Gem mobilen væk i et natbord i soveværelset

Vi mennesker har en tendens til at elske forandring - med et natbord har du mulighed for at lægge din mobil væk og få din nattesøvn.

Gem mobilen væk i et natbord i soveværelset

Sponseret indhold leveret af herligthjem.dk. Er du ved at overveje, hvordan du kan indrette dit soveværelse? Måske du lige nu har en indretning, der egentlig fungerer. Alligevel har du lyst til at ændre på noget. Det er ingen ualmindelig følelse – vi mennesker har en tendens til at elske forandring. Så at du godt kunne tænke dig at se på noget andet end det, du kigger på hver eneste dag, er ingen overraskelse. Men hvordan skal det så se ud?

En ting der er vigtigt, for at sørge for god søvn, er at sørge for at din mobiltelefon ikke ligger let tilgængelig i nærheden af din seng. Hvis du har din mobil i nærheden, er der nemlig større chance for at du ligger og kigger på den inden du skal sove eller finder den frem, hvis du vågner i løbet at natten. Igen af delene hjælper dig med at få en god søvn og være frisk til dagen efter.

Hvis du alligevel har brug for at have mobilen i nærheden, måske fordi du bruger den som alarm, så kan det være en idé at kigge på et natbord med skuffe, så du kan gemme den lidt væk. Der findes rigtig mange forskellige natborde, og selvom det er et relativt lille møbel, kan det sagtens være med til at skabe charme og sjæl i et rum som soveværelset. Det handler bare om, at du finder et, du godt kan lide, der kan pynte.

Et bord med en funktion

Hvor meget bruger du dit natbord? For mange er det helt naturligt at have et natbord med god plads til en bog, briller, lommetørklæder eller et glas vand, så du har det let tilgængeligt i løbet af natten. Hvis du ikke bryder dig om at have alle tingene liggende fremme, kan du, som tidligere nævnt, overveje at kigge efter borde, der enten har en hylde under eller en skuffe, så du kan gemme nogle af tingene lidt væk, men stadig have dem lige ved hånden, når du har brug for det.

Hvis du også har din natlampe placeret på bordet, kan en del af pladsen hurtigt forsvinde. Omvendt kan det også være et stilistisk valg, hvis du finder en lampe og et bord, der passer sammen i stilen og måske tilmed passer til både din seng, dine skabe eller et spejl i rummet. Det handler om at få skabt en rød tråd, så der er sammenhæng i dit soveværelse.

Hvilket materiale?

Natborde kommer i enormt mange forskellige materialer. Du kan naturligvis kigge på klassiske borde i bøge- eller egetræ. De passer i mange tilfælde til kommoder eller sengestellet i soveværelset, så der igen er skabt sammenhæng. Det kan dog også være spændende at skabe noget kontrast. Det kan du for eksempel gøre med et hvidt, lakeret bord med stålben eller et træbord i en træsort, der har en helt anden nuance, end du måske er vant til at se på.

Det kan være svært at beslutte sig, når valgmulighederne er så mange. Derfor anbefales det da også, at I lige får brugt lidt tid på at finde ud af, hvad det egentlig er, I grundlæggende går efter. Hvor stort skal bordet være, skal det være rundt eller firkantet, og skal det være med eller uden hylde? Det er simple spørgsmål, men de kan være svære at give et endeligt svar på.

Et eller to natborde?

Hvis du bor alene, er det formentlig kun nødvendigt med et enkelt bord. Du har med garanti en foretrukken side af sengen, du står op fra – og hvis din seng tilmed er placeret op ad en væg, giver det sig selv, at der kun skal være et enkelt natbord. Der er ganske enkelt ikke plads til andet.

Hvis I derimod er to, der deler sengen, er situationen lidt en anden. I små rum med pladsmangel kan det være nødvendigt at gå på kompromis og kun have et enkelt bord, som I så begge deler. Det betyder bare, at den, der ligger væk fra bordet, kan have lidt mere svært ved at nå sine ting. Hvis I omvendt har god plads, kan I med fordel placere ens borde på begge sider af sengen, så I har hver jeres ting i dem.

Væghængte natborde

Med natborde, der står på gulvet, har I god mulighed for at flytte rundt på dem – men hvor tit er det i grunden, I har behov for det? Hvis I gerne vil arbejde lidt med forskellige designs, der skiller sig ud fra mængden, kan I også prøve at kigge på de borde, der er monteret direkte på væggen. De væghængte natborde kan virke til at fylde mindre i rummet, ganske enkelt fordi der ikke er nogen ben, der fylder. Det er nemt at få en støvsuger under bordet, og du kan placere en kurv med blade eller holde rummet under frit. Det er helt op til dig selv.

Et væghængt bord kan stadig have rigtig gode opbevaringsmuligheder. Den klassiske løsning er at vælge et bord, der nærmest fungerer som en åben kasse, så du kan bruge oversiden til at lægge dine ting på eller have en lampe stående, mens den indre del af kassen kan bruges til opbevaring. Så er det bare med at finde ud af, om du foretrækker, at det er med skarpe hjørner, eller om du hellere vil have en løsning med rundede kanter, der virker knapt så markante.