Optimeret brugerflade til Android Auto på vej

Google er i øjeblikket i gang med at teste en opdateret brugerflade til Android Auto, der skal give færre grunde til at trykke på skærmen.

Optimeret brugerflade til Android Auto på vej

Mange benytter sig i dag af muligheden for at tilslutte en Android-telefon til bilen, og derved få projiceret indholdet til bilens store skærm. Android Auto er i dag indbygget i Android, hvor det løbende får opdateringer. Google er netop nu i gang med at teste en ny brugerflade til Android Auto, som skal give færre grunde til at trykke på skærmen.

Når man kører i bilen, så er det netop en god ting, hvis man ikke skal trykke alt for meget på skærmen. Den nye brugerflade går under kodenavnet “coolwalk” og har, for at minimere tryk på skærmen, halvgennemsigtige kort, der dukker op i venstre side under navigation i Google Maps.

Dette overlay glider ind fra venstre og viser et kort, der viser den seneste besked, og et andet kort, der indeholder medieafspiller. Kortene til meddelelsen og medieafspilleren er uigennemsigtige, hvilket gør det svært at se den del af kortet bag dem. Dette kan dog ændre sig, da funktionen stadig er under udvikling. Det nye overlay optager cirka 1/3 af skærmen.

Læs også: Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst?

Ikonet for app-oversigten er blevet ændret, og er nu ikke længere den yderste knap i det nye design. Meddelelsesikonet er flyttet fra højre side til venstre, men bortset fra det forbliver resten af ​​Android Auto- brugerfladen den samme, herunder app-oversigten, indstillinger, ikonet Assistant/overlay, meddelelsesskærmen og medieafspilleren i navigationslinjen.

Der er også andre nyheder gemt i “Coolwalk”-opdateringen til Android Auto, fx nye baggrunde.

Er ikke færdigt endnu

Den opdaterede brugerflade til Android Auto er dog ikke færdig endnu, og den er heller ikke med i seneste beta (version 6.9). Så det er altså stadig noget Google tester og det kan ændre sig inden lanceringen. Der skulle stadig være funktioner, som ikke virker endnu. Så hvornår Coolwalk-designet ruller ud er ikke til at vide. Men vi glæder os allerede.

Se også: Biler med Android Auto: Her er alle kompatible modeller