Test: OnePlus 7 – Kedelig, men fremragende

Anmeldelse: OnePlus 7 er uden tvivl en fremragende smartphone. Den blegner i forhold til OnePlus 7 Pro, men til gengæld er der lidt penge at spare.

Test: OnePlus 7 – Kedelig, men fremragende

For første gang nogensinde fik vi to OnePlus smartphones på samme tid: Den mere traditionelle opgradering til forgængeren og den dyrere Pro-udgave. Vi har allerede haft Pro-modellen på testbænken, og nu er tiden kommet til OnePlus 7.

OnePlus 7 byder hverken på 90Hz skærm, notch-fri skærm, pop-up kamera eller Warp Charge hurtigopladning. Faktisk er den designmæssigt nærmest identisk med dens forgænger, OnePlus 6T, som allerede var en fantastisk mobiltelefon.

Hvad er så nyt i OnePlus 7? OnePlus 7 har fået opgraderet hardware, bedre kamera, længe ventede stereohøjtalere og så er prisen kun steget 100 kroner til en vejledende pris på 4.299,-. Det er svært ikke at synes om OnePlus 7, selvom den blegner i forhold til OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Meget mobil for pengene
  • Stor skærm, men stadig kompakt
  • Gode stereohøjtalere
  • Hurtig og responsiv brugerflade
  • Masser af hestekræfter
  • God batteritid og hurtig opladning

Ulemper:

  • Svag GPS
  • Ingen trådløs opladning
  • Ingen IP certificering
  • Ikke meget nyt
 
OnePlus 7
Her er ingen 3,5mm jackstik at finde. Foto: Mobilsiden

OnePlus 7: Designet er det samme

Hvor OnePlus 7 Pro byder på masser af spændende innovation, så er OnePlus 7 meget mere traditionel. Måske lidt for traditionel, for der er på udseendet nærmest intet sket siden OnePlus 6T. 

Målene er 157,7 x 74,8 x 8,2 mm, altså fuldstændig identisk til forgængeren. Der er glas på forside og bagside, beskyttet med Gorilla Glass 6, omkranset af en ramme i aluminium. 

En lille ændring ser man på bagsiden, hvor kameramodulet har fået nyt design samt ny indmad, men det kommer vi til senere. Endnu en lille ændring ses på telefonens forside, hvor en stor højtaler pryder det øverste af telefonen. Jep, OnePlus 7 har fået stereohøjtalere og de er gode.

I forhold til OnePlus 6 er kanten omkring skærmen blevet mindre og det samme er notchen. Til gengæld stikker bagsidens kamera meget længere ud.

OnePlus 7 er dog stadig en nydelig mobiltelefon, og er relativt kompakt på trods af en stor flot 6,4 tommer skærm. Når man lige har haft Pro-modellen i hænderne og derefter går over til OnePlus 7, så virker den rent sagt kedelig. Det samme gør sig gældende når man sammenligner den med OnePlus 6T.

OnePlus 7
Den lille notch i OnePlus 7 er glemmer man hurtigt er der. Foto: Mobilsiden

OnePlus 7: Specifikationer

onePlus 7 specifikationer
 Mål og vægt 157,7 x 74,8 x 8,1 mm
182 gram
 Skærm 6,2″ AMOLED
1080 x 2340
Gorilla Glass 6
 Chipsæt Snapdragon 855
 Batteri 3700 mAh
20W Fast Charge
 RAM 6-8GB
 Lagerplads 128-256GB
 Kamera 48MP f/1,7 med OIS
5MP telefoto
 Software Android 9 Pie
OxygenOS
 Andet Stereohøjtalere
 Pris Fra 4.299 kroner
OnePlus 7
Har du en OnePlus 6, så er der sket for lidt i OnePlus 7 til, at du skal opgradere. Foto: Mobilsiden

Hurtig og flydende som altid

Godt nok er udseendet uændret fra forgængeren, men indeni er der sket lidt nyt. Chipsættet er blevet opgraderet til det øverste fra Qualcomms hylde, nemlig Snapdragon 855. Lagerpladsen er ikke blevet større, men benytter den nyere UFS 3.0-teknologi, som er omtrent dobbelt så hurtigt som det vi finder i OnePlus 6T. 

Den hurtigere ydelse kan godt mærkes, dog kun hvis man sammenligner dem direkte. I dagligt brug er det nærmest umuligt at mærke opgraderingen fra OnePlus 6T til 7’eren. 

Kombinationen af OnePlus’
velpolerede software og
den lynhurtige hardware
bliver man hurtigt afhængig af

Selvom skærmen er den samme som i OnePlus 6T, så er den stadig god. Den er flad (hurra!), lysstærk, har gode betragningsvinkler og så har den en god størrelse på 6,41 tommer. Den er afbrudt af en lille notch i toppen, som man efter kort tid vænner sig til. Man bliver lidt forkælet efter fuldskærmsoplevelsen på OnePlus 7 Pro, men notchen på OnePlus 6T/7 er blandt de mindste på markedet.

OnePlus’ fremragende OxygenOS er ombord og det er lige så lækkert og flydende som altid. Det er tættest på ren Android, men med en række gode tilføjelser, blandt andet et dejligt sort tema. Fingeraftrykslæseren er blevet betydeligt hurtigere, lige så hurtigt som den dyrere OnePlus 7 Pro.

