Black Friday: Sådan sparer du penge i julegaveræset

Når december og juleaften nærmer sig, begynder mange danskere at kigge skævt på deres pung. Det er nemlig blevet tid til at købe julegaver, og det kan være en dyr fornøjelse.

Black Friday: Sådan sparer du penge i julegaveræset

Faktisk er december en af de dyreste måneder på året for danskere. Men i de seneste par år er der kommet en hjælpende hånd i form af Black Friday og den følgende Cyber Monday.

Black Friday er en dag, hvor rigtig mange både online og fysiske butikker sælger deres produkter med vanvittige rabatter. Det nyder forbrugere godt af. Black Friday 2021 falder d. 26. november, og den følgende mandag er der Cyber Monday. Her er det især onlineforretninger, som tilbyder fantastiske deals.

Hvad er Black Friday, og hvordan hjælper dagen dig?

Der holdes mange udsalgsdage i løbet af et år, men få er lige så store som Black Friday, som afholdes i slutningen af november. Black Friday tilbud ses både i fysiske butikker og på nettet, og der er mulighed for at spare rigtig mange penge på et stort udvalg af produkter – lige fra spil og bøger til fjernsyn og mobiler.

Fordi der er rigtig mange penge at spare ved Black Friday-udsalg, kan det være en god idé at gemme sine penge og vente til denne udsalgsdag, før man går ud og køber den næste fladskærm, flagship-mobil eller spillekonsol. Produktet er fuldstændig det samme, men prisen kan være væsentlig lavere og derved give meget mere luft i budgettet.

Black Friday er en tradition, der stammer fra 1950’ernes USA, hvor man dagen efter Thanksgiving havde fri og derfor tog ud og shoppede. Det har naturligt udviklet sig til det fænomen, som vi kender i dag.

Derudover har Black Friday-udsalget spredt sig til især nethandlen, så du i dag kan benytte dig af vilde Black Friday-tilbud fra din sofa. Du undgår derfor de famøse køer, som har lagt navn til dagen. Dagen har nemlig fået sit navn på grund af de køer, der gjorde hele byen sort af mennesker.

Brug tilbuddene, og lad ikke tilbuddene bruge dig

Ligesom med alle andre tilbud er det vigtigt at have hovedet med sig, når du leder efter din næste mobil eller julegaven til kæresten. Forbrugerrådet ”Tænk” har udfærdiget en guide med 4 gode råd til shopping på Black Friday. Dagen byder nemlig på mange svimlende rabatter, men du bør altid tjekke førpriser, så du undgår at købe ting til overpris.

Derudover er det også altid en god ide at have en klar ide om, hvad du egentlig søger. Det kan godt være, at den nyeste toaster er sat flere hundrede kroner ned, men måske har du i virkeligheden mere brug for en ny mobil. Og så kan det være mere fornuftigt at bruge pengene på det, du egentlig står og mangler.

Spar penge på Black Friday-julegaver

Når det er sagt, er Black Friday en oplagt mulighed for at købe julegaverne lidt billigere, end du ellers kan få dem.

Hvis du har ønskelisterne i god tid, kan du nemt shoppe Black Friday-julegaver og dermed klare juleshoppingen inden juleræset for alvor går i gang. Mange butikker har nemlig gode Black Friday-tilbud online, og det betyder luft i budgettet og stressfri juleshopping for dig.

Husk dog altid at se efter returretten, så du ikke ender med julegaver, som ikke kan byttes efter jul.

Se også: Seneste advertorials