Udvikler sagsøger Apple for 200 milliarder dollars

App-udvikler hævder, at Apple skader udviklere med deres monopolistiske adfærd - nu sagsøges de for 200 milliarder dollars.

Udvikler sagsøger Apple for 200 milliarder dollars

Det er ikke noget nyt, at mange ikke er glade for Apples udviklervilkår for App Store, men for det mest har udviklerne ikke gjort så meget ved sagen andet end at affinde sig med det og give efter for Apples retningslinjer. Men den senere tid er flere udviklere begyndt at sige fra og gøre noget ved deres utilfredshed.

Appudvikler sagsøger Apple for 200 milliarder dollars

Det er også tilfældet med Primary Productions, en appproducent fra New Jersey. De lagde for nylig sag an mod Apple med et krav om 200 milliarder dollars. Selskabet hævder, at Apple skader udviklere med deres monopolistiske adfærd og kalder dem en ”stealth monopolist.”

Dette kommer efter, at selskabet forsøgte at informere sine brugere om blockchain wallets via en app, der senere blev nægtet adgang i App Store efter en gennemgang. I teksten til sagsanlægget anklages Apple for sortlistning, ”sherlocking”, undertrykkelse af søgning, og de langer også ud efter udviklerafgifterne, kommissioner og så videre.

Se også: De bedste telefoner til prisen

Apple hård i modvind – Sydkorea og Japan har sat ind

Det er ikke første gang, Apple havner i disput med en udvikler. De har allerede haft juridiske stridigheder med Epic omkring visse af de samme problematikker, som Primary Productions fremhæver. Der er også regeringer, som den sydkoreanske og den japanske, der har efterforsket disse praksisser, hvilket har resulteret i visse ændringer, der burde være til glæde for udviklere.

Trods disse ændringer, er der dog mange, der endnu ikke føler, at det rækker. Med det sagt er det usikkert, hvordan denne retssag ender. Det er dog helt sikkert, at den er ekstra pres på Apple, der måske vil forsøge at indgå et forlig til en billigere penge. Selv for Apple er 200 milliarder dollars mange penge.

Se også: Nyheder om apps