Glæd dig til disse 25 nye funktioner i iOS 18 beta næste uge
Den første betaversion af iOS 18 vil sandsynligvis blive gjort tilgængelig for medlemmer af Apple Developer Program umiddelbart efter Apples WWDC-keynote den 10. juni – altså på mandag.
I den forbindelse vil Apple med al sandsynlighed offentliggøre den første offentlige betaversion i juli. Opdateringen skulle blive bredt ud til alle brugere i september, og det rygtes, at iOS 18 vil være kompatibel med den samme liste af iPhone-modeller som iOS 17.
Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones
Masser af nye AI-funktioner og Siri-forbedringer
Her er nogle af de vigtigste nye funktioner og ændringer, der indtil videre er rygter om eller eksempler på i iOS 18:
- Apple Maps: Tilpassede ruter og topografiske kort. Det bliver muligt at oprette sine egne ruter, så du ikke behøver at følge de valgte ruter. Samtidig kan du få flere og mere detaljerede informationer vist på kortet.
- Apple Music: Automatisk genererede playlister og smartere sangovergange. Her vil AI sikkert hjælpe dig med at finde ny musik.
- Apple Nyheder: AI-genererede resuméer af nyhedsartikler. Du behøver ikke læse lange og tunge artikler igennem. AI gør det for dig og laver en opsummering.
- Lommeregner: Flere nye funktioner, blandt andet en sidebjælke, der viser de seneste beregninger, en forbedret grænseflade til konvertering af enheder, integration med Noter-appen og meget mere. Appen vil endelig være tilgængelig på iPads.
- Kalender: Dybere integration med Påmindelser-appen. Det forlyder, at Siri fremover vil blive meget bedre til at samarbejde med kalenderen, så du i højere grad kan få Siri til at smide ting i kalenderen.
- CarPlay: Nye tilgængelighedsfunktioner, herunder lydgenkendelse.
- Kontrolcenter: Opdateret brugerflade, herunder en ny musikwidget og forbedret styring af HomeKit-tilbehør.
- Fitness: Appen vil blive “overhalet” i iOS 18. Vi forventer, at du vil få mulighed for at skrue dine egne fitnessprogrammer sammen – sandsynligvis også med hjælp fra AI.
- Freeform: En ny “Scener”-funktion.
- Sundhed: Nye funktioner drevet af AI, men ingen specifikke detaljer er kendt endnu.
- Hjemmeskærm: Placer appikoner hvor som helst på hjemmeskærmen og skift farver på appikoner. Det skal også være muligt at lave mellemrum mellem apps – lidt ligesom på Android-telefoner.
- Keynote og Pages: AI-drevne funktioner til automatisk generering af slides i Keynote, hurtigere skrivning i Pages og meget mere. Vi ved dog ikke, om AI-funktioner kan hjælpe dig med at skrive bedre tekster.
- Forstørrelsesglas: En ny Læser-tilstand og mulighed for nemt at starte Registreringsfunktion med Action-knappen på nyere iPhone-modeller.
- Mail: Forslag til svar på e-mails. Her kommer AI for alvor til sin ret. Her kan du sandsynligvis på AI til at besvare dine mails, så du selv bare skal godkende teksten.
- Beskeder: RCS-understøttelse og effekter per ord, hvor du kan tilføje emojis til enkelte ord, foreslåede svar fra AI, brugerdefinerede emojis, opsummering af beskeder og nye Tapback-ikoner.
- Noter: Et indbygget lydoptagelsesværktøj, lydtranskriptioner af dine optagelser og mulighed for at vise matematisk notation.
- Notifikationer: AI-genererede resuméer af notifikationer, så du slipper for at skulle gennemgå noterne selv. Det kan blive en god ting efter møder eller forelæsninger.
- Fotos: AI-drevet fotoretouchering. Her bliver det spændende at se, om Apple kan matche Android-konkurrenternes evner inden for fotoredigering.
- Safari: Browsingassistent, der kan opsummere hjemmesiders indhold: Her slipper du igen for selv at skulle læse ting, for AI gør det for dig. Der nævnes også et muligt “Web Eraser”-værktøj. Om det så er noget der sletter dine spor fra nettet eller forskellige hjemmesideelementer, ved vi ikke.
- Indstillinger: En fornyet grænseflade med forbedret søgning og nye tilgængelighedsfunktioner. Det skal være slut med at rode rundt efter bestemte indstillinger. I stedet skal du kunne søge på alle indstillinger og finde dem i en fart.
- Genveje: Gør det lettere at automatisere komplekse opgaver. Ligesom med makroer på gamingtastaturer skal du kunne lave en serie af handlinger, som du kan udføre med et tryk på en knap eller en besked til Siri.
- Siri: En smartere ChatGPT-inspireret version af Siri med bedre integration og mulighed for at udføre mere avancerede handlinger i de forskellige apps (kommer nok først i 2025).
- Spotlight: Mere intelligente søgeresultater og forbedret sortering.
- Diktafon: Her kan du fremover få lavet transkriptioner – altså tekstnedskrivninger – af dine stemmeoptagelser, så du slipper for at sidde og lytte lange optagelser igennem. I stedet kan du få en udskrift, og hvis du smider den i Noter, kan du få en opsummering. Smart.
- Adgangskodeapp: iOS 18 introducerer en ny app til håndtering af adgangskoder – altså en passwordmanager i stil med LastPass, Bitwarden og Google Adgangskodeadministrator.