Sådan får du billigere og smartere opladning af elbilen

En elbil kan fordoble husstandens elforbrug. Elleverandøren Barry har app til at give overblik over, hvornår det kan gøres billigst at lade op.

Sådan får du billigere og smartere opladning af elbilen

(Annoncørbetalt indhold lavet i samarbejde med Barry). Vidste du, at opladning af elbilen kan fordoble husstandens elforbrug? Det behøver ikke være kompliceret at oplade elbilen, når strømmen er billigst.

Flere og flere danskere investerer i nulemissionsbilerne, som i daglig tale kaldes elbiler. Overvejer du også køb af elbil? 2020 blev for alvor året, hvor danskerne fik øjnene op for de grønne alternativer til de konventionelle køretøjer.

Salget af elbiler blev tredoblet i 2020, sammenlignet med 2019. Og i december 2020 satte salget af elbiler rekord med 3.845 stk. elbiler, som nåede ud på de danske landeveje, alt imens Tesla model 3 var både Årets bil, og den mest sælgende bil i 4. kvartal. Nu er 2021 er så småt i gang, og der er ingen tvivl om, at de grønne bilers popularitet vil eksplodere i år. Ikke nok med, at der kommer langt flere modeller på markedet – de vil også køre længere på en opladning og samtidig blive billigere og mere tilgængelige.

Inden man har investerer i en elbil, skal der tænkes over opladningen af den. Som de fleste ved, så tager det lidt længere tid at lade en elbil op end at fylde benzin på den konventionelle bil – medmindre man bor i nærheden af en hurtigoplader. Med en hurtigoplader, og en kompatibel bil, så kan man være køreklar i løbet af blot 20 minutter, hvor en almindelig opladning tager omkring 5 timer. Her skal man dog lige huske, at hurtigopladning går lidt ud over det grønne i elbilen.

lad elbil op

Sådan lader du elbilen billigst og grønnest op derhjemme

Mange undervurderer strømforbruget fra opladningen af elbilen, som uden problemer kan fordoble en husstands elforbrug på et år. Derfor er det vigtigt, at man oplader elbilen på det rigtige tidspunkt, hvorved der kan spares tusindvis af kroner. Og hvornår er det rigtige tidspunkt så, spørger du sikkert? Det er når strømmen er billigst. Generelt er strømmen billigst om natten, og dertil også grønnest.

Det kan måske lyde lidt besværligt, men det behøver det ikke være. Den letteste måde at gøre det på, er ved at vælge en smart elleverandør. Det kunne for eksempel være Barry. Barry gør opladning af elbiler billigere og grønnere på en simpel forståelig måde. Selskabet er en digital el-leverandør, som med en app og mulighed for tredjeparts integrationer og automatisering gør opladningen af elbilen både smartere, billigere og grønnere. Man skal blot tjekke, hvornår strømmen er billigst eller grønnest i app’en, og programmere opladning derefter.

Hos Barry får man desuden rabat på installation af en Easee-oplader til hjemmet og på Plugsurfing appen til opladning på farten, inklusivt i alle 27 europæiske lande.

Se også: Nyheder om strøm og elbiler