Kombinationen af OnePlus’ velpolerede software og den lynhurtige hardware bliver man hurtigt afhængig af. OnePlus 7 føles hurtigere end de fleste flagskibe på markedet.

Desværre har jeg oplevet udfordringer med GPS’en i OnePlus 7. Om det skyldes nedgradering af hardwaren eller om jeg har været uheldig er ikke til at vide. Den virker upræcis og som om den har svært ved at finde satellitter. I Google Maps står den ofte og søger efter signal. Andre gange har den signal, men placeringen virker upræcis, for den kan ikke altid finde ud af hvilken vej man reelt kører på, og dette forvirrer Google Maps.

OnePlus 7
Jeg har haft en del udfordringer med GPS’en på OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Den største forbedring er lyden

OnePlus 7 har, ligesom 7 Pro, stereohøjtalere. Det er noget der har været efterspurgt længe og nu har vi altså fået dem. Konklusion er heldigvis at de er rigtig gode og spiller lige så højt som fx Samsung Galaxy S10+, men dog ikke med helt samme gode detaljegrad. Det er en stor forbedring fra tidligere modeller og noget man hurtigt sætter pris på.

Lyden er også blevet bedre i samtaler, hvor stemmer går højt og klart igennem.

Batteriet er uændret fra OnePlus 6T og er dermed stadig godt. Jeg opnår i gennemsnit 1 døgns batteritid, med omkring 6 timers skærmtid. Det er ganske udmærket, men slet ikke på højde med fx Huawei P30 Pro. Opladningen er ikke OnePlus’ hurtigste, men også den samme som i OnePlus 6T, som oplader med 20W. Det betyder cirka 50 procent strøm på batteriet efter en halv time i opladeren.

OnePlus 7
Kameraet i OnePlus 7 er udmærket, men et stykke fra OnePlus 7 Pro. Foto: Mobilsiden

Skarpere kamera

En af de større opgraderinger ved OnePlus 7 er kamerahardwaren. Her er man gået fra en 16 megapixel f/1,7 til en 48 megapixel f/1,65 sensor. Det ekstra kamera på bagsiden er en dybdesensor, som skal sørge for bedre registrering af dybden i billeder. 

De ekstra megapixel kan ses på billederne, som i forhold til OnePlus 6 og 6T er skarpere og med flere deltaljer. Billederne er ikke nær så skarpe som på fx Huawei P30 Pro og der bliver heller ikke fokuseret helt så hurtigt. OnePlus 7 leverer et ganske udmærket resultat, men går du op i billeder skal du vælge dens storebror, OnePlus 7 Pro, eller endnu bedre Huawei P30 Pro. 

Selvom billeder taget med OnePlus 7 er skarpere end tidligere, så er farverne ikke altid så imponerende og ofte forsvinder lidt af kontrasten til fordel for et lysere billede. Vi har taget en række billeder med OnePlus 6 og OnePlus 7, hvor 6’eren for det meste rammer de mest virkelighedstro farver.

Til prisen er kameraet stadig udmærket, men de billigere mobiler, som Motorola One Vision, haler hurtigt ind på denne prisklasse. OnePlus 7 har et ganske udmærket kamera, som de fleste vil være fuldt ud tilfredse med.

OnePlus 7
OnePlus 7: HDR-funktionen gør det godt. Foto: Mobilsiden
OnePlus 7
OnePlus 7. Foto: Mobilsiden

Stadig en af de bedste i prisklassen

OnePlus 7 er uden tvivl en god smartphone, hvor man får meget for pengene. Det er virkelig svært at sige noget dårligt om OnePlus 7, som byder på hardware fra øverste hylde, godt batteri, hurtig opladning, nye gode stereohøjtalere og en stor skærm, men i en rimeligt kompakt ydre. 

Kameraet leverer denne gang skarpere billeder, men farverne imponerer ikke altid.  Derudover har jeg haft udfordringer med GPS’en, som jeg ikke tidligere har prøvet. 

Skal du opgradere til den? Har du allerede en OnePlus 6 eller nyere, så er der ingen grund til at opgradere, for der er simpelthen sket for lidt. Men har du derimod en 5T eller ældre, så er forskellen mærkbar. 

Helt ærligt så synes jeg det er pengene værd at gå efter OnePlus 7 Pro. Man får meget for de ekstra 1100 kroner: Langt bedre kamera, bedre byggekvalitet, nyt lækkert design, en helt utrolig 90Hz skærm uden notch, større batteri og jeg kunne blive ved. Har du ikke mere end 4.299 kroner til en ny mobil, så er OnePlus 7 bestemt pengene værd. 

OnePlus 7 lander på 5 ud af 6 stjerner.

Læs også: Test af OnePlus 7 Pro

Læs også: Test af ASUS Zenfone 6

OnePlus 7
Foto: Mobilsiden

Det sidste nye i fortællingen

Emnet fik sin fortsættelse. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Efterfølgende d. 3/6/2019 publicerede vi sagen Overblik: OnePlus 7 vandt sidste uges afstemning – Klik her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.