Sony Xperia T3: Storslank mellemklasse [TEST]
Sony kan efterhånden bryste sig af at have telefoner i alle klasser.
Der var engang et hul i Android-verden for topspecifikationer i lommevenligt format, derfor blev Xperia Z1 Compact sammenskruet. Hertil er der også en storebror, Xperia Z2, med sin 5.2” store skærm og specifikationer i topligaen.
Læs også: Sony Xperia Z2 anmeldelse: Nær ved og næsten
Og så er der Xperia T-linjen: den første udgave bød på 4.5”, efterfulgt af T2 med sine overvældende 6”, og nu er T3 her med sine kompromissøgende 5.3” skærm. Hvad de alle har til fælles er deres opløsning på 720P der går igen, uanset størrelse og model.
Sony forsøger med Xperia T3 at vise mellemklassen i stort format, endda større end topmodellens fysiske mål. Specifikationerne er neddroslet for at holde prislejet i håndgribelig størrelse, men er der for mange nedskæringer til at give den rigtige Xperia-experience? Lad os finde ud af det.
Kæmpe på slankekur
Når en telefon måler 150.7 x 77 x 7 mm, befinder den sig i grænselandet for rar enhåndsbetjening. Alligevel overrasker Sony Xperia T3 med sine velkomne 7 mm i tykkelsen og beskedne 148 gram, som straks får én på andre tanker.
Traditionen tro på en Sony-smartphone finder man de brede margener fortil, og ligeså stilrene designlinjer fra Omni-balance-designet rundt om. Siderne er prydet med de velkendte aluminiumsskinner, og alle fysiske knapper er at finde på højre side. En ganske fornuftig placering på sådan en kæmpe, og trykkvaliteten er i top.
Læs også: Store forventninger til Sonys kommende Z3-familie
Sim-kort- og microSD-skuffen er gemt bag en flipbar flap, men desværre er det ikke ligeså med opladerstikket der sidder på modsatte side – Xperia T3 er dermed ikke vandtæt. Dette er et tiltag for at holde prisen nede.
Bagtil finder man endnu et prisbesparende tiltag, hvor en mat plastik dominerer. Dette gør dog intet, eftersom T3 er godt skruet sammen, ser godt ud og har kvaliteten af at være mere skridsikker i håndfladen.
Middelmådig medieskærm
På den 5.3” store IPS-skærm er der drysset 720 x 1280 pixels ud, hvilket resulterer i en tæthed på 277 ppi. Med afstanden man holder telefonen er det ingen katastrofe, men man skal ikke forvente en knivskarp billedoplevelse. Farverne har dog hjertet på rette sted, og betragtningsvinklerne er gode ud over den lettere varme tone der kan opstå ved skrå-kigning.
Lysstyrken udmærker sig som værende over standard, og der er ingen problemer ved udendørsbrug.
For at akkompagnere filmkonsumeringen er der selvfølgelig en højtaler – bagpå. Et sted der aldrig har været optimal for lytning, og med sine skingre toner er det ikke førsteprioritet at bruge den til film eller musik. Dertil kan man passende bruge de medfølgende høretelefoner der ikke er prangende men bestemt godkendt.
Man finder NFC-logoet på bagsiden, som tillader hurtige dataoverførsler mellem andre mobiler eller streaming af musik. En fin feature for en ellers neddroslet telefon.
Beskeden på papir – wow i virkeligheden
I maven på dyret gemmer der sig en processor fra Qualcomm, en Snapdragon 400 der præsterer 1.4 GHz, og akkompagneres af beskedne 1 GB RAM og Adreno 305 grafik. Dette lyder måske ikke af meget, men Sony har formået at skrue de rigtige steder, så T3 præsterer overraskende godt.
Eksempelvis er T3 ikke mange millisekunder efter Nexus 5 med sin Snapdragon 800 processor, ved åbning af programmer, surf på nettet m.m.
Apropos surfing på nettet – dette er en fornøjelse på T3, som udmærker sig som en af dem, der kører Googles Chrome-browser uden lag. Efter tunge spil og massiv multitasking kan man dog tvinge telefonen i knæ, men ved daglig brug bemærker man ikke nogen besparelser.
Når den interne hukommelse kun er på 8 GB, er muligheden for at udvide med 32 GB via SD-kort bestemt velkommen.
Bag det ikke-aftagelige bagcover gemmer det 2500 mAh store batteri sig. Med en cocktail af pixelbesparelser og stort batteri, vil man opleve sin Xperia T3 være vågen i halvanden dag, og endda to med omtanke. Natten over sippes der kun meget nødigt til batteriet.
