Mesh: Bedre netværksdækning i hjemmet og på kontoret

Mesh-netværk giver langt bedre internetdækning og -oplevelse i huset eller på kontoret. Vi forklarer, hvordan det fungerer og tipper til to af de bedste systemer.

Mesh: Bedre netværksdækning i hjemmet og på kontoret

Flere og flere benytter i dag mesh-netværk i deres hjem og på arbejdspladsen i stedet for traditionelle netværk. Det er der flere grunde til. Der findes samtidig efterhånden en del Mesh-systemer på markedet og de nye Mesh 3 og Mesh 7 fra Huawei kan matche de bedste, man kan sammenligne med i dag.

Men først skal vi have slået fast, hvordan et mesh-netværk fungerer og hvorfor det er en langt bedre løsning end traditionelle netværk.

Hvordan fungerer et Mesh-netværk?

Et mesh-netværk er et system, der bygges op af flere enheder – eller noder som de også kaldes. De opretter trådløs forbindelse til hinanden og udvider Wi-Fi-signalet til et større område, hvilket minimerer døde zoner. Faktisk vil man helt kunne eliminere døde zoner.

Noderne forbindes i et ikke-lineært mønster i huset eller kontoret for den bedste dækning, hvor hver enkelt node kan forbindes med hinanden og altid sikre den optimale internetforbindelse. Det kan lyde kompliceret, men er systemet bygget korrekt op af producenten, er det rigtig enkelt at sætte op og benytte.

Se også: Bedste priser på hurtig bredbånd

Fordele ved et Mesh-netværk

Bedre dækning: Ved at bruge et netværk af enheder i stedet for et enkelt adgangspunkt behøver du ikke at være afhængig af kun én router til dit Wi-Fi. De arbejder sammen for at sikre en stærk trådløs forbindelse i alle kroge og hjørner af dit hjem eller på arbejdspladsen.

Dine opkoblede enheder vil altid bevare forbindelsen til netværket, selvom du bevæger dig væk fra en netværksnode til en anden – skiftet sker helt automatisk, uden du skal gøre noget eller opdager det.

Man skal dog være opmærksom på, at den højeste hastighed er ved hovedenheden. For hver gang ny enhed sættes op, vil hastigheden falde lidt. Har du et solidt bredbåndsabonnement med minimum 100 Mbit/s hastighed, så vil du dog i praksis ikke få en forringet oplevelse.

Minimering af døde zoner: Traditionelle routere har en tendens til at tabe Wi-Fi-signalet der er koblet til din enhed, jo længere væk du er. Et mesh-netværk eliminerer disse døde zoner. Stationerne er baseret på hinanden, så de fungerer som en kontinuerlig forbindelse, uanset hvor du befinder dig i dit hjem.

huawei wifi mesh 7 dækning

Kan holde mange enheder opkoblet på samme tid: I de seneste par år har mange fået flere opkoblede enheder i deres hjem. Smarte højttalere, fjernsyn, ure, lys, varmepumper, radiatorer, badevægte, køleskabe, kaffemaskiner og så videre.

Disse enheder er spredt ud over de forskellige rum i vores hjem og med et mesh-netværk er der langt mindre risiko for, at disse enheder mister forbindelsen til nettet. Et moderne opkoblet hjem har faktisk behov for et mesh-netværk.

Let at tilpasse dit behov: Det smarte ved et mesh-netværk er, at du let kan tilpasse systemet til dit behov. Måske du bare kun har brug for én enhed i dag, men om et par år har du brug for en mere – så kan du let koble endnu en enhed til og få bedre internetdækning. Du kan også bare købe tre fra start og sætte op i hele huset eller på kontoret, hvis behovet er der.

Huawei Mesh 3 og 7 – brugervenlige og stærke Mesh-systemer

Huawei har for nylig lanceret to nye mesh-enheder: Huawei WiFi Mesh 3 og WiFi Mesh 7. Selve opsætningen af de to enheder er grundlæggende identisk og det er styringen også. Du skal tænde for routeren, oprette et WiFi-navn og adgangskode og så kan man tilslutte yderligere en enhed. Efter 1-2 minutter oprettes systemet.

Forskellen er rækkevidden og den hastighed, de understøtter.

WiFi dækning til helt huset eller kontoret

Mesh 3 dækker 200 m2 med én enhed, 400 m2 med to enheder og 600 m2 med tre enheder. De har WiFi 6 som standard, så man kan få maksimal hastighed på 3 000 Mbit/s. Langt de fleste internetudbydere tilbyder op til 1 000 Mbit/s, så hastighedsmæssigt er man dækket mere end rigeligt ind. Har du bredbåndsforbindelsen til det, så kan du sagtens have flere enheder til at streame højt opløst video og gaming på samme tid.

Mesh 7 dækker 300, 600 og 900 m2 med henholdsvis en, to og tre enheder. Systemet kombinerer 5 Ghz og 2,4 Ghz bånd for at sikre den hurtigste og mest stabile oplevelse. Mesh 7 har et ekstra 5 Ghz bånd til endnu højere hastigheder op til 6 600 Mbit/s.

Man kan have over 250 enheder koblet til systemet på samme tid med begge systemer.

Mesh 7 har den fordel, at den kommer med fire Gigabit Ethernet porte per enhed og de understøtter alle WAN/LAN auto-tilpasning. Man kan forbinde hver enkelt Mesh 7-enhed med kabel og derved sikre en endnu bedre netværksdækning. Det kan være relevant, hvis der er gamere i huset eller hvis man har computere eller backup-enheder på kontoret, der skal have den bedst mulige opkobling.

Sikker netværk

Med Huawei HomeSec får du netværkssikkerhed via anti-brute force, anti-ARP-spoofing, et-klik fjernelse af fremmede og WPA3.

Visualiseret dækning i Huawei AI Life-appen

For at få det optimale ud af Huawei WiFi Mesh-systemet skal man installere en app på sin mobil – Huawei AI Life-appen. Her får man visualiseret WiFi-dækningen i hjemmet eller på kontoret på en præcis og levende måde. Man kan også se netværksstatus for hver af ens tilsluttede enheder.

Systemet registrer selv forbindelsesproblemer og kan levere hjælp til at optimere hjemmenetværket.

Med Huawei AI Life-appen kan man også indstille hastighedsgrænser, tillade gæsteforbindelser, indstille Wi-Fi-timing. Der er også forældrekontrol, så man kan sætte forbindelsen på pause på børnenes enheder.

Pris

Mesh 3 koster fra cirka 1 700 kroner for en enhed, mens du kan få Mesh 7 fra 1 400 kroner. Priserne kan ændre sig med tiden og alt efter, hvor du køber dem.

Se også: Læs flere advertorials

Det videre forløb i sagen

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. Allerede d. 29/12/2021 bragte vi nyt i sagen med en artikel med temaet De mest ventede elbiler i Danmark i 2022Klik her og læs den fulde artikel.. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..