Derfor skal du kontakte en boligadvokat

Skal du investere i din første bolig? Eller måske sælge den? Så er der sikkert ekstra sommerfugle i maven, når du skal sætte din signatur på købsaftalen.

Derfor skal du kontakte en boligadvokat

Dette indhold er sponsoreret. Skal du investere i din første bolig? Eller måske sælge den? Så er der sikkert ekstra sommerfugle i maven, når du skal sætte din signatur på købsaftalen. Huskøb handler dog ikke blot om at finde drømmeboligen på den ønskede beliggenhed. Det handler også i høj grad om jura, og som førstegangskøber er det svært at vide, hvad du skal være ekstra opmærksom på.

Hvis du bor i Horsens eller har planer om at flytte dertil, er det derfor en rigtig god idé, at få hjælp af en Boligadvokat Horsens, som kan hjælpe dig et hav af opgaver, som du kan blive klogere på i denne artikel.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe dig med?

En Boligadvokat Horsens kan fungere som en uafhængig rådgiver ved køb af din bolig. Det er alment kendt, at ejendomsmægleren primært handler i klientens interesser, og du kan derfor få brug for juridisk hjælp fra din egen rådgiver, så du ikke står tilbage med en hushandel, der kun tilgodeser den ene part. Det er derfor vigtigt at tilføje et advokatforbehold i forbindelse med købsaftalen, som sikrer dig, at du ikke kan træffe tvivlsomme beslutninger eller begå forhastede handlinger, da din boligadvokat først skal godkende købet.

Dette forbehold sikrer dig, at du har ret til at fortryde huskøbet, selv om du allerede har skrevet under på købsaftalen. Indsigelsen skal dog ske inden for maks 6 dage, og du skal betale en procentsats af købssummen som kompensation. Et advokatforbehold kan dog være guld værd, hvis du for eksempel pludselig finder ud af, at du ikke kan udbygge boligen, eller at lokalplanen åbner op for nybyggeri tæt på boligen.Der kan også være særlige punkter i købsaftalen, som du ikke selv har været opmærksom på, og som kan stille dig i en ugunstig position efter købet.

Det kan blandt andet omfatte uforudsete udgifter, hvilket er en af grundene til, at det er en rigtig god idé, at få en Boligadvokat Horsens til at nærlæse aftalen fra A til Z.

Du kan også få hjælp, hvis du skal sælge en bolig

Som sælger kan du også få stor gavn af en boligadvokat, særligt hvis du ønsker at sælge boligen som et selvsalg. Her træder du ind som sælger i stedet for ejendomsmægleren og skal eksempelvis selv fremvise boligen.

Den store fordel er, at du sparer en del penge, også selvom du vælger at få hjælp af en boligadvokat, som eksempelvis kan hjælpe dig med administrative opgaver såsom udarbejdelse af købsaftale og indhentning af officielle dokumenter. En boligadvokat er derfor uden tvivl en investering værd.

Se også: Læs flere advertorials