Luk selskab nemt og hurtigt

Har du brug for at lukke dit selskab, kan du gøre det relativt nemt og hurtigt online. Se her, hvordan det kan gøres.

Luk selskab nemt og hurtigt

Annoncørbetalt indhold: Har du brug for at lukke dit selskab, kan du gøre det relativt nemt og hurtigt online. Dog er der regler for, hvordan det gøres korrekt. I denne artikel bliver du guidet igennem processen.

3 muligheder for at lukke dit selskab

Du kan lukke dit selskab ved betalingserklæring, likvidation eller tvangsopløsning. Betalingserklæring og likvidation er frivillige beslutninger, hvorimod tvangsopløsning er påtvunget.

I denne artikel beskrives lukning med betalingserklæring, som er den mest enkle måde at lukke selskaber på. Vælges denne metode, kan det klares online, f.eks. gennem Legal Desk.

Betalingserklæring

Vælger man betalingserklæring som metode, skal der laves et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra selskabets ejere, om at selskabet ønskes opløst. Denne erklæring skal underskrives af alle ejere og derefter indsendes til Erhvervsstyrelsen, som herefter registrerer selskabets lukning.

For at kunne benytte sig af en betalingserklæring, skal der være enighed blandt alle ejere. Selskabet skal desuden være et kapitalselskab (ApS eller A/S), og selskabet må ikke have gæld til kreditorer eller det offentlige.

Gæld til kreditorer

Hvis et selskab stadig skylder penge til kreditorer, er det ikke muligt at lukke selskabet med betalingserklæring. Her er der både tale om forfalden og uforfalden gæld. Det betyder, at alle lånte penge i selskabet, skal være tilbagebetalt, før du kan modtage en betalingserklæring. Så snart gælden er betalt og driften i virksomheden er stoppet, har selskabet ikke flere forpligtelser. Hvis der til gengæld stadig er aktiver i selskabet, overføres og fordeles disse blandt ejerne.

Gæld til det offentlige

Alt gæld til det offentlige, herunder skat og moms, skal også være betalt. Du skal kunne dokumentere over for Erhvervsstyrelsen, at gælden til det offentlige er betalt, hvilket du gør ved at indhente en skattekvittance. Dette er en skatteerklæring fra SKAT, som dokumenterer, at selskabet ikke har gæld til det offentlige.

Luk selskab online

Hvis ovenstående lyder besværligt eller uoverskueligt, er der hjælp at hente. Den danske virksomhed, Legal Desk, tilbyder at gøre det for dig, så du er hurtigt videre.

Legal Desk har automatiseret mange af de processer, som ikke kræver indblanding fra en traditionel advokat eller revisor. Derfor går det hurtigere og er væsentligt billigere. Legal Desk sørger for at afmelde alle pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og sørger for at lukningen registreres hos Erhvervsstyrelsen. Luk selskab – nemt og hurtigt med Legal Desk.

Udfyld formularen online og modtag de relevante juridiske dokumenter, klar til digital underskrift.