Jabra Supreme – med få undtagelser, et godt headset (produkttest)

TEST: Både lyd og komfort er i top på headsettet Jabra Supreme, der med få undtagelser, er et rigtigt godt Bluetooth headset.

Jabra Supreme – med få undtagelser, et godt headset (produkttest)

Jabra headsets er oftest lig med en god bruger- og lydoplevelse, og headsettet Jabra Supreme, er bestemt ingen undtagelse. Supreme kom på markedet i efteråret 2011, men det betyder ikke, at det er forældet.

Der er tale om en headset med boomstang til mikrofonen, der kan klappes sammen, så headsettet fylder mindre, når det ikke benyttes. Samtidigt afbrydes forbindelsen til mobilen, og strømmen slukkes, hvilket betyder længere standby-tid.

Idéen er desuden, at når mobilen ringer, kan opkaldet besvares, blot ved at klappe Jabra Supreme ud, hvorefter headsettet tænder, forbinder og besvarer opkaldet.

Jeg har afprøvet Jabra Supreme over en længere periode med mange forskellige mobiltelefoner. Og det er langt fra alle enheder, at Jabra forbinder sig lige hurtigt til i opkalds-situationen, og ofte har jeg desværre oplevet, at miste opkaldet.

Android-mobiler og Nokia Lumia er de mobiltyper, hvor denne del ikke altid virker optimalt. Derimod har jeg stort set ingen fejl oplevet op mod iPhone 4 og 4S.

Det skal dog nævnes at jeg ingen problemer har haft med forbindelsen, når headsettet har været tændt i det jeg modtog opkaldet. Her har jeg hurtig kunne besvare opkaldet med et let tryk.

Applikation til headsettet

Til både Android og iPhone findes applikationen ”Jabra Supreme”, der giver mulighed for at justere på den aktive støjreduktion, og se batteriniveauet.

Der kan også optages lydnotater, en funktion der dog crasher applikationen på et par af de Android-devices, jeg har testet på. Til gengæld giver Android-app’en adgang til en opkaldsliste, hvor man på et kort kan se, hvor man var, da et givet opkald blev foretaget.

Benyttes iPhone kan batteriniveauet dog aflæses direkte i hjørnet på skærmen, uden brug af applikationen. Noget der også er muligt på andre af Jabra’s produkter blandt andet Jabra Freeway.

Besvar med stemmen

Opkald kan besvares, ved at sige ”answer” til headsettet, når en stemme har fortalt hvem der ringer. Denne funktion har jeg dog oplevet som relativt ustabil – og igen har jeg været ude i mistede opkald.

Heldigvis kan man jo også vælge, blot at trykke på den store knap på siden, for at besvare et opkald, ligesom der også er dedikerede knapper, til at skrue op og ned for lyden under opkald.

En rar stemme siger også ”connected” når headsettet er forbundet til mobilen, men det er mega træls, når stemmen siger ”low battery” midt i en samtale. Denne besked kommer temmelig ofte og overdøver fuldstændig samtalen, så man intet andet valg har, end at tage headsettet af.

Virkelig god lyd

Jabra skal have stor ros for lydkvaliteten i Supreme. Den aktive støjreduktion virker fint, uden det går for meget ud over lydkvaliteten i samtalen. Og ved kontorbrug, er der virkelig god lyd i begge ender.

Selvom Jabra Supreme langt fra er det mindste headset i verden, så har det ikke haft betydning for komforten, jeg oplever som virkelig god. Det sidder godt og stabilt på øret, og højtaleren sidder i perfekt position, i forhold til øregangen.

Jabra lover også såkaldt Wind-Noice Reduction, hvor blæsevejr er mindre hørbart i headsettet. Men selvom Jabra bestemt gør det godt, er kraftig vind stadigvæk rimeligt svært at skærme imod.

Har du en mobil og et abonnement med HD Voice, er denne lydkvalitet også understøttet af headsettet.

Konklusion: Det bedste med et ”men”

Jeg har over en længere periode anvendt Jabra Supreme, og det er klart et af de headsets jeg har prøvet og som jeg oftest vender tilbage til. Ganske simpelt fordi, at kvaliteten er god. Det ER et af de bedste headsets jeg har testet, men små ”men’er” trækker ned.

Det er irriterende aldrig at vide, om headsettet når at forbinde til et indgående opkald, når det tændes – og den høje ”low battery” stemme er irriterende. Men lydkvalitet og komfort trækker op.

Jeg ender på fem ud af seks stjerner – men også med tilføjelsen ”jeg bruger det selv”. Problemet med forbindelserne ved opkald, er det der trækker mest ned.

Prisen ligger omkring 600 kroner. Standbytiden er op til 15 dage, og du skal forvente 5-6 timers tale på en opladning.

Sidste nyt om Headset

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 10/4/2012 gik vi videre med artiklen; Ingen Beats headset med til One-serien – Du finder den her. Læs også seneste nyt om temaet her.