Apple Pay er anmeldt til konkurrencestyrelsen

Apples mobilbetalingsløsning er dyr for forbrugeren og konkurrenceforvridende ifølge Forbrugerrådet Tænk.

Apple Pay er anmeldt til konkurrencestyrelsen

Mens mobilbetalinger med Apple Pay vinder stadigt bredere udbredelse, bliver løsningen nu anmeldt af Forbrugerrådet Tænk for at være konkurrenceforvridende. Det skriver dr.dk.

Siden Apple Pay debuterede for små tre uger siden, har titusindvis af brugere tilmeldt sig ordningen, men den bryder både den eksisterende konkurrencelovgivning samt gældende EU-regler ifølge Forbrugerrådet.

”Vi anmelder Apple Pay, fordi, vi mener, den her nye betalingsapp er i strid med den konkurrencelovgivning, vi har, og EU-reglerne på området,” siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk.

Se også:  Samsungs nye reklame har Apple i sigtekornet

Særligt dem manglende mulighed for at knytte det Dankortet – og dennes lavere gebyrer og afgifter – får kritik fra Tænk.

Apples Pay løsning er bundet op på internationale kreditkort som Visa og Mastercard og det kan gøre transaktionsgebyrerne op til ti gange højere i forhold til Dankortbetalinger.

”Kunderne bliver tvunget over på Visa-delen af Visa-dankortet. Det giver dyrere betaling og bliver dyrere for vores butikker, og det er noget, som kan ende med at gå ud over den pris, vi skal betale for varerne, siger Anja Philip og forklarer de højere gebyrer:
” Vi bliver tvunget til at bruge et udenlandsk betalingskort. Det er dyrere for de butikker, vi handler i, og derfor er det også i sidste ende dyrere for forbrugerne,” uddyber hun.

Tænk: Apple udnytter sin position

Forbrugerrådet Tænk vil have Konkurrence- og forbrugerstyrelsen til også at se på hvorvidt Apple fortrænger andre betalingsløsninger med sin dominans på det danske smartphonemarked. I dag er en ud af to danske smartphones en iPhone.

NFC-chippen som Apple benytter til Apple Pay er forbeholdt iPhones, hvilket kan give en konkurerenceforvidridning mener Anja Philip.

De går ind og sætter sig på den lette betalingsløsning, der er. Der skubber de andre til side og sætter sig på den teknologi, der er hurtigt og lettest, hvor andre betalingssystemer er tvunget til bluetooth-teknikker, som kan være mere besværlige eller forsinkede, siger hun.

Apple Pay debuterede i Danmark den 25. oktober 2017 og har iden kun benyttes af Nordea og Jyske Bank kunder med et Visa-dankort.

Se også:  Sådan betaler du med Apple Pay [TIP]

Sagens videre forløb

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 9/11/2017 gik vi videre med nyheden; Google indfører 3 års Android-softwareopdateringer – Forstættelsen om temaet kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet her.