Sundhedsstyrelsen er klar med nye anbefalinger til skærmbrug

Det kan være svært at vurdere, hvor meget skærmtid der er sundt for ens barn, og hvor meget tid på skærmen man selv bør bruge. Sundhedsstyrelsen er nu klar med nye retningslinjer.

Sundhedsstyrelsen er klar med nye anbefalinger til skærmbrug

Sundhedsstyrelsen er nu klar med nye retningslinjer til brug af skærm. De gælder både forældre, børn og unge.

Læs også: De 5 bedste og billigste mobilabonnementer til børn

Ingen skærm op til sovetid

I anbefalingerne for brug af skærm for børn, unge og voksne hedder det blandt andet, at man ikke bør bruge skærm op til sovetid. I stedet bør man læse en bog eller lytte til afslappende musik. Har du for vane at bruge telefonen eller tablet i soveværelset, bør du også undgå dette fremover.

Yderligere anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man tager pauser fra telefonen og bevæger sig fysisk, samt at man er opmærksom på sit forbrug af sociale medier, og hvordan skærmtid påvirker ens trivsel.

Børn under to år bør ikke bruge skærm alene

Der er også nye anbefalinger til forældre med børn fra Sundhedsstyrelsen.

Eksempelvis lyder det, at børn under to år ikke bør bruge skærm uden aktivt samvær med en voksen. Her bemærker Sundhedsstyrelsen, at de helt små sagtens kan undvære skærmen, uden at det har negative konsekvenser for deres trivsel. I stedet for kan man eksempelvis bruge skærmen sammen med sit barn, ved højtoplæsning, eller når man kigger familiealbummet igennem.

Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at voksne er opmærksomme på ikke at bruge skærm, når de er sammen med børn.

Læs også: TikTok begrænser børn og unge til en times daglig brug

Sæt rammer for dit barns brug af skærm

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du som forælder bør sætte rammer for dit barns brug af skærm. Dit barn ser dig som en rollemodel, og du bør derfor også selv tænke over, hvilke signaler du sender med dit eget brug af skærm.

En af anbefalingerne lyder også, at du bør interessere dig for dit barns digitale liv og stå klar til at snakke om de bekymringer, som skærmbrug nogle gange kan sætte i gang hos dit barn.