Forstyrres du af telefonmøder og larm på kontoret?

Det kan være enormt stressende at holde telefonmøder i åbne landskaber - glasvægge til at lave egne mødelokaler kan være løsningen.

Forstyrres du af telefonmøder og larm på kontoret?

Du kender det sikkert. Du sidder på kontoret, og der er gang i den. Der holdes telefonmøder, fysiske møder, og der er snak og grin over computerskærmene. Det kan være enormt stressende og forstyrrende hele tiden at skulle forholde sig til andres samtaler og telefonmøder i det åbne kontorlandskab.

Skab nemt flere mødelokaler

Det kan være til alles fordel, hvis der i større kontorlandskaber skabes flere mødelokaler, hvor man kan trække sig ind, hvis man har møder – eller hvis man omvendt har brug for lidt stilhed til at koncentrere sig om sit arbejde.

Det, man nemt kan gøre, er at opstille nogle lydisolerede glasvægge til mødelokalerne. Og det kan være en god investering.  Ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø viser flere undersøgelser nemlig, at støj er et af de største arbejdsmiljøproblemer i åbne kontorlandskaber.

Hvis man derfor sætter nogle glasvægge op, kan man nemt få lavet nogle flere mødelokaler, uden at kontoret syner mindre. Når væggene er af glas, er rummet stadig åbent.

Samtidig sikrer man, at det er tydeligt, hvem der holder møde, så også arbejdsmiljøet forbliver åbent og ærligt. Man kan også vælge matterede glasvægge, hvis man ønsker nogle lidt mere private mødelokaler, eller man kan gøre dele af væggen mat.

Skillevægge i glas

Her er det også muligt at lave mindre kabineagtige lokaler, hvor der nemt kan holdes telefonmøder. Her behøver man ikke så meget plads, men blot en stol og et lille bord til sin computer. På den måde forstyrrer man ikke hele kontoret med sine telefonopkald, men kan trække sig lidt væk. Når der ikke skal mere til end en glas-skillevæg, kan man nemt lave flere ved siden af hinanden.

Og de er tilmed lydisolerede, så man behøver ikke alverdens plads, men man kan sagtens lave dem klos op ad hinanden, så de bare skilles af en glas-skillevæg. Flere mødelokaler og små telefonrum betyder også, at man skal tænke over brandsikkerheden. De fleste glas-skillevægge er samtidig brandsikre, så man undgår, at en brand kan sprede sig, hvis uheldet med brand skulle være ude.

Skab dit eget look

Om du vil have helt klare glasvægge, delvist matteret eller fuldt matteret glasvæg, er helt op til dig. Du kan enten vælge at holde dem helt simple, så det kun er en glas-skillevæg, eller du kan få New Yorker-glasvægge. New Yorker-glasvægge er en glasvæg, der er inddelt i indrammede kvadrater, som giver kontorlandskabet noget kant og en rå vibe.

New Yorker-glasvæggen har sin oprindelse i New Yorks industrikvarterer og er meget populær. Væggen skaber en helt særlig storbystemning. Her bliver det rå, industrielle udtryk kombineret med det minimalistiske, elegante og stilrene, og de passer derfor ind i de fleste kontorer, der gerne vil have et mere moderne udtryk.

Så hvis du er i et åbent kontorlandskab, kan det komme alle til gode, hvis det bliver delt op i flere mødelokaler og telefonmødelokaler, så der er plads til alle, og det bliver nemmere og bedre at koncentrere sig om sit arbejde.

Se også: Nyheder om kontorarbejde