LG G Watch Urbane: En mislykket stiløvelse [TEST]

Anmeldelse: LG giver sit runde G Watch R et facelift - men det er ikke alle kosmetiske indgreb der er lykkedes.

LG G Watch Urbane: En mislykket stiløvelse [TEST]

Går du ned til din lokale urforretning, vil du hurtigt opleve, at ure kommer i alle tænkelige størrelser og prisklasser. For populære urmærker som Seiko eller Tissot handler det om at have ure til ethvert smag med hundredevis af modeller i kataloget.

Men bag de fine urskiver er det oftest den samme mekanik der indgår, hvor det enten er et quartz-hjerte der tikker hvert sekund eller et mekanisk urværk der trækker viserne frem.

Til sammenligning vil produktkataloget hos de fleste smartwatch-producenter virke skrabet. Her står valget typisk mellem en eller to modeller, hvor valget består i at vælge mellem remme i læder eller metal.

Udvalget er begrænset og derfor udvider LG sortimentet med en luksuriøs variant af sit runde smartwatch, døbt LG G Watch Urbane.

Der begynder derfor at komme antydning af et udvalg hos LG’s smart-ure. Det basale G Watch som begynder-smartwatch, LG G Watch R med et sporty look, og nu LG G Watch Urbane til jakkesættet og slipsedrengene.

Se også: LG Watch Urbane – Første kig på uret til jakkesættet [WEB-TV]

LG G Watch Urbane kommer i sølv eller rosenguld

Specifikationer LG G Watch Urbane

Mål: 45,2 x 52,2 x 11,0 mm
Vægt: 66,5 gram
Skærm: 1,3” rundt P-OLED – 320×320 pixels, 245 PPI
Ydelse: Snapdragon 400, 1,2GHz processor
Hukommelse: 512MB RAM – 4GB lagerplads
Batteri: 410mAh
Styresystem: Android Wear 5.1.1
Andet: IP67-certificering, pulsmåler, udskiftelige remme

LG G Watch Urbane
Motorola Moto 360 og G Watch urbane er to smartwatches med fokus på design.

Med ambitioner om at tiltale et finere segment, er Urbane ekviperet med et mere sofistikeret design. Som I G Watch R forener det stål og glas, men denne gang er rammen omkring den digitale urskive støbt i blankpoleret stål med bløde kurver.

Selvom det giver uret et skud klasse, kan jeg dog ikke helt forlige mig med designet. Der hvor rem og urkasse mødes, vælger LG at overdimensionere metalrammen, hvilket giver uret et kluntet udtryk.

Urkassen måler 45,2 x 52,2mm og rager 11mm ud fra håndleddet. Det placerer Urbane i samme liga som større herreure, men uret er samtidig helt fladt, hvilket gør, at uret gaber omkring mit gennemsnittelige håndled (175mm omkreds).

Læs også: LG offentliggør eksklusivt ‘G Watch Urbane’ smartwatch

Selve vægten på 66,5 gram er forholdsvis lavt, men samtidig noget let og hult i forhold til klassiske herreure. Disse er ikke bange for at prale med deres massive metalkonstruktion via en betryggende tyngde.

Knappen på siden er nem at betjene, for den har kun en funktion – at aktivere uret. Den klikker som den skal, men er lidt blød i betjeningen, hvilket nok er en konsekvens af, at uret er IP67-vandtæt.

LG G Watch Urbane
LG G Watch Urbane er et stort ur, og kræver et stort håndled.

Bag uret er det igen en plastbagside som agerer kontaktflade til dit håndled. Det afgiver ikke samme kvalitetsfornemmelse som metal, men er denne gang udformet i mere stift plast end hos Watch R, det sikrer en bedre bærekomfort.

Når et ur nærmer sig de flere tusinde kroner i indkøbspris, må der gerne kæles for tilbehøret, hvilket desværre ikke opleves i den medfølgende læderrem. Det er læder, ja, men af den tynde og ikke synderligt eksklusive slags. Kontrastsyninger virker samtidig malplaceret i et ur der satser på det subtile og elegante.

Du kan dog nemt installere en anden, mere tiltalende rem, for det er et standard 22mm spænde der holder fast om armbåndsremmen.

Samme skrabede oplevelse findes i emballagen, som er en generisk elektronikindpakning og ikke et smykkeskrin som klassiske ure i det prisleje leveres i.

Læs også: Huawei klar med luksuøst Android Wear-ur

LG G Watch Urbane
LG G Watch Urbane

En flot skærm, med bivirkninger

Ser du ud over urets mekaniske kvaliteter, og tænder for uret mødes du af samme gode skærm som prydede LG G Watch R. Urbanes sporty lillebror var først med både en helt rund skærm, og OLED-teknologi i urskiven.

Det så flot ud dengang, og ser fortsat flot ud i dag. Med en pixeltæthed på 245 PPI står de forskellige urtemaer skarpt – så længe du ikke nærstuderer dem.

Og så har et smartwatch unægtelige fordele. Du kan fundamentalt ændre looket på dit ur ved at vælge mellem nogle af de inkluderede urskiver eller ved at hente et af de tusindevis af temaer der nu er at finde på Googles Play Store.

Det er velset, for LG’s indbyggede temaer lider af en fejlplaceret iver efter at ligne noget det ikke er. Falsk metal-look, chronograf, månefase eller GMT-mekanik overbeviser bare ikke – det understreger bare at de er billige efterligninger.

