Apple scorer kassen på iPhone – viser rekordregnskab frem

Apples regnskab for årets tre første måneder sætter flere rekorder, hvor specielt iPhonen viste sig at blive den helt store vinder.

Apple scorer kassen på iPhone – viser rekordregnskab frem

I nat har Apple fremlagt regnskab for årets første kvartal, og det var et imponerende et af slagsen. Der er vækst hele vejen rundt, hvor der blev sat rekorder for omsætningen på tjenester og Mac-computere. Men den helt store vinder var iPhone, hvor specielt iPhone 12 har været populær blandt forbrugerne.

I kvartalet omsatte Apple for intet mindre end 550 milliarder kroner, hvilket er 54 procent højere end samme periode sidste år. Og det blev til en indtægt på 145 milliarder kroner. Regnskabet sætter rekord for perioden og har overgået alle forventninger, og det har fået Apples aktie til at stige 4 procent – indtil videre.

Læs også: I dag lanceres iOS 14.5 – en af de vigtigste iPhone-opdateringer

Rekordhøjt salg af tjenester og computere

Ikke kun iPhonen har solgt godt, for der er faktisk vækst hele vejen rundt. Og speciel på tjenester og computere er der sket meget, hvilket man kan forvente skyldes COVID-19, men også Apples nye MacBooks med den stærke M1-chip.

Salget af Mac-computere er steget med 70 procent og iPads med 79 procent. Når det kommer til Apples tjenester, så steg indtægterne med over 26 procent. Det inkluderer Apple Music, Apple Arcade, Apple TV +, Apple News +, Apple Pay, App Store, iCloud, AppleCare + og mere. Også wearables (fx Watch, AirPods), så var der her en stigning på 24,8 procent.

Læs også: De første test af Apple AirTag

Scorer kassen på iPhone 12

Det er dog stadig iPhonen, som er Apples mest populære produkt. Under fremlæggelsen af regnskabt fortalte Tim Cook, at den billigste iPhone 12 i serien var den mest populære. Dog performede Pro-modellerne også rigtig godt.

Salget af iPhones i årets første kvartal er steget med svimlende 65 procent, sammenlignet med sidste år. Det betød at Apple omsatte for 295 milliarder på iPhones i første kvartal. Desværre oplyser Apple ikke, hvor mange der er blevet solgt af hver enkelt model. Det kunne dog tyde på, at iPhone 12 Mini ikke har gjort det så godt.

Til regnskabet sagde Apples økonomidirektør, Luca Maestri:

“Vi er stolte af vores præstationer i marts kvartal, som omfattede indtægtsrekord i hvert af vores geografiske segmenter og en stærk tocifret vækst i hver af vores produktkategorier, hvilket førte til rekordmange aktiveringer af nye enheder. Disse resultater gjorde det muligt for os at generere en operationel pengestrøm på 24 mia. $ og returnere næsten 23 mia. $ til aktionærerne i kvartalet. “

Se også: Sammenlign priser på iPhone 12

Seneste nyt om iPhone

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 27/4/2021 blev historien fulgt op med en artikel med temaet Lås let iPhonen op med mundbind på – nyt i watchOS 7.4Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..