5G, IoT og sensorer til kamp mod C02-udslip

I kampen mod C02-udslip er 5G og IoT en vigtig spiller, som kombineret vil kunne reducere C02-udslip i England med 78 procent, påstår ny undersøgelse.

Det kunne tyde på, at et større fokus på 5G, smart transport, sensorer og IoT er et vigtigt skridt på vejen mod et mindre C02-udslip. En ny undersøgelse fra konsulentfirmaet WPI Economics slår fast, at ved at indføre 5G og IoT-teknologi kan Englands CO2-udslip mindskes med hele 78 procent inden 2035. Dette er et af emnerne i denne uges Fokus, hvor der også kigges på de første test af iPhone 13, bøvl med Facebook og der trækkes lod om seneste præmie.

Se også: Teknofil på Youtube

Vind smartphone fra Motorola

Vind en Motorola One Action smartphone. Alt du skal gøre er at stille et spørgsmål i den seneste Fokus-video på vores YouTube-kanal, Teknofil. Den seneste video finder du her. Vinderen af konkurrencen bliver en tilfældig person, som har stillet et godt spørgsmål i den seneste videos kommentarfelt. Vi gør desuden opmærksom på, at alle præmier, som vi udlodder, er brugte og kommer uden garantibevis. Alle produkter er dog i ‘som ny’-stand og fungerer helt, som de skal. Præmierne kan ikke byttes til penge.

5G, IoT og C02-udslip

En undersøgelse foretaget af WPI Economics, bestilt af Vodafone, viser, at implementering af 5G- og IoT-teknologi i England vil have stor effekt på CO2-udslippet. Faktisk påstår rapporten, at Englands CO2-udslip vil kunne reduceres med hele 78 procent inden 2035. Teknologier vil have enorm effekt på produktion, transport og landbrug, hvis samlede emissioner vil kunne blive reduceret med 17,4 mio. tons CO2 om året.

Den største effekt vil kunne ses i byerne, hvor besparelserne på transportsektoren vil ligge på 87 procent, 38 procent vil komme fra landbruget.

I landbruget vil 5G og IoT blive brugt til til dyrkning af afgrøder og overvågning af jord, gødning, foder og vand. I byerne vil smartere transport være vejen frem. Optimerede ruter og mindre tomgang vil spare hvad der svarer, at man fjernede to millioner biler fra vejene.

Værd at huske på er, at denne undersøgelse er købt og betalt af Vodafone. Vodafone er et er et verdensomspændende teleselskab, der bygger 5G-netværk og derfor har stor interesse i, at informationer som disse kommer frem.

Se også: Nyheder om 5G-teknologi

iPhone 13 – godt eller skidt og mere til

I denne omgang af Fokus er Steen også omkring de nye iPhones. iPhone 13 har allerede været en tur forbi de internationale medier, som er kommet med deres bedømmelse og samlede test. Og generelt set, så er de første test af iPhone 13 positive, men der bliver også nævnt ting som kunne være bedre.

Derudover er også Facebook på plakaten, som der på det seneste har været en hel del bøvl med. Og så er der det med de kinesiske telefoner – hvorfor bliver der advaret imod dem?

Til sidst sluttes der af med svar på jeres spørgsmål og udtrukket en vinder af en godtepose med blandet udstyr til iPhones og iPads.

Se også: Skal du opgradere til iPhone 13?

Efterfølgende nyt om temaet

Sagens videre udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 22/9/2021 fulgte vi op med sagen De første test af iPhone 13 Pro og 13 Pro Max – Tjek artiklen her. Se også de seneste nyheder om temaet her.