Apple Watch batteri: både godt og skidt
Apples første smartur er spækket med funktioner som fører din notifikationer til håndleddet og giver dig mulighed for at tale med Siri eller føre samtaler igennem uret. Det tærer naturligvis på urets strømreserver.
Læs også: Apple Watch prisen ude – Dyr, dyrere, grotesk
Skulle du glemme din trådløse Watch-oplader mens du er på farten, risikerer du at komme i strømnød inden dagen er omme. Ifølge Apples egne målinger, holder uret kun strøm i 18 timer – men det dækker over et aktivt brug.
Holder til en aktiv dag
Uret er designet til at levere en dags brug, hvilket Apple definerer som ¾ døgn plus søvn. De 18 timer inkluderer en aktiv hverdag med følgende aktiviteter:
- Se på tiden 90 gange
- 90 notifikationer
- 45 minutters app-brug
- En halv times træning med musikafspilning
Holder du igen med brugen af uret kan du strække urets levetid til to døgn. Anvender du uret udelukkende til at se klokken 5 gange i timen vil uret levetid strække sig til 48 timer. Lader du uret gå i strømspare-mode vil uret kunne strække sig til i alt 3 døgns brug.
Apples Watch kan dog også lænses for strøm på bare få timer hvis du konverserer meget eller tager på lange træningspas. Uret kan afspille musik i op til 6½ time, tracke træning i op til 7 timer og kan byde på en op til 3 timers taletid.
Sløv opladning
Skulle strømmen slippe op skal du regne med et længere pitstop ved stikkontakten. Den magnetiske hæftende oplader er 2½ time om at lade uret helt op, mens en kortere ladetid på halvanden time får urets reserver op på 80%.
Til Apples målinger skal medregnes, at de er baserede på den mindre 38mm model. Det større 42mm Watch indeholder et større batteri og kan derfor forventes at holde længere.
Dermed ser Apples Watch til at ramme driftstider som er sammenlignelige med smartwatches som Motorola Moto 360 og LG G Watch R. Sjatopladninger på farten vil dog tage væsentlig længere.
Læs også: Det sidste nye i sagen
Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 10/3/2015 vinklede vi sagen videre med nyheden om Apple bruger din iPhone som laboratorie med ResearchKit – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..