Voicebird – optag mobilsamtalen (produkttest)

TEST: Her er produktet der kan optage dine mobilsamtaler. Vi har testet Voicebird.

Voicebird – optag mobilsamtalen (produkttest)

Gennem tiden har jeg ofte haft brug for at kunne optage mobilsamtalerne, men i disse smartphone-tider er dette stort set ikke muligt. I hvert fald har jeg endnu ikke fundet en applikation til hverken iOS eller Android, der rent faktisk fungerer.

Sådan havde folkene bag det danskudviklede produkt Voicebird det også. Derfor skabte de en lille Bluetooth-dims, der løser netop mobiloptage-problemet.

Voicebird forbindes til headsettet og telefonen via Bluetooth, men har også mulighed for at anvende kablet headset. Selve opsætningen var lidt kringlet, men den ganske udmærkede medfølgende vejledning, gjorde at der kom hul igennem.

Ét kliks optagefunktion

Optagelse af en samtale er ualmindeligt enkelt. Det klares med ét klik på Voicebirds store knap. Efterfølgende kan man afspille den seneste samtale ved at dobbeltklikke på knappen.

Tilbage på kontoret kan enheden sættes til computeren via USB, hvorefter lydfilerne overføres til ens personlige webprofil. Her kan samtalerne lyttes samt redigeres og uddrag kan sendes på mail til en kontaktperson.

Da filen ligger online, og ikke vedhæftes mailen, er det intet problem igen at fjerne adgangen til samtalen. Der kan desuden laves transskription i et tekstfelt, der gemmes online sammen med lyden.

Voicebird

Lydkvaliteten er ikke optimal

Når Voicebird anvendes loopes lyden fra telefonen via enheden til headsettet. Det gør desværre ud over lydkvaliteten.

Flere gange har jeg bemærket, at lyden har været en smule reduceret i såvel min som modtagerens ende.

Tvivlen om hvorvidt lyden var god nok hos den jeg talte med, har desværre ført til, at jeg ikke altid har anvendt Voicebird i situationer, hvor jeg egentlig burde. Derfor er produktet mest blevet brugt på kontoret og uden for støjende omgivelser.

Smart produkt

Der er ingen tvivl om at Voicebird løser en opgave hos alle der vil dokumentere deres opkald. Erhvervslivet, journalister, politikere m.fl. ligger i den oplagte målgruppe. Det kræver dog, at folkene bag er opmærksomme på især lydkvaliteten, da produktet ellers ikke giver mening.

Voicebird koster omkring 1.200 kroner og fås i både sort og hvid.

Voicebird er yderst anvendelig, og mon ikke det bliver ret godt, efter et par softwareopdateringer.

Karakteren ender på 4 ud af 6 stjerner.

Fortsættelsen i sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden kørte videre med bolden. 13/6/2013 postede redaktionen en ny vinkel med nyheden om Plantronics Voyager B235 (produkttest) – Følg den videre histore her. De sidste nyheder om temaet finder du her.