Test: JBL E65BTNC – Lover mere end de kan holde

Anmeldelse: JBL E65BTNC leverer en begrænset lydoplevelse som let overgås af flere in-ear hovedtelefoner.

Test: JBL E65BTNC – Lover mere end de kan holde

JBL markedsfører deres nye headset, E65BTNC, på den verdensberømte JBL-lyd, førsteklasses materialer og overlegen aktiv støjreduktion. I virkeligheden er det netop de tre ting, der koster JBL en placering blandt de bedste hovedtelefoner i prisklassen.

Læs også: Test: JBL Xtreme 2 – Svært ikke at elske den

Til gengæld formår JBL-hovedtelefonerne, med verdens mest usexede navn, at brillere med formidabel brugervenlighed, op til 24 timers spilletid og et behageligt design.

Fordele:

  • Super behageligt design
  • Brugervenlig
  • Lang batteritid

Ulemper:

  • Middelmådig konstruktion
  • Ikke meget value for money
  • Mange bedre alternativer
  • Svingende lytteoplevelse 
 

Brugervenlighed i højsædet.

Selvom E65BTNC er en smule stramme, så har JBL præsteret en mindre genistreg i designet. Ørestykkerne er vinklede på en måde som gør, at hovedtelefonerne føles helt naturlige at bære. Konstruktionen føles overordnet set temmelig robust, desværre falder den igennem et par steder. Puderne på ørestykkerne føles gummiagtige. Jeg er klar over, at det ikke er ruskind vi er ude i, men derfor føles det stadig som en billig løsning, der ikke umiddelbart matcher prisen på 1.499 kroner. Værre er det dog med knapperne, de føles absolut ikke som noget man normalt finder på et headset i den prisklasse. De svømmer rund i åbningerne, og er simpelthen en smule for små. Også samlingerne virker sjuskede, udførelsen ser doven ud og flere steder kan man, uden besvær, klemme en halv milimeter sammen. Det er bare ikke godt nok til prisen, længere er den ikke.

På plus siden er knapperne responsive og hovedtelefonerne er lette at betjene. Muligheden for at tilkoble to trådløse enheder samtidig er god, det er ikke alle der får brug for det, men idéen er god. Alt i alt kan jeg ikke sætte en finger på brugervenligheden. Jeg har ikke oplevet udfald i forbindelsen, de kobler hurtigt op til mine enheder, knapperne reagerer som de skal og den såkaldte Active Noice Cancelling fungerer også. Dog synes jeg at Active Noise Cancelling er en mindre overdrivelse, i dette tilfælde burde det hedde Active Noise Reduction. JBL E65BTNC formår ikke at lukke al lyd ude, langt fra endda. Udefrakommende støj bliver ganske vist reduceret, men det kan stadig høres uden problemer.

Læs også: Test: Libratone Track+ – Det er dansk lyd og det er lækkert

JBL E65
JBL E65BTNC har “left” og “right” afmærket i ørestykkerne. Foto: Mobilsiden.dk

Begrænset lyd til prisen.

Lad os slå det fast med det samme, JBL E65BTNC er ikke et dårligt headset. Lyden er fin men ikke fantastisk. Egentlig var jeg bange for at blive ramt af en voldsom bas som druknede resten af lyden, det er heldigvis ikke tilfældet. Desværre synes jeg ikke altid at lyden kommer rent igennem, hovedtelefonerne er hurtige til at skratte i de højere frekvenser, hvilket får lyden til at mudre en del. En liveoptagelse lyder mindre end middelmådig, hvilket er ærgerligt. På den anden side lyder mere afdæmpet musik rigtig, rigtig godt. Akustiske numre bliver gengivet til perfektion og lyden er er pludselig virkelig fyldig. Desværre for JBL findes der mange andre hovedtelefoner som formår at balancere lyden bedre. Personligt forventer jeg en HiFi-oplevelse, når jeg investerer i et par over-ear hovedtelefoner, det leverer JBL E65BTNC desværre kun i ganske få situationer. Lyden tangerer in-ear hovedtelefoner i samme prisklasse, men overgås af de konkurrerende over-ear hovedtelefoner.

JBL E65
Som så mange andre hovedtelefoner kan E65BTNC selvfølgelig foldes sammen, så de passer i den medfølgende stofpose. Foto: Mobilsiden.dk

De mange alternativer og den endelige dom.

Samlet set er JBL E65BTNC et headset der udmærker sig mere ved brugervenlighed end lyd. Kunstruktionen bærer præg af nogle middelmådige løsninger, men virker heldigvis stadig robust nok til hverdagsbrug. Mit største problem er, at listen over alternativer er alenlang. Jeg vil til en hver tid foretrække Sennheiser MOMENTUM free, som er in-ear, fremfor JBL E65BTNC. Hvis man helst vil have en over-ear-variant, så kan man med fordel vælge hovedtelefoner som Denon AH-GC20 eller Skullcandy Crusher Wireless. Alle tre alternativer er trådløse og ligger i samme prisklasse, men tilbyder en langt mere komplet oplevelse.

JBL E65BTNC er, som sagt, ikke et dårligt headset, men lyd og pris trækker ned. For 1.499 forventer jeg bare mere end hvad JBL E65BTNC tilbyder. Fire stjerner.

Efterfølgende om emnet

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. mobilsiden har bragt sagen videre. 7/9/2018 kørte vi sagen; Test: Skullcandy Hesh 3 – Perfekt til ungdomsværelsetKlik her for den påfølgende artikel.. Se også seneste nyt om tematikken her..