Nothing Phone (1) – hypet telefon med 900 LED’er er afsløret

Nothing har tirsdag løftet sløret for Phone (1), den hypede og længe ventede telefon med gennemsigtig bagsiden og 900 LED'er. Læs alt om telefonen her.

Nothing Phone (1) – hypet telefon med 900 LED’er er afsløret

Så skete det langt om længe. Den meget hypede telefon, Nothing phone (1), er omsider blevet præsenteret ved en event tirsdag klokken 17:00.

Ser man bort set iPhones, er det længe siden, at der har været så stor interesse for en telefon som Nothing phone (1) – og det bliver ikke mindre imponerende af, at Nothing phone (1) ikke er en fuldblods topmodel, men i stedet en smartphone i det øvre mellemklassesegment. Du får altså noget, der minder om en topmodel uden helt at være det.

Men hvad har gjort Nothing phone (1) så interessant? Dyk ned i de største nyheder i den første smartphone fra Carl Pei – den tidligere medstifter af OnePlus.

Se også: Find gode priser på Nothing phone (1) hos CBB Mobil

Gennemsigtig bagside med 900 lysdioder

Det største samtaleemne, år det kommer til Nothing phone (1), er dens bagside. Ved første øjekast kunne telefonen formentlig forveksles med en iPhone 12 eller iPhone 13 med dens ramme af aluminium – indtil man kigger på dens bagside.

Her ses nemlig en transparent bagside. Det er ikke hver dag, at der kommer en telefon med en gennemsigtig bagside, der holder samme udtryk som firmaets første produkt, ear (1). Det er der dog en ganske god grund til.

På bagsiden af Nothing phone (1) gemmer der sig nemlig mere end 900 bittesmå LED’er. De mange lysdioder er placeret rundt om induktionsspolen, kamerahuset, i det ene hjørne og i bunden.

Er LED’erne en gimmick eller rent faktisk smarte?

Og hvorfor, tænker du måske. Det lyder mest af alt som en gimmick og er det måske også – men Nothing har alligevel fået udviklet nogle smarte og praktiske funktioner, som udnytter LED’erne.

Bagsiden lyser for eksempel op, når man modtager notifikationer, og man kan vælge, at forskellige apps skal lyse bagsiden op på forskellige måder. Dioderne lyser også, når man oplader trådløse øretelefoner på telefonens bagside, og når man lader Nothing phone (1) op med kabel, fungerer lyset i bunden som ladeindikator. De mange LED’er er også praktiske, når man tager portrætfotos af personer – her kan lyset på bagsiden, som faktisk er temmelig kraftigt, nemt lyse ansigter op.

Nothing har også udviklet 10 særlige ringetoner, som ringer i takt med de forskellige mønstre på bagsiden. Man kan på den måde tildele forskellige ringetoner med forskellige mønstre, så man kan se, hvem der ringer alene ud fra mønstret.

Læs også: Nothing phone (1): Pris og tilgængelighed i Danmark

120 Hz OLED-skærm, kameraer og Snapdragon 778G+

Nothing phone (1) er udstyret med en OLED-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz og en opløsning på 1.080 x 2.400 pixels i et 20:9-forhold. Det er et skærmpanel med HDR10+ og 10-bit farver, der leveres af kinesiske OLED-producent Visionox.

To bagkameraer på 50 megapixel

På kamerafronten er Nothing phone (1) udstyret med to sensorer på bagsiden. Den primære kamerasensor er en 50 megapixel Sony IMX766-sensor med en blænde på f/1,8 og en vidvinklet linse. Samme kamerasensor kan findes i telefoner som OnePlus Nord 2T, Xiaomi 12 og en lang række andre modeller fra Oppo, Realme, Honor og vivo. Sensoren har også optisk og digital billedstabilisering.

Den anden kamerasensor har en ultravidvinklet linse med en opløsning på 50 megapixel, en blænde på f/2,2 og et synsfelt på 114 grader. Foran sidder et selfiekamera med en Sony IMX471-sensor, der har en opløsning på 16 megapixel og en blænde på f/2,2. Samme frontkamera kan findes i telefoner som OnePlus 7-, OnePlus 8-, OnePlus 9-serien.

Nothing har også offentliggjort uredigerede billeder taget med telefonen. De er naturligvis nøje udvalgt, men giver alligevel en idé om, hvad kameraet er i stand til.

