Apple AirPods er så godt som umulige at reparere

Hvis du investerer i Apples knap 1.400 kroner dyre AirPods-øretelefoner, skal du passe godt på dem. De er nemlig fuldstændig umulige at reparere.

Apple AirPods er så godt som umulige at reparere

Titlen som det produkt i 2016, der er sværest at reparere, kan meget vel gå til Apples trådløse AirPods-øretelefoner. I hvert fald hvis det står til den velkendte hjemmeside med guides til at reparere forbrugerelektronik iFixit.

Firmaet har netop udgivet en såkaldt teardown, hvor det beskrives og vises, hvordan øretelefonerne skilles ad, så du derhjemme let og elegant med en skruetrækker og et par andre remedier kan reparere et ødelagt produkt. Det er i hvert fald ønsketænkningen, og sådan er det langt fra med Apple AirPods.

Læs også: Apple AirPods – nu er de klar til salg

Faktisk er de små, trådløse øretelefoner så svære at reparere, at iFixit giver produktet en absolut bundplacering i bedømmelsen over, hvor lette de er at reparere. 0 ud af 10 stjerner lyder dommen, hvor 10 er nemmest.

Apple AirPods
Foto: Ifixit.com

Normalt kan forbrugerelektronik skilles fra hinanden enten med skruer eller lim eller en kombination af begge. Med AirPods er der ingen skruer. I stedet skal du have fat i en skalpel eller en anden skarp kniv for at sprætte den hvide plastik op. Her skal du lægge et præcist snit rundt om højttalerenheden, mens et andet snit skal lægges langs den tynde, spidse del af øretelefonerne.

Ud over at være svær at åbne op er komponenterne også presset utroligt godt sammen. ”Hvis det at mase komplekse komponenter ind i en lille formfaktor og forsegle det med rigelige mængder af lim var en konkurrence, ville Apple vinde,” lyder det fra iFixit.

Læs også: Apple AirPods: Skal du have dem? [AFSTEMNING]

Øretelefonerne er nemlig fyldt godt op med lim, ledninger og komponenter, og det har bestemt ikke været Apples hensigt at gøre det nemt for forbrugerne at reparere de små, dyre trådløse øretelefoner.

Gennemgangen af Apples AirPods viser også nogle interessante designløsninger. I det lange, tynde stykke af øretelefonerne gemmer der sig et meget lille batteri på 93 milliwatt, hvilket er blot 1 % af kapaciteten i iPhone 7. Langs det aflange batteri følger også en antenne, som sikrer et signal mellem øretelefonerne og din iPhone.

Den suverænt dårligste karakter givet af iFixit begrundes altså med, at du ganske enkelt ikke kan reparere et sæt Apple AirPods uden at ødelægge det. Apples overforbrug af lim til at holde konstruktionen samlet falder heller ikke i god smag hos iFixit.

Temaet følges op

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 21/12/2016 blev sagen bragt videre med historien Apple anker ikke dansk sag om genproducerede iPhones – Den finder du her. Seneste nyheder om Apple finder du her..