Huawei MatePad Pro – En tablet til arbejde og underholdning

Overvejer du en tablet som kan det hele og måske erstatte en almindelig computer, så er Huawei MatePad Pro et rigtig godt bud. Her er masser af power, funktioner og tilbehør.

Huawei MatePad Pro – En tablet til arbejde og underholdning

Tablets undergår i denne tid en spændende udvikling. Fra primært at blive brugt til underholdning, så har de nu pludselig kræfter og funktioner, som tillader dem at klare langt flere opgaver. Er man med helt fremme på beatet, så kan tabletten i dag erstatte den bærbare computer til både underholdning og arbejde – og på netop her kommer den fremragende Huawei MatePad Pro ind i billedet.

Læs også: Test af Huawei MatePad Pro

En kraftfuld og funktionsrig tablet

Det er ikke længe siden, at man havde brug for både en computer og en tablet, hvor førstnævnte blev brugt til arbejde og den anden til underholdning; spil, film og andet. Men nu er tabletten blevet langt mere alsidig, hvilket skyldes en række ting. Først og fremmest er både mobiltelefonen og tabletten blevet langt mere kraftfulde. Huawei MatePad Pro er udstyret med producentens hurtigste chipset, Kirin 990, en ottekernet sag med masser af power. Kombineret med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, som kan udvides med hukommelseskort, så er der god opbakning til den lynhurtige processor. Det betyder at MatePad Pro klarer alt hvad man kaster efter den – lige fra arbejdsopgaver til de vildeste grafiske spil.

Hvor tabletten som arbejds-enhed har en kæmpe fordel er på størrelse, vægt og batteritid. Hvor de fleste bærbare computere vejer et sted mellem 1000 til 2000 gram, så vejer en Huawei MatePad Pro under kun 460 gram – mindre end en iPad Pro. Derudover fylder den meget mindre end den bærbare computer, og byder stadig på en fornuftig skærmstørrelse på 10,8 tommer i en 2K-opløsning, så alt står knivskarpt. Batteri går man heller ikke på kompromis med, for MatePad Pro giver op til 12 timers brug på en opladning.

Skal man arbejde på en tablet, så er der store krav til både software og tilbehør – og her skuffer MatePad Pro ikke.

Huawei MatePad Pro test
Huawei MatePad Pro test: Den klarer både arbejde og underholdning.

Når der skal arbejdes på MatePad Pro

Skal tabletten erstatte den bærbare computer helt, så stilles der store krav. Man kommer ikke langt med at taste på skærmen og hvad med multitasking? Først og fremmest er MatePad Pro udstyret med funktionen EMUI Desktop, som er en PC-inspireret brugerflade. Her åbnes apps i vinduer, browseren besøger kun de fulde websites og produktiviteten ryger helt i top. Med Microsoft Office fra Huaweis AppGallery, er man næsten klar til dagens arbejde.

Inden man er helt klar, så er det nødvendigt med et ordentligt tastatur og en mus og/eller en stylus. Huaweis eget tastatur er overraskende godt og fungerer samtidigt som cover, når tabletten er pakket væk. Er man hurtig, så får man både tastatur og den gode M-Pencil stylus med i købet – her sparer man 1.849 kroner, men tilbuddet udløber den 28. juni. Er du ikke til en stylus, så kan man også tilslutte en almindelig bluetooth-mus.

Se også: Priser på tablets

Huawei MatePad Pro test
Huawei MatePad Pro test: tastatur og M-Pencil følger med i prisen t.o.m. 28/6.

En kombination af Huawei MatePad Pros kraftfulde indmad, funktionsrige software, tastatur og stylus giver et utroligt alsidigt og produktivt stykke arbejdsværktøj. Og så gør det jo ikke noget, at den også klarer underholdning til UG.

Nu er et godt tidspunkt at droppe den bærbare computer og erstatte den med en tablet. Der er samtidig masser af penge at spare, for en Huawei MatePad Pro med tastatur og M-Pencil koster 4.499 kroner.

Læs også: Guide: Erstat din bærbare computer med en tablet

 

Temaets videre forløb

Historien fik nyt liv. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 23/6/2020 postede redaktionen en ny vinkel med sagen om Guide: Erstat din bærbare computer med en tablet – Du kan læse det videre forløb her. Se også seneste nyt om temaet her..