Xiaomi: Innovative produkter og grønne initiativer

Tech-selskabet Xiaomi satser bredt på populære tech-produkter samtidig med, at de investerer massivt i grønne initiativer.

Xiaomi: Innovative produkter og grønne initiativer

Skrevet i samarbejde med Xiaomi: Xiaomi blev grundlagt i 2010 og er hurtigt blevet en af de førende spillere i teknologibranchen, kendt for sine innovative produkter og overkommelige priser.

For nylig annoncerede brandet en plan om at reducere sine drivhusgasudledninger betydeligt, kaldet Zero-carbon Philosophy.

Grønne initiativer

Xiaomi er engageret i bæredygtighed og har lanceret flere initiativer for at reducere sit CO2-fodaftryk. Virksomheden har sat sig et mål om at opnå CO2-neutralitet i 2040, og den har allerede taget flere skridt for at nå dette mål.

Xiaomi har lanceret et genbrugsprogram for at opmuntre kunderne til at genbruge deres gamle enheder. Virksomheden bruger også miljøvenlig emballage til sine produkter og har indført energieffektive metoder i sine produktionsfaciliteter.

I årenes løb har virksomheden udtalt, at de stræber efter at øge materialeeffektiviteten ved at optimere produktstrukturen og maksimere brugen af genanvendte eller energibesparende materialer, samtidig med at produktkvaliteten opretholdes.

F.eks. bruger beslagene i virksomhedens telefoner biobaseret polyamidharpiks, et materiale af vegetabilsk oprindelse. Det udgør en stor del af den plast, der bruges i virksomhedens telefoner og emballage.

Xiaomi bruger også materiale fremstillet af BASF Haptex , et kulstoffattigt, opløsningsmiddelfrit polyuretanmateriale. Dette materiale bruger 20 procent mindre energi, udleder 20 procent færre drivhusgasser og bruger 15 procent mindre vand sammenlignet med syntetisk læder.

Xiaomi 13-serien og samarbejdet med Leica

I marts 2023 lancerede Xiaomi sin flagskibssmartphone-serie, Xiaomi 13-serien, der er blandt de bedste telefoner lige nu. Serien omfatter Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro og Xiaomi 13 Ultra. Telefonerne er udstyret med avancerede specifikationer, herunder Qualcomm Snapdragon 888-processorer, 120 Hz OLED-skærme og 5G-forbindelse.

Xiaomi har også indgået et samarbejde med Leica for at forbedre kameraets ydeevne i Xiaomi 13-serien. Leica er en velkendt kameraproducent, og sammen med Leica har Xiaomi haft succes med at lave nogle af de allerbedste kameratelefoner på markedet i dag.

13-serien imponerer også med de bedste funktioner med hensyn til skærm, brugergrænseflade, processor, batteri og så videre.

Den nye Redmi Note 12-serie

Xiaomis nye Redmi Note 12-serie, som omfatter Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro og Redmi Note 12 Pro+. Telefonerne har priser som mellemklasse- og budgettelefoner, men i nogle henseender har de taget specifikationer direkte fra de absolutte topmodeller.

Redmi Note 12-serien imponerer med funktioner som skærm, kamera, batteri og hastighed i brugergrænsefladen, og især til prisen er det umuligt at komme uden om serien, hvis man er på udkig efter en ny mobiltelefon.

redmi note 12 pro (2)

Derudover har Xiaomi også lanceret 12S Ultra, Mix Fold 2 og Xiaomi 13 Ultra, der er særligt stærke og banebrydende inden for kamerateknologi og foldbare telefoner. Kameraet i 13 Ultra er for eksempel udviklet sammen med legendariske Leica og er et nyt quad-kamera system bestående af et 50 MP Sony IMX989 1-tommer primært kamera, med variabel blænde, HyperOIS og Leicas Vario-Summicron linse.

Derudover er der et 50 MP telefoto-kamera med OIS, samt et 50 MP periskop telefoto-kamera samt et 50 MP (IMX858, f/1.8) ultrawide-kamera med en 122-graders synsvinkel. Kameraet har også en lang række Leica-filtre, 4K 60fps videooptagelse med Dolby Vision, 8K 24fps videooptagelse og 14-bit ultra RAW fotografering.

Smarte enheder til en smart hverdag

Xiaomis AIOT-kategori (Artificial Intelligence of Things) er et af de mest spændende områder i virksomhedens produktlinje. AIOT-kategorien omfatter en bred vifte af enheder, fra smart home-enheder til wearables og meget mere. Nogle af de mest imponerende produkter i denne kategori er Xiaomis scooter, robotstøvsuger og Air Fryer.

Xiaomis el-scootere er et populært valg for pendlere i byerne. De er designet til at være lette, bærbare og nemme at bruge. Løbehjulene er drevet af et højkapacitetsbatteri, der giver en rækkevidde på op til 30 km på en enkelt opladning. Nogle af dem har også et LED-display, der viser hastighed, batterilevetid og andre nyttige oplysninger. Løbehjulet kan styres via en mobilapp, som giver brugerne mulighed for at overvåge deres hastighed, batterilevetid og andre funktioner.

Xiaomis robotstøvsuger er et andet imponerende produkt i AIOT-kategorien. Støvsugeren er designet til at være helt autonom, hvilket betyder, at den kan rengøre dit hjem uden menneskelig indgriben, når først alt er sat op. Støvsugeren bruger avancerede sensorer og algoritmer til at navigere rundt om forhindringer og gøre rent i hvert hjørne af dit hjem. Den har også en støvbeholder med høj kapacitet og HEPA-filtre for at sikre, at dit hjem forbliver rent og sundt.

robot støvsuger xiaomi

Endelig er Xiaomis Air Fryer – en køkkenmaskine der anvender varm luft i stedet for olie at stege og bage – en fantastisk tilføjelse til ethvert køkken. Air Fryer bruger en højhastighedsventilator til at cirkulere varm luft omkring din mad, så den tilberedes hurtigt og jævnt.

Det betyder, at du kan nyde din foretrukne stegte mad uden den ekstra olie og fedt, der følger med traditionel friturestegning. Det betyder, at du kan nyde meget velsmagende mad, samtidig med at du ikke fylder dig med usunde fedtstoffer.

Air Fryer har også en række forudindstillinger og temperaturkontroller, hvilket gør det nemt at tilberede en bred vifte af fødevarer.

Afslutningsvis er Xiaomis AIOT-kategori et godt sted at finde innovative og nyttige produkter til dit hjem og liv. Xiaomi-scooteren, robotstøvsugeren og Air Fryer er blot nogle få eksempler på de fantastiske produkter, virksomheden har at byde på.

CyberDog og CyberOne

Man kan heller ikke tale om Xiaomi og ny teknologi uden at komme ind på CyberDog og CyberOne. Xiaomi CyberDog er en firbenet robot, der er designet til at blive brugt som en programmerbar platform til forskning og udvikling af robot-teknologi. Den leveres med avancerede sensorer og kameraer, som giver den evnen til at navigere og interagere med sin omverden.

xiaomi cyberdog

CyberDog kan også bruges til underholdning, som f.eks. at spille musik, dans eller endda håndtere simple opgaver. CyberOne er en mindre robot, der primært er designet til at give en mere interaktiv oplevelse.

Den er udstyret med en stor skærm og en række sensorer, som giver brugerne mulighed for at interagere med den på forskellige måder.