker ud og den føles rigtig godt i hånden. Skiftet fra en flad til en buet skærm, synes jeg, er en mindre nedgradering, men det er der forskellige meninger om.
Specifikationer på OnePlus 8
Specifikationer på OnePlus 8 | |
Mål og vægt | 160.2 x 72.9 x 8.0 mm
180 gram |
Skærm | 6,55″ AMOLED 90 Hz
20:9 format i 1080 x 2400 3D Corning Gorilla Glass |
Chipset | Snapdragon 865 5G |
Batteri | 4300 mAh
30W Warp Charge 30T |
RAM | 8-12 GB LPDDR4X |
Lagerplads | 128-256 GB UFS 3.0 |
Kamera | Hovedkamera: 48MP f1,75
Ultra Vidvinkel: 16 MP f2,2 Makro: 2 MP, f2,4 Frontkamera: 16 MP |
Software | Android 10, OxygenOS |
Andet | 5G-modem
Stereohøjtalere WiFi 6 |
Hurtigere end de fleste topmodeller
Det er svært ikke at gentage sig selv, når man snakker om en hurtig OnePlus-mobil. Det har hele tiden været OnePlus fornemmeste mål at levere lynhurtige mobiltelefoner, opnået ved en kombination af high-end indmad og super-optimeret software. OnePlus 8 er ingen undtagelse.
Med samme vilde hardware som i OnePlus 8 Pro, det vil sige Snapdragon 865, op til 12 GB LPDDR4X RAM (Godt nok har OnePlus 8 Pro LPDDR5 RAM, men hastighedsforskellen vil ingen bemærke) og op til 256 GB UFS 3.0 lager, så føles OnePlus 8 hurtigere end de fleste dyrere topmobiler på markedet. Faktisk opnår den en bedre score i Geekbench 5, end Samsungs hundedyre Galaxy S20 Ultra.
OnePlus OxygenOS-brugerflade er en af mine personlige favoritter. OxygenOS er let at komme i gang med, let at bruge, hurtigt, irriterer aldrig, simpelt og alligevel med mange tilpasningsmuligheder. Det er svært at sige noget dårlligt om softwaren og den er klart en af OnePlus’ styrker.
Ligesom tidligere er fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen. Jeg mener det er præcis samme type som i OnePlus 7T, og den er lige så hurtig som altid. Er man mere til ansigtsoplåsning, så er der også dette – af den hurtige slags selvfølgelig.
Læs også: Find bedste pris på OnePlus 8 og 8 Pro
En fremragende og hurtig skærm
Vi kan ikke snakke om OnePlus 8, uden at nævne dens nye skærm. Størrelsen er stadig velvoksne 6,55 tommer, men der er sket meget både indeni og udenpå.
Først og fremmest er den nye skærm fri for en notch, eller både og. I stedet for en notch har den fået et hole punch-frontkamera. Egentlig er der ikke den store forskel mellem de to, udover placeringen af kameraet, og jeg tænker ikke over nogen af dem i dagligt brug. Løsning på OnePlus 8 er ganske fin og fylder ikke meget. Derudover er skærmen denne gang buet, hvilket jeg personligt ikke er den store fan af. Det er ikke et stort problem, men har alligevel oplevet et par fejltryk, hvor min håndflade fik rørt siden af skærmen. Igen, det er en mindre ting, og nogle foretrækker endda de buede skærme.
I modsætning til Pro-modellen, så er skærmen på OnePlus 8 “kun” i fuld HD. Det er absolut ikke noget problem for mig og skærmen er blandt de bedste jeg har benyttet. 90 Hz-opdateringshastigheden giver en flydende oplevelse og får samtidig mobilen til at virke hurtigere. Skærmen er meget lysstærk og selv i skarp sol kan man se hvad der foregår på den.
Danmarks billigste 5G-mobil
Køber man en OnePlus 8 får man samtidig Danmarks billigste 5G-mobil lige nu. Lige nu betyder det ikke det store, men engang til efteråret begynder de første 5G-master at blive aktiveret, men dækningen vil sikkert være meget begrænset.
Dog går trenden mod, at vi holder fast i vores mobiltelefoner i længere og længere tid, og har man en mobiltelefon i to, tre eller fire år, så vil 5G-dækningen se meget anderledes ud, og det kan ende med at blive en fordel at have en mobil, som understøtter det hurtige netværk.