Skærmen er lysstærk, og har, takket være OLED-teknologien, gode, brede betragtningsvinkler. Men Urbane lider af samme fatale fejl som LG’s forrige ure. Den mangler en automatisk tilpasning af lysstyrken, hvilket resulterer i, at du må vælge mellem en indstilling som er for svag udendørs eller for stærk indendørs – eller et sted midt i mellem der aldrig rigtig matcher omgivelserne.

Displayet er beskyttet af Gorilla Glas 3, hvilket er ridsefast, men er i underkanten i et dyrt ur hvor skærmen jo er udsat. Safirglas ville være velset her.

LG G Watch Urbane
OK Google – forstå nu, når jeg taler dansk til dig.

Android Wear bliver gradvist bedre…

For at komme i gang skal du først installere Wear-værtsapp’en på din Android-mobil (4.3 eller nyere) og parre uret via Bluetooth. Selve opsætningen tager nogle få minutter og er ligetil – derefter er du klar til at gøre uret intelligent ved at skubbe notifikationer videre til håndleddet.

Så snart de rammer det cirkulære display, er det nemt at få et overblik over hvad der tikker ind på mobilen. Og som med de øvrige smartwatches er det en fornøjelse hurtigt at kun vise, eller afvise, notifikationer, opkald eller kalenderaftaler.

Bag det noble ydre gemmer Urbane på præcis samme mekanik som i efterårets G Watch R. Det er fortsat en Snapdragon 400 processor med 4GB lager og 512MB RAM, hvilket generelt rækker til en gnidningsfri oplevelse.

Siden efteråret har Googles styresystem til urværk, Android Wear, udviklet sig en del. Urbane har allernyeste 5.1.1 variant ombord og med den følger et redesign der løfter brugeroplevelsen.

App- og indstillingsikoner får et facelift og du kan nu hurtigere navigere frem til de seneste anvendte applikationer eller kontakter. Det spares desuden for flere unødvendig klik – et visuelt og funktionelt fremskridt.

Wi-Fi support er samtidig på trapperne – hvilket vil give uret ny selvstændighed, da ethvert åbent eller delt netværk fremover vil kunne bruges til at kommunikere – uden at mobilen behøver at være i nærheden.

LG G Watch Urbane
LG G Watch Urbane kræver daglig kontakt med den magnetiske ladedock

… men trænger fortsat til finpudsning

En af Wears foretrukne styremuligheder, stemmekontrollen er dog fortsat i fosterstadiet – i hvert fald set med dansk optik. Du kan styre flere funktioner ved at proklamere ’OK Google’ og eksempelvis oprette en timer, kalenderaftaler eller sende en besked – men pt. kun på engelsk eller et af de få andre understøttede sprog.

Sidste, men desværre fejlfyldte, trick i Urbane er pulsmåleren. En mikroskopisk anordning med diode og kamera gemmer sig i bunden af uret og måler din puls, hvilket, på papiret, er praktiske data til træningen. Den måler desværre langt fra pålideligt nok til reelt at kunne anvendes. Mine målinger lå konsekvent et sted mellem 30 og 50 slag per minut for lavt i forhold til en dedikeret pulsmåler.

Læs også: Sony Smartwatch 3 SWR50 – Aktivt og vågent smart-ur [TEST]

Et andet område hvor LG skyder forbi er driftstiden. På papiret er batteriet på 410 mAh blandt de største på markedet, men det rækker ikke altid til at holde uret kørende i et døgn. For at kunne regne med Urbane dagen ud, skal du skrue lysstyrken ned til 3 ud af 5, eller slå urvisningen fra, og i stedet aktivere uret ved at vippe håndleddet.

At uret samtidig kræver en dedikeret dock for at lade op gør ikke tingene bedre. Har du, som jeg, en dag glemt ladedocken på kontoret, bliver uret reduceret til en ganske usmart dødvægt. Selve opladningen forgår tjept – og på 45 minutter er du i gang igen.

Ifølge G Watch Urbane ramte min puls 49 under dagens cykeltur. Mon dog.

Køb hellere forgængeren

LG’s tredje forsøg på et smartwatch er desværre ikke lykkens gang. Til trods for et ambitiøst design, indfries forventningerne til et stilfuldt og eksklusivt herreur ikke.
Dertil er finish, design og ydelse fortsat utilstrækkelige til at overbevise mig om at skrotte det klassiske schweiziske herreur.

Når dagprisen på 2.499,- kroner samtidig er et godt stykke over den funktionsmæssigt identiske LG G Watch R til 1.899,- kroner er det svært at anbefale uret over sin søskende. LG G Watch Urbane må derfor nøjes med 3 stjerner ud af 6 mulige.

Se også: LG G Watch R – Kluntet, men på rette vej [TEST]

Fordele:

  • Flot, rundt display
  • Android Wear i udvikling

Ulemper:

  • Kort driftstid
  • Ingen automatisk tilpasning af lysstyrke
  • Ubrugelig pulsmåler
  • Ikke eksklusivt nok til prisen
 

Historiens videre kronologi

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 21/4/2015 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel der belyste emnet Stor opdatering ruller ud til Android Wear-ureKlik her og læs artiklen.. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.