3 ting, du bør vide før du finder mobilen frem på rejsen

Med roaming inkluderet i dit mobilabonnement, behøver du ikke gå offline med din mobil i udlandet. Her er 3 ting du skal vide om roaming.

3 ting, du bør vide før du finder mobilen frem på rejsen

Artiklen er skrevet i samarbejde med YouSee. Når danskerne pakker kufferten og rejser på ferie i udlandet, har de fleste af os vores mobiltelefon med. Vi har nemlig alle vænnet os til at finde lokale restauranter og historiske seværdigheder og udflugtsmål med hjælp fra vores smartphone

1. Du behøver ikke slukke for mobildata

Du kan selvfølgelig nøjes med at være online med din mobil på hotellets wi-fi eller på wi-fi-venlige restauranter. Men hvis du har roaming i dit abonnement, behøver du ikke slå data-roaming fra. Du kan bruge mobilen, som når du er i Danmark

Med roaming kan du tale, sende sms’er, bruge dine app’s og gå på internettet med din mobil på lige fod med lokalbefolkningen. Undersøg hjemmefra om dit mobilabonnement inkluderer roaming og gratis opkald fra det land, du skal rejse i. I YouSee får man fx Roaming World med fri tale, sms/mms og op til 20 GB data i 48 lande.

2.  Roaming er ikke bare roaming

Det vidste du ikke, vel?

Der kan være stor forskel på, hvor mange lande du kan bruge din mobil i og hvor mange GB data, du har til rådighed på rejsen. Men der er også stor forskel på kvaliteten og dækningen på de enkelte landes mobilnetværk, og det har stor betydning for din oplevelse, når du bruger mobilen i udlandet. Hos YouSee samarbejder man med de største teleselskaber i verden, så du kan få den bedste dækning, der hvor du rejser. De fleste steder har du 4G dækning, hvilket giver dig mærkbart hurtigere internet end 3G, som desværre ofte er det, teleselskaberne tilbyder kunder, der rejser i udlandet.

3. Du bruger mere data end du tror

Inden du rejser, bør du undersøge, hvor mange GB data du har til rådighed i dit abonnement til brug i udlandet. For det er rart at føle sig fri, og ikke være ”bundet” til wi-fi forbindelser på fx hotellet. Hvis du har få rejsedata med i abonnementet, ender du måske med at tilkøbe dyre ekstra-data. Så det kan betale sig at have at have nok rejsedata med hjemmefra.

Vælg et mobilabonnement, hvor du automatisk får besked, hvis du er ved at nå din datagrænse. Hos YouSee sender man en sms, hvis du er ved at løbe tør for data. Så behøver du ikke holde øje med dit forbrug og du skal ikke være nervøs for at vende hjem til en stor ekstraregning.