Nu har vi gang i OnePlus 8s forbindelser, så er opkaldskvaliteten helt i top, og dækningen og mobildata har i testperioden være klippestabilt. OnePlus 8 er desuden udstyret med WiFi 6, og har du en router med denne teknologi, så er der langt an til hurtigere internet, med bedre stabilitet og rækkevidde.
OnePlus 8 har lang batteritid
Forskellen mellem OnePlus 8 og efterårets OnePlus 7T kan være svære at få øje på. Jo, der er nyeste Snapdragon-chipset ombord, en lidt bedre skærm og et lidt anderledes kamerasetup. Men hvor den største forskel opleves er i batteritiden, og det er nok den primære grund til at vælge 8’eren frem for 7T.
Batteriet er nemlig vokset med fornuftige 500 mAh, hvilket tydelligt kan mærkes ved dagligt brug. Efter en fuld opladning fik jeg to dage ud af den, hvor jeg både så videoer på Youtube, spillede på den, brugte den som hotspot – selvfølgelig med 90 Hz-opdateringshastighed i skærmen aktiveret. Da den endelig kom i opladeren var der stadig 15 procent tilbage. Ret imponerende.
Og med OnePlus Warp Charge 30T, så er var den oppe på 65 procent efter cirka 22-23 minutter, og dermed klar til endnu en dag. Hvad jeg ikke kan forstå er manglen på trådløs opladning. Der findes billigere mobiler, som har trådløs opladning, såsom den nye iPhone SE 2020. Det virker mere som om OnePlus har forsøgt, at differentiere OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, ved kun at give topmodellen trådløs opladning, ligesom også Samsung også gør, men det burde være ombord en mobil med en startpris på 4.699 kroner.
Godt kamera med ligegyldig makro
Kameraet er blevet vigtigt for OnePlus, og med OnePlus 8 Pro så vi en gevaldig forbedring. OnePlus har langtfra samme gode kamerahardware som storebror, men kameraet er alligevel godt nok til de fleste. Lad os starte med et hurtigt kig på de fire kameraer i OnePlus 8:
- Hovedkamera: 48 megapixel f1,75, Sony IMX586, med optisk stabilisering
- Ultra Vidvinkel: 16 megapixel f2,2
- Makro: 2 megapixel, f2,4
- Frontkamera: 16 megapixel f2,0
Både OnePlus 8 Pro og OnePlus 8 har en 48 megapixel hovedsensor, men der er ikke tale om samme sensor. OnePlus 8 bruger samme sensor, som man finder i OnePlus 7T, mens Pro’eren bruger en nyere (og bedre) model. Det samme gælder ultra vidvinkel-sensoren, som også kommer fra OnePlus 7T.
Kameraet tager glimrende billeder, både i dagslys og når lyset forsvinder. Ultra vidvinkel-linsen gør det også rigtig godt, så længe man ikke bruger den når det bliver mørkt. Jeg oplever derudover en rigtig hurtig fokusering og kamera-appen er let at bruge. Portræt-funktionen formår at sløre baggrunden ganske fint, men i efterbehandlingen skrues der unaturligt op for farverne – noget der udelukkende sker, når portræt-funktion anvendes.
Det sidste kamera er et makrokamera, som jeg derimod ikke er særligt imponeret over. Man får et langt bedre resultat ved at benytte hovedkameraet og derefter beskære billeder. Det er sjældent at jeg tager makrobilleder, og når kvaliteten samtidig er så ringe, så er det svært at forsvare dets eksistens i OnePlus 8.
Her er billeder taget med OnePlus 8
Konklusion: OnePlus 8 er et rigtig godt køb
Vi kaldte OnePlus 8 Pro for en “racermobil” i vores test, for her var der virkelig fart over feltet. Med samme hurtige indmad må OnePlus 8 derfor blive til den billigere racermobil, som man ikke kan andet end at anbefale. Jeg er vild med designet og den lidt mere kompakte størrelse. Den har OnePlus’ sædvanligt gode OxygenOS-brugerflade, som den ræser gennem med Snapdragon 865-chipsettet og 90 Hz-skærmen. Selvom prisen er steget med 700 kroner, så er der stadig masser af “value for money” i OnePlus 8.
Med det sagt, så er det svært ikke også at anbefale OnePlus 7T, som nu er 1.400 kroner billigere, og kommer med meget af det samme som OnePlus 8. Den største forskel opleves i batteritiden, men med OnePlus’ hurtige opladning, så er det til at leve med.
OnePlus 8 lander i vores test på flotte 5 ud af 6 stjerner.
Videre om temaet
Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 21/4/2020 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er nu i butikkerne – Læs videre her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .