Dart i lange baner – både fysisk og på telefonen

Kan du slet ikke få nok af dart? Det forstår vi godt. Heldigvis er der masser af måder at spille dart på, herunder på din smartphone.

Dart i lange baner – både fysisk og på telefonen

Dart er et klassisk pub-/barspil, som man især kender fra England. I dag er det dog langt mere end blot et spil, man spiller med en øl i hånden. Sporten er anerkendt verden over, og der bliver spillet utallige forskellige mesterskaber med store pengepræmier og titler på spil.

Er du blevet bidt af dart, er du så heldig, at der i dag er massevis af forskellige måder at spille på. Du kan naturligvis investere i en dartskive til hjemmet, hvis ikke du vil besøge den lokale bar for at spille, men faktisk kan du også få mange forskellige dartapplikationer til smartphone.

Med en dart-app på din telefon har du mulighed for at spille hvor som helst og når som helst. Det er naturligvis ikke det samme som selv at stå med pilen i hånden, men faktisk er nogle af de mange dart-apps virkelig veludviklede. Om ikke andet er du sikret mange timers god underholdning.

Skab det perfekte dart-setup derhjemme

Er det ikke nok for dig at kunne spille dart på din smartphone? Så er du naturligvis nødt til at investere i en dartskive, så du kan spille fysisk derhjemme. Du kan få fingrene i masser af lækkert dartudstyr til dartspil, så du kan skabe et gennemført setup. Med det rette udstyr er det langt sjovere at dykke ned i dart.

Foruden at du skal have fat i en dartskive, skal du naturligvis også bruge dartpile. Er du endnu ikke så rutineret, at du har klare præferencer i forhold til dine dartpile, er det nemmeste sandsynligvis at købe et dartsæt. Her får du både dartskive og dartpile, ligesom du i flere tilfælde får en form for score board med.

Uden dartpile og dartskive er det umuligt at spille dart. Der findes imidlertid forskellige former for dartudstyr, der gør dit setup endnu mere gennemført. Dét gælder for eksempel afstandsmåtter og slibesten.

Gå all in på dart: Meld dig ind i en klub

Du kan komme langt med en dartskive derhjemme, men måske er det ikke nok for dig. Vil du gøre endnu mere ud af din passion for pilespillet, kan du overveje at melde dig ind i en dartklub.

I de store byer i Danmark – og i mange af de mindre – findes der dartklubber for både nybegyndere og øvede. Her kan du mødes med andre entusiaster og snakke teknik og øve dig. Ved at mødes med andre, der spiller, får du nye inputs til, hvordan du kan blive endnu bedre.

Dansk Dart Unions hjemmeside kan du nemt og hurtigt finde en klub i nærheden af dig. Dansk Dart Union, som er medlem af Danmarks Idrætsforbund, sørger desuden for at holde dig opdateret på alverdens dartrelaterede arrangementer i landet. Er der stævner, vil du altså kunne se det på deres hjemmeside. Her har du desuden mulighed for at melde dig til.