Samsung Galaxy W – W for Wonder? (mobiltest)

TEST: Samsung har sendt en ny Galaxy model på gaden – Galaxy W. Vi har set nærmere på om den er et ”Wonder”.

Samsung Galaxy W – W for Wonder? (mobiltest)

Årets mobiltelefon 2011, valgt af læserne på Mobilsiden.dk, blev Samsungs Galaxy S II, og derfor er forventningerne også store til midrange produktet Samsung Galaxy W.

Der skal dog ikke forventes en telefon i samme niveau, men prisen er til gængæld også billigere på Galaxy W.


Hvordan er denne ”Wonder-telefon” så (ordet ”Wonder” fremgår af salgsæsken)? Jo, den er udstyret med en 1.4 GHz processor, 3.7 tommer skærm med en opløsning på 480×800 pixels. Kameraet er et 5 megapixels med LED flash, og så er telefonen udstyret med et lille frontkamera til video chat m.m.

Specifikationsmæssigt så har telefonen alt hvad den behøver for at være en god telefon, på papiret. Men hvordan performer den i dagligdagen? Vi har set nærmere på Samsung Galaxy W.

Generelt om Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W er en Android telefon, og har pt. version 2.3.5, hvorpå der er lagt brugerfladen TouchWiz 4.0.

Telefonen kører gangske fornuftigt. De første dage havde jeg en wauw-oplevelse, da intet hakkede eller noget. Derefter kom der dog skår i glæden – og en genstart nærmest dagligt blev nødvendigt. Det er et af de største irritationsmomenter jeg har oplevet med Galaxy W, men også et ret så væsentligt.

Du kan udvide hukommelsen med et microSD på op til 32 GB, og så har Galaxy W selvfølgelig også trådløst netværk (Wi-Fi), Bluetooth 3.0, FM Radio, A-GPS, DLNA og applikationen AllShare til deling af indhold i hjemmet.

Der var ikke noget hukommelseskort i salgspakken som vi modtog til test. Du må altså påregne en lille merpris, hvis du skal have lidt musik med på farten, eller have plads til nogle fotos.

Designet er Wonderful

Af en “midrange” telefon, så synes jeg faktisk det ligner, at der alligevel er tænkt over designet på Galaxy W.

Den har et rigtigt fint og stilrent design, et design der ikke gør det store væsen af sig, men absolut meget stilrent.

Telefonen er lavet af plastik, og bagsiden er sådan lidt ”nubret” hvilket gør den ligger rigtig godt i hånden. Vægten er også kun på 114,7 gram.

SMS’er, mail og andre beskeder

Keyboardet på Galaxy W er ganske fornuftigt at skrive på, og du kan benytte et helt almindeligt T9 tastatur, fuldt keyboard eller du kan vælge at benytte Swype.

Swype er pre-installeret på Galaxy W, så du kan også nemt skifte til denne type tastatur hvis du ønsker dette i stedet.

Størrelsen på telefonen gør også, at den er god og hurtig at skrive på, og det er en af de bedre Android-telefoner, jeg har skrevet på med fuldt QWERTY-tastatur.

Desværre lider også denne Samsung-mobil af, at skærmbillede hopper, når man benytter ordbog. Dette problem har vi beskrevet i en tidligere artikel om SMS-funktionen på Galaxy S II.

Internettet fungerer efterhensigten

Med Galaxy W kan du sagtens surfe på nettet, læse nyheder, zoome m.v. men det var specielt når jeg besøgte krævende hjemmesider, at problemerne opstod; telefonen gik ned flere gange og måtte genstartes før den kunne fungere igen.

Derfor skal du til tider have en masse tålmodighed eller holde dig til mobiltilpassede hjemmesider.

Med Samsungs egne tilpasninger – som giver et ”side-by-side” overblik af alle dine åbne vinduer, er du godt klædt på til at være ”online 24/7” med din smartphone.

Kameraet

Der er på kameraet et væld af indstillingsmuligheder, og ønsker man at tage et panorama billede, enkeltoptagelse eller tegnefilm – ja så kan det lade sig gøre på Samsung Galaxy W.

Du kan manuelt indstille eksponeringsværdi, hvidbalancen, ISO-værdierne og meget andet. Så der er masser af muligheder i kameraet.

Når det så kommer til praksis, så kommer der dog lidt problemer. Er den på ”auto” med de fleste af tingene, hvilket de fleste købere af Galaxy W formentlig vil benytte mest – ja så har den problemer med at tage højde for lysforholdene. Se for eksempel de to billeder af det gule parkerings skilt herunder.

Udenfor har den også nemmest ved at tage flere billeder efter hinanden, indendørs har den en del problemer med at ”opfange” lysforholdene m.m. og derfor går der hurtigt 5-6 sekunder i mellem hvert billede.

Billeder taget med Samsung Galaxy W

Batteri

Batteriet i sig selv er ikke noget vidunder – det er helt sikkert. Batteriet på Galaxy W holder på ingen måde længere end jeg er vant til på en `almindelig´ smartphone.

I testperioden har jeg ingen dage oplevet at gå mere end maksimalt 14-15 timer, hvilket er i underkanten.

Mit forbrug er SMS, mail synkronisering, Facebook – samt opkald. 

Konklusion

Generelt set så lever Samsung Galaxy W op til forventningerne, og med en telefon som pt. koster fra under 2.000 kroner så gør den det faktisk godt.

Umiddelbart vil jeg mene konkurrenterne er en Sony Ericsson Xperia Neo og HTC Desire S – og der ville jeg personligt vælge Samsung Galaxy W. Den er prismæssigt billigere end HTC Desire S, men umiddelbart synes jeg det er en bedre telefon.

Så står du og er på jagt efter en ny telefon i prisklassen 2-3.000 kroner, så er Galaxy W bestemt en overvejelse værd. Du kan se de aktuelle priser på telefonenMobilpriser.dk . Og så kan du eventuelt sammenligne telefonen derinde med Xperia Neo og Desire S.

Galaxy W ender på 5 ud af 6 stjerner, og havde den ikke haft brug for genstart så tit som den gør, var den endt med 6 ud af 6 stjerner. Så den er faktisk et lille ”Wonder” fra Samsungs hånd.

Seneste nyt i sagen

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 4/9/2011 havde redaktionen fokus på et indlæg omkring Kender du Samsung Galaxy S Wifi 5.0 ?Klik her for fortsættelsen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..