Læs også: Hamp er det seneste i batterikapløbet
Skal man være væk fra en stikkontakt i længere tid, kan man ty til Sonys konfigurer-bare, Stamina Mode, der lader dig bestemme telefonens adfærd for eksempelvis data og synkronisering.
En opladning af telefonen skal gerne times. Sony leverer nemlig kun en oplader med generte 850 mA, der kræver tre timer og femten minutter at lade fra 0 til 100%.
Simpelt er godt
Sony formår at følge trop med opdateringer, og Xperia T3 fødes med Android 4.4.2, hvilket også bidrager til den silkebløde navigering, eftersom Android 4.4 KitKat nedbragte de fornødne specifikationer til at præstere godt.
Også her finder man Sonys eget bud på Android, nemlig Xperia UI, som præsenterer sig overskueligt og minimalistisk.
Man skal gøre hvad man er god til, og det gør Sony. De trofaste medie-applikationer som Walkman og TrackID er tilstede, og med flot design og god anvendelighed er det en fornøjelse at have.
Sony sørger godt for Xperia-familien, ved at have en dedikeret applikation til problemløsning: Xperia Care, skulle man have spørgsmål til software eller fejlfinding.
Ligeså tilbyder Sony løbende forskellige tilbud under Xperia Lounge, som kan være nedsat pris på SD-kort eller højtalere. Som værende mediemestre er applikationen ”What’s New”, et godt påfund hvor man nemt opdateres med spændende nye apps, spil eller sange som set i billedgalleriet.
Alt i alt er Sony ikke sparsomme med selvopfundne apps, men med så høj en anvendelighed gør det ikke noget, selvom den interne hukommelse hurtigt bliver trang.
Sony lader dig selv skræddersy både app-skuffe og hjemmeskærm, og med flotte baggrunde samt nyttige måder at plante applikationer på forsiden, er det en fornøjelse at forny telefonens look med mellemrum.
Kameraet er der
I overensstemmelse med den almene hardware hele vejen rundt, bærer Sony Xperia T3 også ”kun” et 8 megapixel kamera med LED-blitz bagtil, med et frontmonteret på 1.1 MP.
Selvom kameraet ikke imponerer, er det dog altid rart at have den dedikerede kameraknap på siden som hjælper.
Kameraapplikationen ligner sig selv fra andre af Sonys telefoner – minimalistisk og overskueligt. På Auto-mode formår sensoren overraskende godt at fornemme om man er i lav belysning eller makroscenarie.
Vil man være kreativ er der de forskellige kamera-modes, og en ret anvendelig feature er ”Timeshift burst, der skyder en masse billeder i rap, hvorefter man kan jonglere mellem hvilket der tiltaler én mest.
Kameraet er anstændigt, men har tendens til undereksponering og udelader gerne detaljer.
Kameraet kan selvfølgelig også filme, og holder sig til 1080p på 30 fps. Videodelen bærer samme præg som ved billedskydning, og mikrofonen imponerer ikke eftersom der intet skal til, før støj og skratten fylder lydbilledet.
Den manglende optiske billedstabilisering viser sig her, og lettere rysten vil medføre et uroligt filmresultat. Selv efter flere forsøg, var det ikke muligt at få et sprødt billede i kassen, så videodelen af Xperia T3 imponerer bestemt ikke.
Tredje gang er lykkens gang
Sony Xperia er bestemt et spændende produkt, men er med sin skærmstørrelse på 5.3” ikke for alle og enhver. Man skal ønske skærmplads at boltre sig på, samtidig med en pengepung der ikke ønsker at tømmes helt, Xperia T3 kan nemlig erhverves fra 2300,- kr og opefter hos diverse teleselskaber.
Sony har i den grad formået at smede en smartphone der gør indtryk. Med sin åleslanke profil og supersmidige brugeroplevelse, kommer man hurtigt til at holde af telefonen.
Til denne pris er der ikke meget der skuffer, men på en så stor skærmoverflade kan man savne nogle flere pixels for at få den komplette oplevelse.
Læs også: Sony Xperia M2 Aqua lanceret: stilfuld og vandtæt
Den indbyggede hukommelse på 8 GB er for mange ikke nok, så man skal derfor kraftigt overveje et SD-korts pris med i købet
Sony Xperia T3 får derfor 5 ud af 6 mulige stjerner herfra.
Dét betyder mobilsiden.dks karakterer
Find den bedste pris på mobilpriser.dk
Fordele
- Flot og tyndt design
- God byggekvalitet
- Prisen
- Performance
Ulemper
- 5.3” er for stort for nogen
- Langsom lader
- Kameraet