På papiret er kameraerne fornuftige, uden at være fra øverste hylde. Du må for eksempel undvære en sensor med telelinse, så zoom foregår udelukkende ved at beskære i billedet. På grund af de mange LED’er på bagsiden er Nothing phone (1) til gengæld i stand til at oplyse motiver ekstremt effektivt. Telefonen har også en lille, rød diskret indikator på bagsiden, som blinker, når man optager video.

Nothing phone (1) kommer med sin egen kameraapp, som dog ligner de fleste mobilproducenters egen. Her finder du tilstande som HDR, skønhedsforbedring, AI, panorama, portræt, makro, timelapse, filtre og ekspert.

Snapdragon 778G+ fra Qualcomm

Der er ikke hentet fra øverste hylde, når det kommer til mekanikken. Det er dog en stadig ganske kraftig chip i form af en Snapdragon 778G+ fra Qualcomm, der gemmer sig i telefonen. Den yder omkring 75 procent af, hvad man får i den ypperste model fra Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1.

Dertil kommer Nothing phone (1) i tre forskellige varianter med 128 GB lager + 8 GB RAM, 256 GB lager + 8 GB RAM og 512 GB lager + 12 GB RAM. Der er altså lidt til ethvert behov.

Telefonen har desuden stereohøjtalere og lyd fintunet af Dirac, som man også ser i blandt andet Xiaomi-telefoner.

Der gemmer sig et 4.500 mAh batteri i telefonen, som kan oplades til 100 procent på 70 minutter. Opladningen foregår med op til 33 watt. Der understøttes også trådløs opladning med en effekt på 15 watt og omvendt trådløs opladning på 5 watt. Bemærk, at lader ikke er inkluderet i salgsæsken.

Nothing OS – Android 12 med ny softwaretilpasning

De fleste Android-producenter vælger at tilpasse Android-styresystemet med forskellige tilpasninger – nogle mere end andre. Og Nothing er heller ingen undtagelse. Firmaet har udviklet sin egen Nothing OS-tilpasning. Det er tale om Android 12, som i grove træk er holdt relativt uændret med fokus minimal bloatware og en hurtig brugerflade. Det lyder bekendt, hvis man har stiftet bekendtskab med OnePlus’ telefoner. Dog er panelet, som man kan trække ned fra toppen, ændret noget fra det normale layout. Der er også udviklet særligt Nothing-widgets i firmaets særegne designstil.

Nothing phone (1) får tre års Android-opdateringer – det vil sige Android 13 i efteråret, Android 14 næste efterår og Android 15 i 2024. Derudover får den fire års sikkerhedsopdateringer med to måneders interval.

Læs også: Hypet Nothing phone (1) kan nu købes hos CBB Mobil og Telenor

Nothing phone (1): Pris og tilgængelighed

Taget i betragtning hvad mange topmodeller i dag koster, er prisen på Nothing phone (1) forholdsvis overkommelig. Den starter ved 3.799 kroner for den billigste variant.

Du kan læse meget mere på Mobilpriser.dk om, hvad Nothing phone (1) koster i de forskellige varianter, og hvornår du kan købe telefonen i de danske butikker. På Telepristjek.dk kan du også læse om muligheden for at forudbestille og købe Nothing phone (1) hos danske teleselskaber som alternativ til at købe den via Nothings egen webshop.

Nothing phone (1): Specifikationer

  • Dimensioner: 159,2 x 75,8 x 8,3 mm
  • Vægt: 193,5 gram
  • Skærm: 6.55″ OLED, Gorilla Glass, 2.400 x 1.080 pixels, 120 Hz, 1.200 nits, HDR10+
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 778G+
  • RAM og lagerplads: 8 GB RAM + 128 GB lager, 8 GB RAM + 256 GB lager eller 12 GB RAM + 512 GB lager
  • Kamera: 50 megapixel IMX766-sensor, f/1,9 blænde og 1/1,56″ sensor med vidvinkel, 50 megapixel Samsung JN1-sensor, f/2,2-blænde og 114 graders synsfelt
  • Netværk: 4G, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
  • Software: Nothing OS baseret på Android 12
  • Andet: IP53-certificering, fingeraftrykslæser i skærmen og glyfer på bagsiden med LED’er
  • Pris: Fra 3.799 kroner

Se også: Test og anmeldelser af mobiltelefoner